• Eerste echo!

  Gisterenavond onze eerste echo gehad! Wat was het een opluchting toen we zagen dat ons boeleke het prima deed! Hij (of zij, ik zal consequent hij gebruiken in 't vervolg) meet al 1.2 cm en is vandaag 7 weken en drie dagen jong!

  We zagen het hartje volop kloppen en hebben er zelfs twee keer naar mogen luisteren! Heerlijk!

  Nu zijn we begonnen met het inlichten van de rest van de familie, dus dat neemt nog wel even in beslag... de "grote ontmaskering" zal dus nog even op zich laten wachten ;)

  Hieronder dus de eerste echo: veel meer dan een grijze massa kun je nog niet ontwaren, maar 't is allemaal in orde hoor: hoofdje onderaan, romp vanboven. Het dooierzakje rechts.

 • Morgen eerste echo!!

  Morgen belooft een spannende dag te worden! Eindelijk kunnen we dan 's avonds naar de gyn om een eerste echo van ons boeleke te maken!

  Deze nacht al een eerste nachtmerrie gehad van de zenuwen (hoe een mens daar onderbewust toch mee bezig is hé?): eerst vond de gyn de hartslag niet, toen ie die uiteindelijk wel vond, bleek dat de baby een groeiachterstand had, ... ik ben badend in het zweet wakker geworden en tot de conclusie gekomen dat het de hoogste tijd is om ons kindje te zien!

  Aftellen dus tot morgenavond!

 • Nog eventjes incognito...

  't Ja, ik houd sommigen onder jullie blijkbaar wel in spanning over wie ik nu echt ben hé? Maar ik beloof het, binnenkort volgt wel een ontmaskering. Zodra we een eerste echo achter de rug hebben en de rest van onze familie is ingelicht, volgt de blogfamilie :)

  Ondertussen beginnen er al wat meer kwaaltjes de kop op steken... Vermoeidheid, absoluut geen honger, mega-obstipatie (miljaar wat ambetant!), enfin ja, naar 't schijnt hoort dit bij de geneugten van het zwanger zijn, dus ik zal maar niet te veel klagen zeker?

 • 6 weken!

  Ik ben zes weken zwanger en ik moet nog even op mijn tanden bijten om de rest van de familie en mijn vrienden in te lichten. Héél moeilijk. Ik heb me al een paar keer bijna versproken en moet me dan in allerlei bochten wringen om geen argwaan te wekken. Hilarisch is het!

  De eerste echo komt stilaan dichterbij, maar 't gaat me nog lang niet vlug genoeg. Ik sta echt te trappelen om de eerste beelden van ons boeleke te zien.

  Papa is ook apetrots op zijn creatie: hij spreekt al volop tegen mijn buik (ook al is de baby nog niet ver genoeg ontwikkeld om effectief iets te horen ;) ) en wrijft hem regelmatig in om eventuele striemen te vermijden. Niet dat mijn buik nu al mega aan het groeien is, maar beter voorkomen dan genezen nietwaar? En daarbij, zo heeft hij een goed excuus om maar weer eens aan mijn buikje te zitten...

 • Emo-weekend

  Dit weekend hebben we onze ouders meegedeeld dat ze opa en oma worden! Iedereen reageerde héél enthousiast!

  Heb wel wat afgezien van het warme weer: ben meteen heel dankbaar dat mijn laatste maanden in de winter zullen vallen! Zulk weer voor hoogzwangere vrouwen lijkt me echt de hel!

  Nu nog 17 daagjes aftellen alvorens we een eerste echo kunnen maken! Spannend!!

 • Bijna bekomen :)

  'k Weet nu al 4 dagen dat ik zwanger ben en 't begint eindelijk wat te wennen. Ik heb het heel moeilijk om mijn geluk niet van de daken te schreeuwen, maar zou het graag nog een beetje voor onszelf houden. Op vaderdag zullen we onze ouders inlichten, maar de rest van de familie en de vrienden zullen nog eventjes geduld moeten oefenen.

  Ben ondertussen ook al ferm aan het plannen geslagen :
  - vanavond bezoekje aan de huisarts voor een officiële bevestiging
  - op 29 juni afspraak met de gyneacoloog voor een eerste echo (hopelijk valt er dan al wat te zien!!)

  Voor de rest eigenlijk niet veel last van die typische kwaaltjes. Ik blijk er tot nu toe (hout vasthouden) van gespaard te zijn… Behalve een krampje hier en daar, weinig eetlust, pijnlijke borsten en puistjes nog niets te merken :)

 • Dolgelukkig

  Heb de goede raad opgevolgd en ben meteen nog een testje gaan kopen van de GB (Quid), blijkt héél betrouwbaar te zijn. En wat bleek? Ook de eerste test had het bij het rechte eind: ik ben zwanger. Het Quid testje tekende zelfs héél duidelijk af!!

  Hier zit ik nu dan, verdwaasd en dolgelukkig! Ik word mama!!

  Dinsdag ga ik naar de huisarts om bloed af te nemen ter bevestiging en in de hoop dat alles goed evolueert!!

  't Goh, wie had dat gedacht? Na slechts twee keer proberen al raak? Mijn ventje loopt zo trots als een pauw rond ;)