• Fun fun fun!

  Basje is weer met haar poep in de boter gevallen… Gisteren kregen we bezoek van nichtje Stéphanie en die had een grote zak vol speelgoed mee! Ik vermoed zo dat Basje niet zal weten met wat eerst te spelen :)

  Gisterenavond ook het park verlaagd want onze spartelaar begint zich langzamerhand stevig vast te grijpen aan de spijlen en zich op te trekken. Hoewel het voor rechtstaan nog vele te vroeg is, nemen we toch liever geen risico's, je weet maar nooit welke streken ze achter onze rug uithaalt!

  Deze morgen kreeg ik ook een mailtje van Stijn. Hij is er heilig van overtuigd dat Basje –tijdens één van haar brabbelsessies- duidelijk "bpabpa" ofte papa heeft gezegd ! We zullen hem maar in de waan laten zeker ;) ?

 • Kruipen?

  Vorige woensdag is Basje 7 maanden geworden. Mama en papa moesten die dag al naar een ander feest, dus heeft Basje een privé-feestje gehouden bij Oma en Petje!

  En -weer een groots moment- gisteren hebben we onze dametje "betrapt" op het begin van kruipen. Allez ja, 't is meer een soort van "trekken met de armen en glijden op de buik terwijl ze met haar voeten in de lucht trappelt"-kruipen, maar hé, ze gaat vooruit :) Het fototoestel hadden we helaas niet in aanslag deze keer, maar de volgende keer dat ze op haar buik ligt, zal ik het zeker klaarleggen!!

 • Bijna genezen!

  Op een kleine snotneus na, is Basje zo goed als genezen. Oef. Ik heb er toch maar een hekel als je zelf niet veel kunt doen om die verstopte neus wat draaglijker te maken.

  Basje is er dus van verlost, maar heeft mama wel een cadeautje nagelaten want nu is mama ziek!! Ik zit hier nu te snotteren en te hoesten... en blijf dus ver uit de buurt van onze kleine meid zodat ik haar niet opnieuw 'aansteek'. Nog zoiets lastig... je eigen kind niet kunnen knuffelen.... gelukkig genezen verkoudheden snel en binnen de kortste keren heb ik haar weer in mijn armen!

 • Snipverkouden!

  Basjes eerste serieuze verkoudheid is een feit. Die is gisteren doorgebroken en nu sukkelt ze met een loopneusje, moeilijke ademhaling, hoestje en wat koorts. Zo zielig! Omdat ze bijna niet door haar neus kan ademen en op die manier steeds haar tutje kwijtspeelt, is het een serieus "zware" nacht geworden voor mama: van slapen kwam helaas niet veel in huis!

  Heb alle registers opengetrokken en beroep gedaan op: opengesneden uien, neusreinigers, fysiologisch water, hoofdeinde bedje verhogen, poepsnoepjes, maar niets lijkt echt goed te helpen. Tips (vooral dan om haar neus vrij te maken) zijn steeds welkom!