• Op de weegschaal!

  Gisteren op controle geweest bij de kinderarts: Basje is ondertussen 75,2 cm lang en weegt 9,5 kg. Vandaar dat mijn armen altijd pijn doen als ik haar lang vasthou...

  De dokter merkte ook op dat er wat vocht achter haar linkertrommelvlies zat, maar dat daar voorlopig niets aan gedaan kon worden. We houden het alvast in de gaten!

 • Snurken!

  Dat kleine kindjes in de meest rare houdingen in slaap kunnen sukkelen, heb ik de afgelopen 9 maanden al meermaals mogen meemaken. Wat nieuw is (voor mij dan toch), is dat die kleine pagadders even luid kunnen snurken als jij en ik! Onderstaand videootje illustreert beide :)

 • 9 maanden en een sjiek!

  Jawel, ons madam is al negen maanden en enkele dagen oud. Dat schiet goed op! In tegenstelling tot haar tandjes, waar nog steeds geen schot in komt. Onderstaande foto is daar het bewijs van!

 • Tandjes of niet?

  Sinds vorige woensdag loopt (lees:kruipt) Basje weer rond met een snotneus. Ze had een paar dagen lichte koorts en was wat hangerig. Eerst dacht ik aan een serieuze snotvalling, maar iedereen blijft me erop wijzen dat het nu toch "eindelijk" wel eens tandjes zouden kunnen zijn. Wie weet.

  Inspectie van Basjes mondje leverde alleszins niet veel nieuwe info op want 't ziet er nog allemaal hetzelfde uit, niets roods, diks en gezwollen en al zeker geen witte stipjes die zouden kunnen wijzen op een eerste tandje ;)

 • Puzzelmatten

  puzzelmat

  Vorige zaterdag zijn we naar de Makro geweest en hebben we voor Basje een paar pakken van die rubberen puzzelmatten aangeschaft. En wat een succes! Ze heeft nu een zachte vloer onder haar kont en kan erop rondkruipen zoveel ze maar wil! Ook de kleurrijke figuurtjes vallen enorm in de smaak!

  Ondertussen is het kruipen ook geëvolueerd: de paracommando-stijl is verleden tijd en Basje kruipt vanaf nu mooi op handen en knietjes. Ik probeer er morgen eens een klein filmpje van te maken ;)