• Amaai!

  Gisteren hebben we voor het eerst de stemcapaciteiten van Basje ontdekt. 't Was prikjes-tijd en ze heeft het niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan. Wat kan die haar keel openzetten zeg!

  Gelukkig was de pijn 10 minuutjes later alweer vergeten en kon ze weer glimlachen.

  Toen we toch bij de dokter waren, werd Basje opnieuw gemeten en gewogen: ze weegt al 5kg 400 en meet 58,3 cm!

  Binnen een maand hebben we een nieuwe afspraak voor het volgende prikje! Zou ze dan nog luider kunnen schreeuwen? Vast wel :)

 • Zonnetje!

  Zulk prachtig weer vraagt er gewoon om: deze middag gaan we de beentjes strekken en een wandeling maken!

  Gisteren is opa nog eens op bezoek geweest en hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paar fotootjes te trekken, hieronder zie je er alvast enkele van!


 • Ja...ja..jaaaa!

  Gisteren is Basje de hele dag "lastig" geweest ('t ja, 't kan niet constant een engeltje zijn hé?): veel wenen, niet in slaap raken, enfin ja, 't was vermoeiend.

  Omdat ze bijna geen oog toegedaan heeft overdag hoopte ik dan ook dat ze vannacht wat langer zou blijven slapen! En ja hoor, ze heeft weer een poging tot doorslapen gedaan. Alleen spijtig dat ze daarvoor de hele dag lastig moet voor doen :)

  Deze morgen ben ik om de tweede dosis Rotarix geweest (tegen het befaamde rotavirus). Volgende week moet ze namelijk opnieuw naar de kinderarts voor deze tweede dosis én voor de eerste reeks prikjes. Brrr. Best dat ze nog niet beseft wat haar te wachten staat!

 • Helaba Joske!

  Berichtje aan het Joske uit het onderste postje: geen avances maken naar het bonneke hé ;)

  Het slaaponderzoek van vannacht is goed verlopen. Basje haalde een mooie 10/10. Met andere woorden: nergens onregelmatigheden te ontdekken. Een pak van mijn hart! Het heeft wel veel moeite gekost om haar te doen slapen. Al die draadjes zorgden ervoor dat ze zich heel ongemakkelijk voelde en ze had er al gauw een paar beet om los te trekken. Pech voor haar en gelukkig voor mij en de verpleegsters is ze daar niet in geslaagd. Ze heeft behoorlijk gewroet in haar bedje maar is er toch in geslaagd om voldoende te slapen zodat het onderzoek kon lopen. Weer een ervaring rijker.

  En dat doorslapen was dus een chance-slag. Ik vrees dat we nog even zullen moeten wachten op een deftige nachtrust...

  Ook nog even meegeven dat Basje ondertussen 5kg200 weegt en 56 cm groot is!

 • Polysomnografie ! (?!)

  Er staat één en ander op de agenda deze week.

  Vanavond moeten we terug naar de osteopaat voor de tweede behandeling van Basjes reflux. Met een beetje geluk is ze er dan volledig van verlost en anders gaan we nog een derde keer terug!

  Morgen moeten we dan terug naar het ziekenhuis voor de slaaptest (da's dus die polysomnografie uit de titel van dit postje). Da's een test waarbij baby's getest worden op hart-, ademhalings- en slaapstoornissen. Aangezien Basje een beetje te vroeg geboren is, heeft de dokter ons dit aangeraden. Dus dat doen we dan ook :)

  't Zal wel niet echt plezant worden... hoewel die test volkomen pijnloos is, krijgt Basje van die uitwendige elektroden op haar hoofdje en buikje en madam kennende zullen de verpleegsters die dingen wel erg goed moeten vastplakken! Daarenboven moeten die dingen 8 uren slaap kunnen registreren... hopelijk voelt ze zich moe! (net zoals op de foto hieronder bij bonneke!)

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

  Trouwens nog een "historisch" moment te melden: vannacht heeft ze voor 't eerst een beetje doorgeslapen! In plaats van de gebruikelijke 5 uren tussen twee voedingen door, werden het er opeens 7,5! Vannacht zullen we wel eens zien of dat toeval was!

 • U vraagt...

  ... wij draaien. Bij deze dus een fotootje van onze lachende meid :)

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
 • Eerste échte glimlach!!

  lach

  Historisch moment! Vanaf nu kan Basje 'echt' lachen! Tot voor kort gebeurde dit onbewust in haar slaap of na haar flesje, maar deze morgen trakteerde ze me op een stralende lach :) En als ik nu tegen haar spreek en met haar speel, komt er een gigantische glimlach op haar snoetje! Super!!