• We zijn er nog hoor ;)

  Gewoon vlug eventjes een berichtje posten om jullie te laten weten dat mama nog steeds rondwaggelt. Ze heeft nog niet echt het gevoel dat Brusje er gauw zit aan te komen, dus da's alvast een goede zaak! Dinsdagavond weten we meer te vertellen want dan mogen we opnieuw langs bij de dokter.

  Met Basje alles prima voor 't moment (vlug hout vasthouden), ondanks dat er momenteel veel verkoudheden, angina's en bronchitis rondwaait.... Zelfs papa is gesneuveld, maar de twee meiden houden zich sterk ;)

  Anders niet veel nieuws te vertellen: de meeste voorbereidingen zijn gebeurd, ook de enveloppes voor de geboortekaartjes zijn ondertussen geschreven, de doopsuikers zijn volledig afgewerkt, de kleertjes van Brusje zijn gewassen en liggen klaar om "bemand/bevrouwd" te worden... enkel mama's koffertje moet nog gemaakt worden. 't Is al twee weekends dat ze ervan spreekt, maar 't komt er precies niet van :)

 • Gedraaid!

  Oef, uit de echo dinsdagavond bleek dat Brusje zich "in positie" is gaan leggen, dwz hoofdje mooi naar beneden! Mama en papa zijn nu direct een pak geruster. De dokter zei dat de kans nu wel héél erg klein is dat de pruts zich opnieuw zou draaien (alhoewel 't zou me niets verwonderen ;) )

  Mama kan trouwens goed voelen dat de kleine spruit zich heeft gedraaid: het is gedaan met de goede nachtrust: ze mag er elke nacht wel een drietal keer uit! En met zo'n dikke buik is dat niet echt evident meer...

  Brusje wordt ondertussen geschat op 2200 gram en maakt (voor de moment) nog geen aanstalten om vroeger te verschijnen. Houden zo :)

  De volgende weken zit er trouwens een ware babyboom aan te komen: Francis (een oud-klasgenoot van papa) heeft er sinds enkele dagen een zoontje, Maxim, bij! Zusje Annelien zal tevreden zijn met haar kleine broer. Veerle en Delphine (twee studiegenoten van mama) kunnen ook één dezer dagen hun eerste spruit op de wereld zetten!! Spannend!!

 • Vanavond naar de gyn!

  Vanavond mogen mama, papa en Brusje nog eens een bezoekje brengen aan de gyn! Vooral mama is erg benieuwd hoe de kleine pruts zich ondertussen gesetteld heeft: hoofdligging, stuit of toch maar dwars? Gisterennacht heeft ze alvast geen oog toegedaan door de acrobatentoeren van Brusje...

  De nieuwe babykamer is ondertussen ook opgesteld en Basje wordt beetje bij beetje 'voorbereid' op de komst van een broertje of zusje. Echt begrijpen doet ze het wel nog niet ;)

 • Nog twee maandjes :)

  Vandaag exact twee maanden van B-day verwijderd ;) Tenminste als deze spruit ook niet de neiging heeft om de wereld wat vroeger te verkennen!

  Als ik bedenk dat ik nog twee maanden moet rondlopen en mijn buik nog extra zal zien toenemen, dan moet ik wel efkes slikken! Ik denk dat mijn buik nu ongeveer zo groot is als toen ik van Basje moest bevallen... dus dat belooft als daar nog héél wat kilootjes bij zullen komen.

  Brusje ligt volgens mij nog steeds in stuit of dwars want ik voel op de meest onwaarschijnlijke plekken wel een poep, voetje, hoofdje of armpje stampen... Binnen twee weekjes opnieuw naar de gyn en hopeljk krijg ik daar dan het goede nieuws dat pruts gedraaid is :)

  Met Basje ietsiepietsie minder: na drie weken zalige vakantie en is ze nu na drie daagjes onthaalmoeder weer snotverkouden! Ongelofelijk hoe snel die kleintjes de ziektekiempjes van andere kindjes opvangen! Héél frustrerend natuurlijk, want ik zie mijn kleine meid liever blaken van gezondheid ;)

 • Familiefotootje

  't Gebeurt niet vaak dat we met zijn allen op de foto staan! Dus bij deze jullie even laten meegenieten van ons gezinnetje van 4 :)  En nog enkele van Basje in het water ('t is een klein waterratje!)