• Kabouter Plop...

  ... of één van zijn vriendjes zit in mijn buik :) Ik voel de hele dag door van die kleine "plopjes", precies of er zitten luchtbellen in mijn buik. Dus ik ben er toch bijna 100% zeker van dat het de kleine kastaar is die ik voel.

  Ondertussen is het weer aftellen naar de volgende echo op 12 september. Met een beetje geluk wil ons ploppertje zich in de goede richting draaien zodat meneer de doktoor kan zien wat het zal gaan worden: een plop of een kwebbel? Wij zijn alvast razend benieuwd! Ik heb er geen idee van hoe de mensen die het nog niet willen weten dat doen! Mijn wel héél erg nieuwsgierige aard zal er wel voor een stuk tussen zitten zeker?

 • Zou het tij keren?

  Gisteren eigenlijk niet te klagen gehad. Ben zo goed als niet misselijk geweest! Hoera! En vandaag lijkt het ook de goeie kant op te gaan (vlug hout vasthouden)...

  Zou die magische kaap van drie maanden er dan werkelijk voor iets tussen zitten? In principe is het me gelijk, als ik er maar van verlost ben!

  Af en toe denk ik dat ik al iets voel in mijn buik, hoewel in de meeste boeken staat dat je in principe pas iets zou kunnen voelen vanaf een week of 20. Zeker bij een eerste zwangerschap. Dus ofwel heb ik een erg actieve baby daarbinnen ofwel slaat mijn verbeelding op hol. Grote kans dat het dit laatste is :-D

 • Nog 175 dagen!

  Waaw, 15 weken zwanger vandaag. Dus nog om en bij de 175 dagen te gaan, tenminste, als de kleine zich op schema houdt :)

  Ben nog steeds misselijk in momenten, maar toch niet meer de godganse dag door. Dat scheelt toch wel! Deze middag een hapje gaan eten met een vriendin en nu voel ik me kiplekker (zal wel de combinatie van het eten én het goed gezelschap geweest zijn zeker?) Hopelijk blijft het nog een aantal uur zo duren, of zelfs voor de rest van de dag!

 • Goed rapport!

  Nog niet geboren en toch al een goed rapport, dat moet kunnen hé?

  De resultaten van de bloedproef in combinatie met de nekplooimeting zijn binnen en zagen er erg goed uit! De kans op het Syndroom van Down is minder dan 1 op 10.000 ! Da's toch alweer een hele opluchting. Nu wordt het weer halsreikend uitkijken naar het volgende gyn-bezoekje op 12 september (pft! nog zo lang wachten!!)

  Dit weekend ga ik op kraambezoek bij mijn collega Tania, die een paar dagen geleden bevallen is van een dochtertje. 'k Durf wedden dat ik daarna nog ongeduldiger zal zijn :)

 • Misselijk!!!

  Amai, ik voel me beroerd. 't Is gisteren begonnen en nog steeds niet over. Ik krijg met moeite een hap door mijn keel (alhoewel heb al een droge koek naar binnen 'geduwd' omdat ik dacht dat ik misschien misselijk was van de honger: niet dus: is enkel erger geworden), ben ook doodmoe en heb het ijskoud.

  Gisteravond redelijk vroeg in bed gekropen in de hoop dat het vandaag over zou zijn, maar niets is minder waar. Ik heb nog niet veel écht slechte dagen gehad, maar vandaag staat zeker in de top 3. Ik kan hier achter mijn bureautje met moeite mijn oogjes open houden... Heb zelfs al weer de vuilbak naast me gezet, voor 't geval dat...

  Oempf, na drie maanden ging ik hier toch van verlost zijn? Of ben ik één van de ongelukkigen bij wie het nu pas allemal begint?

  Nah, nu stop ik mijn klaagzang. Ik ga hier nog wat zielig zitten wezen ;)

 • Echo 3

  Zaterdag terug naar de gyn geweest voor de derde echo! Super om te zien hoeveel junior al gegroeid was! En dat op zo'n relatief korte tijd!

  Zoals te verwachten was, heeft de kleine bubbel zich geen moment stilgehouden. 't Is helemaal zijn/haar papa... Wel erg grappig om af en toe een 'zwaaiend' handje te zien of om te kijken naar een echte duimzuiger ;)

  Voor het eerst zagen we ook echt duidelijk de vormen van een baby in de echo, voorheen was alles nogal vaag en moest je wat fantasie gebruiken om alle onderdelen goed te herkennen, maar dit keer was 't allemaal klaar en duidelijk.

  De dokter heeft ook de nekplooi gemeten en dat zag er goed uit: 1,2 mm. Vrijdag mag ik bellen voor het volledige resultaat (ze leggen die nekplooimeting samen met je leeftijd en een bloedtest). Spannend!

  Hieronder de echo en daaronder de foto van de nekplooimeting:

 • Shoppen

  Gisteren over de middag vlug een paar kledingzaken binnengesprongen en jacht gemaakt op leuke zwangerschapsoutfits. Veel gezien, een beetje gepast, maar weinig gekocht. Heb uiteindelijk slechts twee "gewone" t-shirts mee (waarvan ik er nu al eentje aanheb en 't is eigenlijk nog net iets te groot, maar ik kon het echt niet laten!)

  Eens ik wat meer buik heb, ga ik mij een paar van die leuke stretch jurkjes halen om boven een broek te dragen. En dan pronken maar :)

  Nog anderhalf dagje werken ondertussen en 't is verlengd weekend. 4 daagjes thuis zullen goed doen want na een week werken ben ik echt pompaf. Deze week trouwens nooit echt heel vroeg in mijn bed geraakt en daarenboven ook telkens slecht geslapen (man man wat heb ik rare dromen!) met als gevolg dat ik er een beetje zombie uitzie...