• Of toch maar geen soja?

  Kindjes krijgen gaat met vallen en opstaan... een week geleden was ik er rotsvast van overtuigd dat Fien ook een koemelkallergie had, maar nu ben ik daar helemaal niet meer zo zeker van! Sinds we een drietal dagen geleden overschakelden op soja-voeding, lijkt het er alleen maar erger op te zijn geworden! Onze kleine meid heeft bijna constant krampen en blijft (giga-diarree-)pampers vullen tegen de sterren op!

  Het lijkt er dus wel op dat ook soja niet goed verdragen wordt. Dus we zijn maar weer overgeschakeld op de andere voeding. De krampjes die ze daarvan kreeg zijn in niets te vergelijken met hetgeen ze nu moest doorstaan!

  Zucht, als ze het maar eens konden zeggen hé aan wat het lag. 't Zou er het leven van mama en papa héél wat eenvoudiger op maken!

 • Soja rules!

  Jaja, mijn twee dames hebben de darmpjes van papa geërfd! Ik had dat al willen merken aan het tempo waarop ze pampers vullen, maar nu ook Fien last kreeg van krampen, winderigheid en diarree herkende ik meteen de symptomen die Basje ook heeft gehad. Conclusie: overgevoelig voor koemelk.

  Godzijdank dat er zoiets als sojamelk bestaat! We zijn nu een drietal dagen overgeschakeld en ik begin verandering merken!

  Met Basje gaat ook alles prima: ze begint een echte peuter/kleuter worden :) Zeker als we haar vergelijken met dat klein hoopje! Ze is trouwens ook voor de eerste keer "gestraft" geweest bij de onthaalmoeder: ze was net iets te wild aan Maria's gordijnen beginnen trekken ;) Ze moest op haar stoeltje gaan zitten aan tafel en dat werd op een serieus huilorkest onthaald! 't Ja, op naar de volgende fase in het peuterbestaan zeker?

 • Oeps?

  Gisterenmiddag mocht ik met Fien even op controle bij de kinderarts. Ik was erg benieuwd hoeveel ze al bijgekomen was, maar ik viel bijna omver toen de dokter me vertelde dat ons "Fientje Pralientje" al 3 cm was gegroeid! Op nog geen twee weken tijd!! Huh?!

  Het komt nog wel voor volgens de dokter, maar de kans is groter dat ze gewoon verkeerd gemeten hebben bij de geboorte (de beentjes kunnen vlak daarna moeilijk gestrekt worden)

  Fien meet dus nu 54,5 cm en weegt 3kg 845! Flinke meid hé?

 • Zusterliefde

  Alles nog steeds okido hier! De zorg voor twee kleintjes maakt dat ik iets minder tijd heb om hier te komen posten, maar ik haal mijn schade achteraf wel nog in hoor ;)

  We blijven er met de dag meer en meer verbaasd over dat Basje zo goed met haar zusje omgaat! We hadden voordien gevreesd voor extreme jaloezie, geweldadigheden (en mss zelfs zustermoord ;) ) maar... niets van dat alles!! Integendeel, Basje helpt waar ze kan en als je haar vraagt om zusje een zoen te geven of aaitje te doen, doet ze dit zonder problemen! En als wij om een zoen durven vragen, keert ze ons de rug toe! Zucht!

 • De tijd vliegt!

  En dat al zeker met twee kleine pagadders ;)

  Alles gaat goed hier. Tegen alle verwachtingen in reageert Basje supergoed op de aanwezigheid van haar zusje. Ze heeft natuurlijk wel eens haar momentjes dat ze extra aandacht nodig heeft, maar al bij al is ze het schoolvoorbeeld van een zorgzame grote zus! Ze werd ondertussen ook 21 maanden... het vliegt voorbij!

  Fien doet het ook goed: eten, slapen en pampers vullen... het leven is lastig!

  Kind en Gezin is vandaag langsgeweest en Fien is al mooi aangekomen: ze weegt ondertussen al 3 kg 580, da's alweer 50 gram boven haar geboortegewicht.

 • Pink rules!

  Om de woorden van Anja, mama van Franneke en Ella te gebruiken!

  Jawel, tegen alle verwachtingen in, werden wij op 7 oktober 2008 om 14u55 mama en papa van een tweede prinsesje, Fien!

  We hebben lang op haar komst gewacht en we zijn dolgelukkig dat ze er eindelijk is.

  Basje moet uiteraard nog even wennen aan het gezelschap van dat klein hoopje, maar we hebben er vertrouwen in dat dat allemaal snel in orde komt. In het ziekenhuis was ze alvast héél behulpzaam met flesjes, pampers en doekjes aangeven!

  Hieronder alvast een eerste indruk:


 • Spanning?

  Het lijkt er op dat jullie net zo ongeduldig aan het worden zijn als wijzelf :)

  Neen dus, nog steeds niet bevallen! Wel een druk weekendje achter de rug, dus niet veel tijd gehad om te komen posten. Maar bon, bij deze zijn jullie ingelicht hé? We houden jullie zeker op de hoogte!