• Goeie vooruitgang!

  Vandaag was het weer prikjestijd! Dit keer heeft Basje zich flink gehouden! Maar een paar traantjes en een pruillip en de pijn was vergeten. Volgende keer zijn het weer twee prikjes dus ik verwacht me dan aan een groter "orkest".

  De weegschaal en de meetlat gaven ook weer goed nieuws: onze meid weegt ondertussen 6kg 690 (slik) en meet 63,5 cm. De dokter was héél tevreden, dus mama en papa ook!

  Binnen een weekje starten we ook met vaste voeding. Ben eens benieuwd wat dat zal geven! Ik verwacht me alvast aan een volledig besmeurde baby die overal groentepap hangen heeft :) Dat wordt weer foto-time :)

 • 100 dagen jong!

  De tijd vliegt voorbij! Onze kleine meid maakt al 100 dagen deel uit van de wereldbevolking!

  Basje doet het eigenlijk nog steeds prima. Voor een laatste stand qua gewicht en lengte moeten we nog een weekje wachten want dan mag ze terug naar de dokter voor een tweede reeks inentingen. Ben eens benieuwd of ze net zo hard zal wenen als de eerste prikjes :) Ik vermoed trouwens dat ze enorm gegroeid is en ook de weegschaal zal tilt slaan vrees ik!

  Binnenkort ga ik ook eens langs bij de onthaalmoeder. Zij heeft Basje nog niet gezien en het wordt de hoogste tijd dat die twee eens kennismaken! Eén dezer dagen zal ik haar laten inschrijven op de gemeentelijke dienst voor opvanggezinnen zodat de administratie ook in orde is!

  Dit weekend ook nog leuke vooruitzichten: Stijn en Petje Jan zullen het laminaat leggen in Basjes kamer zodat ik EINDELIJK eens kan beginnen met het inrichten. De meeste babykamers staan al te blinken wanneer mama en baby thuis komen van het ziekenhuis, maar omdat bij ons alles redelijk hectisch verlopen is, hadden we er nog geen tijd voor gevonden. Maar eind goed al goed: dit weekend ligt het laminaat er en beslis ik in welk kleurtje de kinderkamer geverfd zal worden. Zal sebiet eens wat inspiratie gaan opdoen op het internet (direct eens surfen naar de site van Debbie Travis!) Volgende week kruip ik dan in mijn schilderskostuum en geef ik de hele boel een likje verf! Ik ben al benieuwd naar het eindresultaat!

 • 1..2..3..rikketikketik

  rarara wie benne kik ? Is er iemand die hier weet, wie ik nadeed?

 • De eerste keer alleen...

  Gisteren de hele middag en avond op stap geweest voor een vrijgezellenavond. Dat betekende ook dat ik Basje voor het eerst "achter" moest laten in de zorgzame handen van Bonneke. Oesj oesj dat deed zeer! Met traantjes in de ogen ben ik er weg gereden. Wat zal dat niet gaan zijn als ik terug aan het werk moet en haar een hele dag bij de onthaalmoeder moet laten?!

  Gelukkig kreeg ik tijdens mijn uitje geregeld een smsje met de laatste stand van zaken en langzamerhand kreeg ik het er iets minder lastig mee... Zo zal het ook moeten gaan binnen een maandje zeker? Stap voor stap...

 • In kannen en kruiken

  Nah, de doopkaars is besteld. 't Is er één geworden met drie aparte kubusjes in verschillende roze-tinten. Op elk kaarsje komt er een tekstje: ééntje met haar naam, ééntje met de geboortedatum en ééntje met de doopdatum. 't Is eens wat anders dan de klassieke cilinder...

  In het terugkeren gestopt bij Basjes overgrootouders en er lekker gegeten!

  Vanavond gaan we nog met zijn allen naar een receptie van Stijns tante en nonkel die hun zilveren bruiloft te vieren hebben dus Basje zal niet veel thuis geweest zijn vandaag... maar ja, dan is ze lekker moe en slaapt ze goed door 's nachts en da's dan weer aangenaam voor de mama :)

 • Doopvoorbereidingen

  Op 19 mei wordt Basje gedoopt en daarvoor moet nog één en ander geregeld worden. De priester en de kerk staan al vast, ben al naar de "verplichte" voorbereidingsavond voor ouders geweest en heb ook al haar doopkleed. Dat laatste was niet echt moeilijk te vinden: heb het opgediept uit Bonnekes kleerkast! Het is namelijk het doopkleedje dat ik als baby ook heb gedragen en dat door mijn oma werd gemaakt. Beetje sentimentele waarde dus...

  Morgen ga ik nog om een doopkaars. Liefst geen zo'n klassiek geval, maar een beetje moderner en in hetzelfde genre van mijn huwelijkskaars. Eens we die kaars hebben, is het meeste geregeld. Moet dan nog gewoon zelf eens gaan shoppen om mezelf eens in 't nieuw te steken ;)

 • 3 maanden jong!

  Hiep hiep hoera, vandaag is Basje al 3 maanden! Wat gaat de tijd snel!!