• Koorts!

  Het moest er eens van komen... Gisteravond kwam Basje thuis van de onthaalmoeder en zag je dat ze niet in haar "haak" was. Ze had sinds 4u zitten huilen en niets kon haar troosten. 't Is toch even slikken als je dat kleine bolleke daar dan ziet naschokken van het vele huilen...

  Haar gloeiende kaakjes verraadden dat er iets niet pluis was. Hebben er vlug de thermometer bijgehaald en ja hoor, Basje had koorts. Heb haar nog snel een badje en haar fles gegeven en dan vlug een suppootje gestoken. Kort daarna was ze al in dromenland. Vannacht is de koorts afgenomen en deze morgen lag ze alweer te lachen gelijk er niets was gebeurd!

  Ben eens benieuwd wat het zou geweest zijn.. de eerste tandjes misschien?

 • Grijpen maar...

  Al een hele tijd geleden ontdekte Basje dat ze twee handjes had, maar de laatste weken weet ze er ook echt gebruik van te maken! Eerst waren die handjes en vingertjes gewoon handige vervangers van speelgoed en het tutje om in haar mondje te stoppen, maar nu gebruikt ze haar pollekes ook volop om dingen goed vast te grijpen en door te geven. Als je iets voor haar neus houdt, doet ze ook flink haar best om het te pakken te krijgen.

  Alles komt ook onmiddellijk in haar mond terecht en krijg je kliedernat terug :) Knuffelberen, kleertjes, slabbetjes, zelfs mijn Flair moest eraan geloven. En lekker dat dat is!

 • Fotootjes

  Ik bedacht zonet dat het alweer een tijdje geleden is dat ik enkele fotootjes online zette van ons klein spook. Hier gaan we dan!

 • Eerste dag bij "Jaja"

  Heel de dag heb ik met een knagende buikpijn rondgelopen. Niets verkeerd gegeten, geen plaagje, neenee, ik had last van verlatingsangst. Komt dat tegen :)

  Basje moest vandaag namelijk voor het eerst naar de onthaalmoeder (Maria: "Jaja" voor de kleintjes) en ik denk dat ik nogal nerveus was. Basje zelf heeft zich van niets aangetrokken en zich ferm geamuseerd in het gezelschap van de andere kindjes, maar de mama had het een pak lastiger!

  Enfin, ze is erg flink geweest. Alleen het slapen wou niet zo goed vlotten... maar als dat betekent dat ze 's nachts slaapt als een roosje vind ik dat nog niet zo erg ;)

 • 5 maanden jong!

  Basje is vandaag 5 maanden geworden. Ze zal dit waarschijnlijk wel uitgebreid vieren in het gezelschap van Bonneke, die vandaag op haar past! Benieuwd wat die twee allemaal zullen uitsteken...

  Ook minder goed nieuws: omdat Oma erg veel pijn heeft aan haar rug, zal Basje vanaf volgende week enkele dagen per week naar de onthaalmoeder gaan. Zij zal het waarschijnlijk heerlijk vinden (ha ja, al die aandacht van de andere kindjes), maar Oma en mama zullen zeker en vast eens serieus moeten slikken...

 • Update

  Nu Basje haar middagdutje ligt te doen en ik even pauzeer tussen al het poetsen en strijken in, kan ik hier nog even komen updaten :)

  Tegen alle verwachtingen in heb ik me redelijk snel over mijn "verdriet" gezet om Basje te moeten achterlaten terwijl ik terug aan het werk ging... Heb oma enkel de eerste dagen lastig gevallen met enkele telefoontjes ("en is ze braaf? slaapt en eet ze goed? ..."). Heb het trouwens zo ongelofelijk druk dat er niet veel tijd overblijft om te piekeren of om heimwee te hebben!

  En elke woensdag geniet ik met volle teugen van de momenten dat ik mijn dochter een hele dag bij me heb! (en daar tussendoor geniet ik iets minder van het poetsen, maar kom, dat neem ik er graag bij!)

  PS: we hebben een oplossing gevonden voor Basjes "afkeer" van de groentepap (sinds ze fruit eet wil ze enkel nog zoet!) : we kwakken overal een geraspt stukje appel in en ze eet haar groentepap op gelijk nen echte!

 • Drukke mama

  't Ja, nu ik terug aan het werk ben, blijft er véél minder tijd over om jullie te berichten over Basje natuurlijk. Nog een geluk dat ik op woensdag mijn ouderschapsverlof op neem zodat jullie toch minimum één keertje per week geïnformeerd worden :)

  Sinds maandag verblijft Basje afwisselend bij oma en bonneke (m.u.v. de woensdag want dan heb ik haar lekker voor mij alleen...). En ze stelt het daar super natuurlijk. Ik weet niet wie er meer content is: de grootmoeders of Basje zelf?