• Prettige Feesten!!

  We wensen iedereen fantastische feestdagen toe!! Enjoy!

 • Geprikt

  Afgelopen week was prikjesweek! Basje kreeg de resterende antibiotica toegediend via drie dikke prikken in haar poep en ook Fien mocht kennis maken met het fenomeen naalden. Ze kreeg immers haar eerste vaccins toegediend. Ze heeft haar keel opengezet van begin tot einde. Grote zus had haar vast op voorhand ingelicht dat het een pijnlijke boel zou worden...

  Fien werd ook nog eens op de meetlat en weegschaal gelegd en nu ben ik er toch van overtuigd dat de mensen van Kind en Gezin niet zo goed met die instrumenten overweg kunnen: ze meet 60,5 cm en woog 5kg 820. Dus 2 cm groeien op drie dagen tijd lijkt me wel erg straf nietwaar? Enfin, 't belangrijkste is dat ze rond en gezond is!

  En hieronder dan eindelijk eens een fotootje van de twee meiden samen (was er nog nooit van gekomen door al die ziektes...)

 • Ziekenhuisverhalen

  De afgelopen dagen waren behoorlijk stresserend. Het had anders moeten zijn, maar helaas. In plaats van een verlengd weekendje in CenterParks door te brengen, heeft mama samen met Basje gelogeerd in het ziekenhuis. Haar bronchitis werd er namelijk maar niet beter op en daarbovenop werd ze ook nog eens getrakteerd op het RSV virus en een infectie op de longen. Je zou voor minder in het ziekenhuis belanden.

  Onze kleine grote meid was echt doodziek: zo slap als een vodje, heel hoge koorts, niets willen eten, de hele tijd slapen en huilen,... kortom zielig! En als ze dan ook nog eens verschillende keren in haar arm moesten prikken voor bloedafnames en baxters werd het me al helemaal teveel!

  Zondagavond mocht ze dan eindelijk naar huis (na 3,5 dagen ziekenhuis) maar daar kregen we dan problemen met het toedienen van de antibiotica! Ons koppigaardje wilde haar siroop niet meer innemen, wat we ook probeerden. Dus vandaag terug naar de kinderarts en die stelde ons voor de keuze: opnieuw opname in het ziekenhuis en een nieuwe baxter of drie dagen achter elkaar een giga-prik in de poep. Opnieuw kliniek zag ik niet zitten (en Basje ook niet, geloof me maar) dus werden het de prikken in de poep. Amaai, wat heeft ze haar keel opengezet na de eerste deze morgen! En morgen en overmorgen is het weer van dattem! Dat belooft.

  Deze week is Basje trouwens niet de enige die geprikt zal worden: ook Fien mag er vrijdag aan geloven! Haar eerste inentingen komen eraan!Maar we hebben gelukkig ook wat beter nieuws. Vandaag ben ik ook met Fien bij Kind en Gezin langsgeweest voor de gehoortest en alles bleek prima in orde. Ondertussen ook nog eens gemeten en gewogen: 5kg760 en 58,5 cm. Prima dus!

 • Kind en Gezin

  Vandaag werd Fientje nog eens op de weegschaal gelegd. Madammeke weegt ondertussen 5kg 420. Als dat geen brok is. Net zoals grote zus volgt ze dus de hoogste curves. Zal ook een grote worden dus!

  Deze middag heb ik ook ons uitje naar CenterParks definitief geannuleerd. 't Heeft echt geen zin om met een zieke aan te zetten. 't Is trouwens voor Basje dat we zouden gaan! We zullen straks maar eens onze agenda's openslaan en kijken of we een nieuwe datum kunnen vastleggen!

  En hieronder een foto van ons "zwaargewicht"

 • Grrrr

  Heb vandaag toch zin om eens goed te vloeken, maar wegens al die kleine kinderoortjes en oogjes die hier meelezen zal ik het dan toch maar niet doen.

  Reden van mijn rothumeur? Ewel, Basje is wéér eens ziek. Het begon vorige zaterdag met een bezoekje aan 't spoed, waar een infectie op de urinewegen werd vastgesteld en sinds gisteren kreeg ze er ook nog een gigantische bronchite bovenop. Kortom, ik zit hier met een klein spookje dat zo slap is als een vodje, haar longen uit haar lijfje hoest, niet wil eten, hoge koorts doet... enfin ja, allemaal helemaal niet leuk!

  De kinderarts waarschuwde me ook dat ik Fien in de gaten moest houden want die fabeltjes van "voor 6 maanden zijn ze immuun tegen alles" zijn helemaal niet waar!

  Op de koop toe hadden we volgend weekend een uitje naar CenterParcs gepland en 't ziet er dus naar uit dat het niet door zal gaan, tenzij Basje plots miraculeus zou herstellen...

  En we hadden er zoooo naar uitgekeken!