• Onthaalmoeder

  Vanavond staat een bezoekje bij een kandidaat-onthaalmoeder op de agenda. Ik hoop echt dat het klikt tussen ons want de opvang is echt niet ver van ons toekomstig stekje en ook vlakbij de toekomstige school van junior (ok, ok, ik loop mss al ietwat vooruit op de feiten!) Kortom, zou echt ideaal zijn.

  Vanaf nu voel ik boeboel ook elke dag heen en weer spartelen en (naar ik vermoed) hikken. Is soms zo hevig dat ik echt opwip van de kietels! Maar je hoort me (nog) niet klagen hoor.

  Vorige week ook om een bedje geweest, kwestie dat we onze kinderkamer al kunnen installeren zodra we in ons huis kunnen. Nu nog op zoek naar een bijpassende commode...

 • Over de helft!

  Jaja, ik was exact in de helft van mijn zwangerschap toen ik niet enkel mijn buik voelde bewegen, maar ook effectief zag bewegen! Eergisteren speelde junior nog een beetje verstoppertje tegenover papa want telkens als die wilde voelen, bleef ie muisstil! Maar gisteren heeft papa zijn spruit dan toch voor het eerst gevoeld! Mijlpaalmoment hé ;)
  Natuurlijk is ie nu nog ongeduldiger dan tevoren en kan hij niet wachten tot de geboorte zodat hij ook effectief de baby kan vasthouden. 't Ja, hij zal toch nog even geduld moeten oefenen want de eerstvolgende 20 weken ben ik van plan al het draagwerk te verrichten!

 • Junior on the move!

  Onze pruts is alweer ferm in beweging deze morgen, het gebroebel in mijn buik wordt elke dag duidelijker en lijkt steeds meer op kleine stampjes. Stijn heeft nog altijd niet de kans gehad om het ook te voelen, maar ik denk dat ie toch niet zo lang meer zal moeten wachten!

  Elke dag hou ik ook nauwlettend de resultaten van de poll in de gaten: de grote meerderheid denkt blijkbaar dat Junior een jongen is. 't Ja, ze zullen nog "even" moeten wachten tot februari om te zien of ze gelijk krijgen ;)

 • Zonder woorden...

  Over de middag kwam ik op straat een vrouw tegen met haar baby lekker ingeduffeld in een wikkeldoek tegen haar borst. Haar ogen dwaalden af naar mijn bollende buikje. Toen wel elkaar kruisten, kon je op onze beide gezichten een 'hunkerende' glimlach aflezen: ik kan niet wachten tot ik mijn kleintje in mijn armen kan houden en zij had waarschijnlijk wat heimwee naar haar dikke buik...

 • Wij verwachten een...

  ... baby!

  Hehe, jullie denken toch niet dat ik hier al ga verklappen wat we zullen krijgen? Wij weten het sinds gisteren, maar ik laat het gis- en raadwerk aan jullie over! Daarom staat vanaf vandaag ook een poll online. Voel je vrij om een gokje te wagen!

  Junior bleek in uitstekende conditie: 14,5 cm van hoofd tot poep dus zo'n 20tal cm in totaal. Flink hé? Toen ik de dokter vroeg of het kon zijn dat ik de baby reeds voelde, had ie daar toch zijn twijfels over. Hij vond het nogal vroeg, maareh, toen hij bezig was met de echo en zag hoe ons boeleke mijn buik op stelten zette, was ie meteen overtuigd dat ik het wél kon voelen :)

  Junior heeft werkelijk alle posities aangenomen: handenstand, koprollen, zich helemaal uitstrekken, three sixties, we hebben het allemaal gezien!

  Eén ding staat vast: het wordt een echt showbeest, juist gelijk de papa :)

 • Nog één nachtje slapen

  ... en dan kunnen we weer met zijn allen naar de gyn :) Amai, elk bezoekje wordt steeds spannender heb ik de indruk...

  Hopelijk slaap ik wat rustiger dan de voorgaande nachten. Mijn geest slaat blijkbaar weer op hol en de laatste tijd heb ik wel héél erg gekke dromen. 't Heeft telkens iets met de zwangerschap of het bevallen te maken, maar heb nu nog nooit eens een normale droom gehad... 't Ja, mijn onderbewustzijn is nogal goed in alle rampscenario's bedenken, vermoed ik. Toen we gingen trouwen, was 't net van 't zelfde en uiteindelijk is alles ook vlotjes verlopen!

 • Poetsmicrobe

  De nestdrang moest wel eens komen opzetten... ik dacht al dat ik er geen last van zou krijgen :)

  Nu ik me beter voel en nog maar erg weinig misselijk ben, heb ik opnieuw de energie gevonden om te poetsen als van tevoren! Het hele huis moet eraan geloven :)

  Dinsdag is dé grote dag en geeft junior hopelijk zijn/haar grootste geheim prijs! Duimen maar dat ie goed ligt :)