• Doktersbezoekjes

  Maandag was het eerst de beurt aan Basje om nog eens bij de kinderarts te passeren. Ze kreeg haar laatste inentingen (oef). De eerste prik was gezet voor ze er erg in had en ze heeft zelfs geen traantje gelaten. De tweede was andere koek :)

  Maar al bij al heeft ze nooit erg veel last gehad van "reacties" op haar prikjes. Enkel nu heeft ze een rode bovenarm en wat lichte koorts. Maar de dokter had ons gewaarschuwd dat dat kon gebeuren. Binnen hier en een paar dagen is het volledig over.

  Ze werd ook nog eens op de weegschaal gezet (10 kg 800!) en de meetlat gaf 80,6 cm aan. Qua gewicht volgt ze dus mooi het gemiddelde en wat de lengte betreft hoort ze zelfs bij de groteren (zal ze wel meehebben van de papa)

  Gisterenavond waren pruts en ikzelf aan de beurt. Onze derde echo ondertussen! Alles zag er prima uit! Pruts weegt al ongeveer 200 gram. Het werd zelfs een hele leuke echo want we konden goed zien hoe het slokkopje grote teugen vruchtwater dronk en achteraf eens uitgebreid zat te geeuwen (ok, dat zal ie dan wel meehebben van de mama ;) )

  En neen "ie" wijst nergens op :) De dokter (en dus wij al zeker niet) heeft geen blik kunnen werpen op pruts grootste geheim! En stiekem ben ik er eigenlijk blij om... want ik vrees dat papa zijn nieuwsgierigheid niet veel langer de baas kan!

  Vanaf morgen genieten we samen van een verlengd weekend en dan doe ik ook mijn best om de laatste echootjes online te plaatsen!

 • Wat nieuwe fotootjes!

  't Werd de hoogste tijd dat onze juffrouw nog eens in beeld werd gebracht. Best dat Opa en Bonneke zoveel foto's trekken want mama en papa durven dat nogal eens te vergeten!

  Hierbij dus enkele indrukken van Basjes laatste logeerpartijtje bij Bonneke en Opa! • Nieuwe schoentjes!

  Deze morgen om nieuwe schoentjes geweest voor Basje. Met de lente in aantocht passen haar huidige 'bottinekes' niet meer zo goed onder haar nieuwe lentekleertjes en ook haar voetjes zijn ondertussen al een maatje gegroeid :)

  Zodra het eerste goede weer komt piepen, doen we de schoentjes aan en houden we een foto-shoot ;)

  Met pruts ook alles ok: een paar dagen geleden heb ik voor het eerst weer beweging gevoeld (het zijn nu nog kriebeltjes, maar ik weet dat het binnen hier en een dikke maand al schopjes zullen zijn!) Op 29 april mogen we terug naar de gyn! Dan kunnen we hoogst waarchijnlijk al zien of Basje een broertje of zusje krijgt, maar we hebben besloten om onze nieuwsgierigheid te bedwingen en we gaan voor de grote verrassing in oktober! (eens benieuwd wie van ons het eerst "kraakt"...)

 • Eindelijk mag ik het zeggen!

  Het heeft een eindje geduurd, we hebben lang onze lippen op elkaar kunnen houden (en gelukkig kan Basje nog niet spreken ;) ), maar 't heeft nu lang genoeg geduurd!

  Trots kunnen we met ons drietjes aankondigen dat we niet zo lang meer met ons drietjes zullen zijn! Jawel, Basje wordt eind september/begin oktober grote zus!

  De zwangerschap verloopt vrij vlotjes: mama is niet erg misselijk geweest. Ze is wel vaak vermoeid (maar dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat we hier al een kleine pagadder rondlopen hebben!) en de bekkeninstabiliteit waar ze bij Basje last van had, steekt opnieuw de kop op... maar ze neemt het er graag bij!

  We doen ons best om jullie van de ontwikkelingen van "pruts" op de hoogte te houden...

 • De hoogste tijd...

  ... voor een update! De voorbije maand werd dit blogje een beetje verwaarloosd (maar Basje niet hoor ;) ) want mama is begonnen aan haar nieuwe job en daar kruipt héél wat tijd in!

  Maar op een belangrijke dag als vandaag kan een postje niet ontbreken natuurlijk: Basje's 15de ver-maand-dag ! Goh, al 15 maanden oud is dat spookje van ons!

  En wat is ze veel veranderd sinds die koude dag, 15 maanden geleden...
  Ondertussen tellen wel al 6 tandjes (daar neemt ze rustig de tijd voor), kan ze lopen (niet gewoon stappen hé, lopen!) als de beste, steekt ze overal haar nieuwsgierige handjes in en tussen (met af en toe een huilconcert tot gevolg), geeft ze de "high five", zwaait ze iedereen uit (dada!) en nog zoveel meer! Ook mama en papa zeggen lukt al redelijk goed. Welke de volgende woordjes zullen zijn, daar hebben we het raden naar! (ik gok persoonlijk op Luna want die twee zijn ondertussen ook de beste vrienden geworden!)