• Nog tandjes?

  Basje (én mama en papa) hebben er weer enkele serieus zware nachten op zitten. Wenen, niet willen slapen, lastig doen... eerst dachten we dat haar verkoudheid de boosdoener was, maar ik begin te vermoeden dat er binnenkort misschien weer nieuwe tandjes zullen verschijnen! Er wordt lustig gekwijld en ze zit ook vaak met haar handjes in haar mondje, dus wie weet...

  Morgenavond mag ze op logement bij Opa en Bonneke, ben eens benieuwd of ze daar zin zal hebben om dikke dodo te doen ;)

 • En, wat vind je ervan?

  Hier zijn ze dan! Mijn eerste schoentjes!

 • Schoentjes!

  Deze morgen om Basjes eerste paar schoentjes geweest! Nu ze zich al flink aan alles rechttrekt en voorzichtig vooruit schuifelt, werd dat de hoogste tijd!

  Dank u Bonneke en Opa voor dat mooie Sinterklaaskado! (straks show ik mijn stappertjes wel eens voor de camera!)

 • Virale infectie!

  Jaja, voor het eerst heeft Basje een échte (ehum) ziekte opgelopen. 't Is eens wat anders dan een klassieke verkoudheid: een virale infectie.

  Vorig weekend (jaja, tijdens ons weekendje weg) kreeg ze plots allemaal rode bubbeltjes op haar armpjes en beentjes. Ik kon niet meteen een kinderziekte bedenken waar dit ook voorkwam (mazelen, windpokken, edm komen toch voor op het hele lichaam?) en dacht eerst aan een allergie (chloor van het zwembad? eten?)

  Ze leek er weinig last van te hebben, maar we zijn maandag voor alle zekerheid toch maar bij de dokter langsgeweest en die wist ons direct te vertellen dat het een typische virale infectie is. Sommige kindjes hebben er veel last van, maar Basje hoorde gelukkig tot de andere groep!

  Aangezien ons madammeke momenteel wel 'besmettelijk' is (althans de infectie), kan ze niet naar de onthaalmoeder gaan en moet mama enkele daagjes omstandigheidsverlof oppakken. Deze week wordt ze dus vast vertroeteld ;)

 • 10 maanden

  Onze kleine (grote?) meid is vandaag 10 maanden! Echt veel tijd om te vieren is er niet, maar dat halen we dit weekend wel in, want dan gaan we met ons drietjes richting Center Parcs! Wedden dat Basje (en papa en mama) zich er héél goed zullen amuseren?

  Basjes eerste twee tandjes staan er nog steeds (oef! we hebben dus niet gedroomd...) en de ergste pijn lijkt geleden. Nu wordt het dus afwachten wanneer de volgende exemplaren zich zullen aanmelden!

 • De eerste tandjes!!

  Jawel, jawel, eindelijk is het zover!! Basjes eerste twee tandjes zijn vandaag doorgebroken! Ze is al een paar dagen wat "lastiger" en "krieperiger" dan anders en ja hoor... twee vlijmscherpe tandjes staan te blinken (nog heel klein uiteraard, maar verdorie je moet het niet wagen om er je vingers tussen te steken ;) )

 • Buil!

  Basjes eerste ei op haar hoofdje is een feit! Deze middag was ze zich weer overal volop aan het rechttrekken en plots knalde ze met haar hoofd tegen een tafelpoot...

  Meteen verscheen een buil en bijhorende blauwpaars plek én een huilconcert. Hoe zou je zelf zijn. Gelukkig was een minuutje later de pijn alweer lang vergeten en ging de verkenningstocht door de living verder... op naar de volgende valpartij!