• Gyn

  Deze voormiddag weer een bezoekje gebracht aan de gyn. En naar goede gewoonte zag alles er tiptop uit: ons beebje doet flink zijn best en weegt ondertussen ruim 2kg 300. Ook ik ben de afgelopen drie weken ferm aangekomen (twee kilo's) maar ik steek de schuld daarvan op die feestmalen van de afgelopen dagen :)

  Volgende afspraak binnen twee weken!

 • Prenatale kine

  Deze avond mag ik me weer laten verwennen bij de kinesist. Zelf moet ik ademhalingsoefeningetjes en zo doen, maar 't beste van al: me laten masseren en bewrijven door 't ventje. Zwanger zijn kan soms (meestal) echt zalig zijn :)

  Vorige week hebben we noodgedwongen een sessie moeten overslaan omdat ik teveel last had van mijn bekken. Maar deze avond gaan we er weer flink tegenaan! Moet wel met nog minder dan 52 dagen te gaan voor de bevalling!!!

 • Teveel

  Drie achtereenvolgende dagen gaan werken blijkt echt teveel van het goede voor mijn bekken. Na de eerste werkdag voelde ik me al lichtjes "gekraakt", gisteren zat ik echt compleet vast 's avonds en vandaag "loop" ik rond gelijk een oud meetje met wandelwagentje die haar wandelwagentje vergeten is. Krakkemikkig dus. Niet om aan te zien zelfs. Na elke 10 stappen die ik zet, schiet er wel iets in mijn onderrug waardoor ik min of meer gedwongen word om me een minuutlang te verstijven in die bepaalde positie. Ik kan het je garanderen: rare blikken van omstaanders verzekerd!

  Zelfs simpele handelingen als aan mijn bureau zitten of naar 't toilet gaan duren een eeuwigheid. Eens ik terugkom van een toiletbezoek zet ik best direct opnieuw aan om ervoor te zorgen dat het de volgende keer niet te laat is... :-s

  Maar nog een geluk, morgen is 't alweer weekend en hou ik me twee dagen koest. Kwestie van terug voldoende mobiel te zijn zodat ik volgende week maandag en dinsdag nog kan komen werken!

 • Weer iets in orde!

  Dankzij het feit dat ik vier weken thuis heb gezeten, zijn de geboorte-voorbereidingen eigenlijk al heel goed gevorderd. Aanvankelijk was het de bedoeling om alles zowat last minute te regelen, maar als je toch met je duimen zit te draaien thuis, kan je er beter invliegen. Zo heb ik sinds vandaag alle meubeltjes voor de babykamer, 't laatste stuk nl. de commode is vandaag toegekomen. Spijtig dat ik die nog niet kan in elkaar steken... (daar is onze bouw nog net iets te vuil voor ;) )

  Ook de doopsuikers zijn volledig af en staan in de koelte op zolder bij bonneke te wachten tot ze kunnen uitgedeeld worden, de geboortelijst is gelegd (voor de geïnteresseerden: bij Colruyt-Dreambaby *grinnik*), zaterdagmorgen gaan we het drukwerk gaan bespreken en daarna hoef ik enkel nog een koffertje klaar te maken om richting ziekenhuis te vertrekken. Eigenlijk is het daarvoor nog wat vroeg, maar ja, je weet toch maar nooit wat er kan gebeuren hé. Ik ben dan liever goed voorbereid!

  Morgen terug aan de slag, dus dat betekent dat er tijdens de week niet veel tijd en fut meer overblijft om nog veel aan dergelijke dingen te denken... maar goed dat alles dus al (bijna) in orde is!

 • Naar de gyn geweest!

  Gisterenavond weer een bezoekje gebracht aan de gyn. Zoals te verwachten doet ons "kleintje" het nog steeds fantastisch: hij/zij weegt al meer dan een anderhalve kilo en meet ongeveer 38 cm! Ikzelf ben in totaal nog maar een dikke 5 kilo aangekomen dus dat vind ik ook al fantastisch....

  En ik kreeg nog goed nieuws want vanaf volgende week woensdag mag ik weer aan de slag! Zolang de pijn draaglijk was, mocht ik gaan werken, maar zodra ik weer teveel pijn krijg, moet ik het werk neerleggen. Ik ben al blij dat ik nu geen twee maanden aan een stuk moet thuiszitten... Na de kerstvakantie zien we wel hoe het gaat en kan ik beslissen hoe lang ik nog zal werken tot voor de bevalling.

 • Eindelijk weer eens nieuws!

  Na een dikke week van het internet afgesneden te zijn geweest (woew, wat een werkwoorden) werd het tijd om hier wat schade te komen inhalen. ‘k Kreeg in de nabije omgeving al klachten dat er niets nieuws meer te lezen viel ;)

  Bon wat is er zo allemaal te vertellen?

  Bekkeninstabiliteit vordert maar zo en zo. Ik had gehoopt dat het al wat beter zou gaan, maar ’t is nog steeds niet je dat. Maandag ga ik dan toch om een speciale bekkengordel in de thuiszorgwinkel want mijn kine denkt dat het de pijn toch enigszins zal verlichten. Laten we hopen!

  Gisteren ook voor het eerst samen met Stijn prenatale kine gehad. Heel wat bijgeleerd: ademhalingsoefeningen (borst- en buikademhaling), relaxatieoefeningen (mijn favorieten: ik hoef niets te doen terwijl ik langs al kanten gemasseerd en verwend wordt ;) ), beetje technische uitleg over het verloop van de bevalling,… enfin ja, heel interessant, ik kijk al uit naar volgende vrijdag! Heb ook zo’n grote opblaasbare bal meegekregen voor mijn oefeningetjes in te studeren ;)

  Schoonmama en ik zijn vorige woensdag de verdere inkopen gaan doen voor de doopsuikers. Had alles schoon opgeschreven en ’t was eigenlijk maar kwestie van inladen in mijn boodschappenmandje, maar op één of andere manier zijn we er toch in geslaagd om ons twee uur aan een stuk bezig te houden! Lol.

  Eergisteren en deze morgen zijn we dan effectief aan het inpakken en creatief doen geslagen en het resultaat mag zeker en vast gezien zijn. Ben er trots op! Jullie zullen opnieuw een paar maandjes geduld moeten hebben om een fotootje of live-exemplaar te kunnen bewonderen ;)

  Ondertussen ben ik ook bijna 30 weken ver. De tijd vliegt echt vooruit (ware het niet dat ik nu al twee weken thuis zit). Voor we het weten zijn we aan het verhuizen en kort daarna lig ik vast te puffen en te blazen op de één of andere bevallingstafel! Ik kijk er al naar uit. Allez, anders formuleren: ik kijk al uit naar het resultaat van beide voorgenoemde gebeurtenissen.

  Dinsdag gaan we opnieuw naar de gyn voor nog maar eens een echootje: ik krijg er maar niet genoeg van! Ben eens benieuwd hoeveel boeboel nu al weegt…

  En nu ik toch bezig ben: nog een recent fotootje van het bollende buikje!

  mamas buikje 30 weken (1) (Small)