• Bloedonderzoek

  Gisteren de resultaten ontvangen van mijn bloedonderzoek:
  - aantal witte bloedcellen : okidoki
  - aantal rode bloedcellen: okidoki
  - rubella-bestendig?: okidoki
  - toxoplasmose-bestendig?: damn, geen antistoffen!

  Dat betekent dus dat als ik zwanger ben, ik goed zal moeten opletten: toxoplasmose, ook wel bekend als de kattenziekte, betekent dat je ten eerste moet oppassen voor (de uitwerpselen van) katten (nogal evident), maar ook voor bepaalde voedingsmiddelen. Geen rood vlees (en ik die zo graag mijn biefstukjes bleu of saignant eet), rauwe groenten "driedubbel" wassen, ...

  Ik heb even gegoogled en dit zijn een aantal korte fragmentjes over toxoplasmose:

  "Toxoplasmose wordt veroorzaakt door een parasiet. Deze parasiet, Toxoplasmose gondii, kan zich bevinden in rauw vlees en in de stoelgang van vooral jonge poezen.
  Wanneer jij deze infectie oploopt, bestaat er voor jezelf geen gevaar. De symptomen zijn zoals bij een griep: koorts, vermoeidheid en lusteloosheid, maar soms zijn ze amper aanwezig."

  Hoe voorkomen?
  - Eet geen rauw vlees!
  - Vermijd alle rauwe eetwaren van dierlijke afkomst: geen rauwe eieren, geen rauwe melk,… Indien de voedingswaren gepasteuriseerd zijn, is er geen gevaar.
  - Reinig grondig het keukengerei wanneer het in contact met rauw vlees is geweest.
  - Was je groenten (4 tot 5 keer) en was of schil het fruit dat je wilt eten.
  - Indien je in contact gekomen bent met een poes, zorg dan dat je nadien goed je handen wast.
  - De kattenbak reinigen laat je best over aan je partner of iemand anders. Moet jij dit toch doen, draag degelijke wegwerphandschoenen.
  - Het dragen van wegwerphandschoenen geldt ook wanneer je in de tuin werkt. Vermijd hierbij zeker hand-mond contact en zorg voor een goede handhygiëne.

  Een verwittigd vrouw is er twee waard, zeker als ze zwanger is ;) Ik weet nu dus al wat me te wachten staat!!

 • Grappig...

  ... om te zien hoe oude bekenden op deze blog terechtkomen zonder te weten dat ze me eigenlijk al kennen :)
  Maar ook leuk om weten dat een nieuwe blogger steeds met open armen wordt verwelkomd in blogland! Bedankt!

 • Hoe het allemaal begon...

  Dagboeken hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

  Toen ik als zevenjarig meisje voor Kerstmis een dagboek kreeg van mijn ouders, ben ik er onmiddellijk in beginnen schrijven. Alle (meestal onbenullige) dagelijkse belevenissen werden opgeschreven en angstvallig achter slot en grendel bewaard (letterlijk: want op alle dagboeken die ik ooit heb gehad, zat wel een slotje).

  Maar tijden veranderen en gewoontes ook. Toen ik zowat 6 dagboeken had volgeschreven, kreeg ik mijn eigen computer. En algauw ontdekte ik de mogelijkheden die Word (of toen nog Wordperfect) me konden bieden.

  De tijd ging voorbij en gedurende een paar jaar deed ik beroep op mijn elektronisch computerdagboek. Maar... technologie is niet alles en op een goeie dag besloot mijn computer de geest te geven. Van back-ups had ik nog nooit gehoord en vloekend heb ik me dan maar weer op de ouderwetse geschreven dagboeken gestort.

  Nu ben ik een jonge twintiger en compleet in de ban van bloggen. Bijna twee jaar geleden maakte ik er voor het eerst kennis mee en sindsdien ben ik hopeloos verslaafd.

  Geruime tijd heb ik al een eigen blog, maar daar kan ik nu nog niet kwijt wat ik hier luidkeels van de daken wil schreeuwen. Het is nogal tegenstrijdig: momenteel wil ik dat niemand uit mijn naaste omgeving al weet heeft van onze plannen, maar aan de andere kant wil ik iedereen aanklampen om te zeggen dat we er voor gaan.

  Deze blog is dus een beetje de gulden middenweg: ik kan vrijuit over zwanger worden praten en tegelijk anoniem blijven. En als het eindelijk zover komt om het goede nieuws bekend te maken, zal ik iedereen doorverwijzen naar deze blog. Kwestie dat iedereen dit scheppingsverhaal als het ware nog kan meemaken.

   

  Zwanger zijn we dus nog niet, maar mijn man en ik hopen het binnenkort wel te zijn. Binnen een viertal weken wordt het startschot officieel gegeven. Laten we hopen dat met meteen een schot in de roos wordt !