• Prikkie prik!

  Vandaag heeft Basje weer twee prikjes gekregen in haar dikke billekes. Uiteraard gepaard gaande met een fikse huilbui. Je zou voor minder :) De volgende prikjes komen er pas als ze een jaar oud is, dus nu is ze een hele poos op haar gemak.

  Gelukkig kon ik haar een half uurtje later troosten met een lekker bord fruitpap en was de pijn helemaal vergeten.

  Ondertussen heeft de dokter ook nog eens de weegschaal en de meetlat bovengehaald: 7kg 170 en 65,7 cm. Wat blijkbaar fantastisch is want Basje hoort volgens de groeicurve bij de grootsten van het land (allez, als baby dan toch...) en qua gewicht blijft ze onder het gemiddelde.

 • Voor alles een eerste keer...

  Kiwi

  Ik dacht dat ik ervan gespaard ging blijven, maar neen hoor, deze morgen had ik het "aan mijn rekker". Basje besloot om eens flink rood aan te lopen in bad en vervolgens een kakje te doen...

  Basje er dus maar uitgehaald, water laten weglopen en het wassen opnieuw begonnen!

  Grappig detail: 't was haar fruitpap die verteerd was. Hoe ik zo zeker ben? Overal in bad zag ik kiwi :)

 • Zoetekauw

  Ik moet tot de vaststelling komen dat Basje een zoetekauw is. Sinds ze enkele dagen geleden gestart is met haar zoete fruitpap, moet ze niet veel meer weten van haar patatjes... niet zoet genoeg, dus houdt ze de lippen stijf op elkaar. Ik moet echt hemel en aarde bewegen om haar een deftige portie te laten eten. Zucht. Wat nu gedaan?

 • Bezoek!

  Deze middag krijgt Basje weer bezoek van enkele van mama's oud-studiegenoten! Kortom, ze zal weer volop in de belangstelling staan (en geloof me, ze heeft niet liever!)

  Eerste fruitpapje gisteren is héél goed verlopen... 't ging binnen als zoete pap ;) Had nog geen volledige portie gemaakt omdat ik dacht dat ze dat toch niet allemaal van de eerste keer op zou krijgen, maar vandaag zal ik meteen een volle pot mogen presenteren!

  Hieronder Basje aan het smullen!

  Ps: haar vettige haar is te wijten aan de olie tegen haar melkkorstjes ;)

 • Fruitpap!

  't Is zover... vandaag starten we voor de eerste keer met fruitpap. Een maandje geleden werd de groentepap voor het eerst geïntroduceerd en Basje leek dat wel te smaken. Dus ik vermoed dat de zoetere fruitpap er zeker wel zal ingaan!

  Gisteren ook volop staan kokkerellen voor madammeke. Heb een hele voorraad groentepapjes aangelegd voor de komende weken. Want de eerste weken dat ik terug zal gaan werken, zal ik er waarschijnlijk niet veel voor voelen om nog lang in de keuken te staan. De komende weken staan er op het menu: worteltjes met patatjes, bloemkool met patatjes, brocolli met patatjes en tomaat met rijst. Afwisseling genoeg dus!

  En zoals steeds volgen er nog foto's :)

  Hieronder alvast een fotootje van onze kleine meid in haar Bumbo-stoeltje...

 • Voorstellen onthaalmoeder

  Deze middag gaan Basje en ik even langs bij onthaalmoeder "tante Maria". Hoogstwaarschijnlijk zal Basje er vanaf augustus regelmatig vertoeven dus gaan we ons even gaan voorstellen :)

  Daarna nog even binnenspringen bij Bonneke (die slechts enkele 100den meters verder woont) en verslag gaan uitbrengen :)

 • Het taartenincident...

  Ik moet iets opbiechten... 't is niet gemakkelijk om toe te geven, maar ik ben in de fout gegaan. En 't is beter dat ik hier vlug alles uit de doeken doe, vooraleer één of ander familielid hier de boel op stelten komt zetten :)

  Bon, waar zal ik beginnen? Laat ik even crisis nummer 1 op de doopdag van Basje in herinnering brengen:
  Stijn moest 's ochtends om de taart en de bestelde broodjes... en belt me op om te zeggen dat de bakker onze bestelling vergeten is. Paniek alom want wat zouden we doen zonder taart en wanneer zouden we nog alle broodjes gesmeerd krijgen?! Gelukkig toonde de bakker zijn goed hart en hij beloofde ons dat de taart en broodjes om 12u klaar zouden zijn, zodat we nog voldoende tijd zouden hebben om alles in orde te krijgen.

  Om 12u was onze bestelling inderdaad klaar en in sneltreinvaart werd alles in gereedheid gebracht. Eind goed, al goed.

  Tot opeens om 18u de telefoon rinkelt. De taart was al verorberd en ook de broodjes werden smakelijk binnengewerkt...

  - Dag mevrouw, bakker X hier, u had een taart en 100 broodjes besteld. Wanneer komt u dit ophalen?
  ° (de verbazing droop van mijn gezicht) Maar mevrouw, mijn man is er deze middag toch al om gekomen?
  - Maar neen, mevrouw, uw bestelling staat hier nog!
  ° (ikke weer met nog meer verbaasde stem) Maar mevrouw, we hebben de taart zojuist opgegeten!
  - Nu versta ik er niets meer van. Ik kijk het nog even na, ik bel u terug! (haakt in)

  Ondertussen lagen alle gasten hier al krom van het lachen. Ikzelf liep zo rood aan als een tomaat want ook mijn euro begon te vallen... Mijn allerliefste echtgenoot is erin geslaagd om naar de verkeerde bakker te gaan :) En dat was enigszins mijn schuld als ik iedereen mag geloven :)

  In die straat zijn nl. 2 bakkerijen. Eentje links en eentje rechts. Ik heb de namen van die bakkers door elkaar gehaald maar wel de juiste wegbeschrijving aan Stijn gegeven. Die is uiteindelijk op de naam van de bakker voortgegaan ipv op de wegbeschrijving (aan de rechterkant Stijn, niet die links!)...

  Enfin ja, om een lang verhaal kort te maken: we hebben twee keer taart gegeten en de broodjes zijn ook uitgedeeld geraakt...

  Maar was dat nu echt helemaal mijn schuld ;) ?

  Hieronder de twee taarten (en geloof het of niet, maar de taart die IK besteld had (de eerste foto), was wel de lekkerste!!)