• Dokter

  Vandaag met ons Basje naar de kinderarts geweest. 't was immers tijd voor de eerste inenting. Of toch, dat dacht ik. Het vaccin dat ze vandaag kreeg was immers een orale suspensie. Gewoon mondje open, spuitje erin en slikken. Enfin ja 'gewoon'. Blijkbaar smaakte het goedje toch niet al te best want de smoelen die ze trok, spraken boekdelen. Pas binnen een maandje volgen de echte prikjes...

  Ze werd ook nog eens op de weegschaal gelegd: onze boeboel weegt nu 4kg580 en meet 54 cm. Prima dus!

 • Gelukt?

  Het ziet er naar uit dat de soja-melk helpt. De krampen zijn voor 't moment toch in grote mate afgenomen... De reflux blijft jammergenoeg wel duren. Zolang Basje rechtop zit is er geen vuiltje aan de lucht, maar van zodra we ze durven neer te leggen (zelfs in een bedje met verhoogd hoofdeinde) krijgt ze het moeilijk... Héél vervelend natuurlijk. We kunnen onze kleine meid toch niet de ganse dag in haar babysit te slapen leggen? Voor ene keer gaat dat wel, maar constant zou slecht zijn voor haar rugje, vermoed ik.

  Dinsdag moeten we opnieuw naar de kinderarts en dan breng ik de reflux alleszins nog eens ter sprake. Misschien zijn er nog oplossingen... Dinsdag zal ze ook haar eerste prikjes krijgen (oei oei ai ai!) Ben eens benieuwd wie hier meer pijn van zal hebben: Basje aan haar billekes of de mama aan haar hartje?

 • Soja!

  De krampjes blijven aanhouden, dus op naar een nieuwe oplossing: sojamelk! Hopelijk brengt die soelaas...

 • 5 weken jong!

  Vandaag is onze kleine meid 5 weekjes jong. Tijd dus om nog eens een recent fotootje te posten!

  Hieronder in diepe slaap op de arm van oma!

  Photobucket - Video and Image Hosting
 • Reflux

  Ja lap, ook ons kleintje blijft er niet van gespaard... deze nacht heel de nacht op geweest en ook vandaag had ze het behoorlijk lastig. Dus wij naar de kinderarts en de diagnose was al vlug gesteld. Basje lijkt alle symptomen te vertonen van reflux. 't Arm schaapje...

  De dokter heeft haar meteen een aantal zaken voorgeschreven en ondanks mijn afkeer van al die chemische brol, zal ik het haar toch geven. Als haar pijn en ongemakkelijk gevoel maar verdwijnen! Ik heb ook al veel goede dingen gelezen over osteopaten, dus ik zal daar ook alleszins eens mijn licht gaan opsteken. Misschien biedt dergelijke "alternatieve' vorm ook verlichting en dan is ze tenminste van die vieze medicijnen verlost!

 • Gezegend...

  papfles

  Deze middag -tijdens het geven van Basjes flesje- voor de eerste maal de volle lading gekregen... 't Flesje was zo goed als uit toen Basjes volledige maaginhoud besloot terug te keren. En ze heeft meteen goed gemikt hoor: mijn hele broek hing onder de melk...

  Zelf lijkt ze er geen beetje last van te hebben. Hoe een baby dat doet versta ik echt niet! Als ik eens zo moet kotsen loop ik er een hele week mottig van, maar zij ligt alweer lekker verder te slapen en te dromen van het volgende flesje!

 • Uitgerekende datum

  12 februari 2007. Eigenlijk had Basje pas vandaag geboren mogen worden. Aan een kant ben ik wel blij dat ze besloten heeft wat vroeger ter wereld te komen... februari is al meer dan druk genoeg met de verjaardag van oma, mezelf en dan nog eens Valentijn... Er was veel kans dat ze haar grote dag zou moeten delen met iemand anders en dat zou ik niet zo leuk gevonden hebben. En zijzelf waarschijnlijk ook niet later!

  Ondertussen is onze kleine meid al 4 weken oud en hoeft ze niet in te zitten met het feit dat ze haar verjaardag moet "delen" later :) Ze zal misschien wel eens vloeken als blijkt dat haar verjaardag in een examenperiode blijkt te vallen, maar dat zijn zorgen voor later ;)

  Vannacht trouwens geen oog toegedaan. Hoewel we veranderd zijn van melk (van Nan HA1 naar Nutrilon Omneo: wegens krampen en vermoedelijke allergie) heeft Basje me de hele nacht opgehouden. Ze had krampjes en was waarlijk niet te troosten! Normaal gezien kalmeert ze steeds zodra ze vastgenomen wordt en ze zich tegen mama of papa kan aanvleien, maar deze nacht hielp zelf dat niet. Na zowat twee uur ferm spartelen, rekken en strekken, rood aanlopen en huilen is ze dan uiteindelijk toch in slaap gevallen tegen mama's borst. Wat een uitputtingsslag...

  Nu ligt madammeke lekker te slapen en heb ik ook moeite om mijn oogskes open te houden. Denk dat ik deze middag toch ook nog even een dutje zal doen!