• Boem Patat!

  't Was weer eens zover: onze wilde peuter wou weer op bezoek in het ziekenhuis. Dit keer niet omdat ze RSV of bronchite had, maar omdat ze lelijk ten val was gekomen!

  Zondagavond wou ze voor ze naar haar bed ging nog een zoen aan papa geven en in al haar enthousiasme struikelde ze over haar eigen voetjes: knal met haar hoofdje op een scherpe houten boord! De knal was enorm, mijn hart stond even stil! Gelukkig begon ze direct hard te wenen (je zou voor minder), maar tegelijk kwam er een gi-gan-tische buil opzetten. Echt waar, dit hadden we nog nooit gezien!

  Vlug een koud washandje opgedrukt en naar spoed gereden, want we waren er niet gerust op. De kinderarts heeft haar onderzocht en besloot dat ze een hoofdscan moest krijgen (om uit te sluiten dat er geen barstjes waren) en ze moest 24u ter observatie in het ziekenhuis blijven.

  Na een nachtje aan de monitor bleek Basje in opperbest humeur: volop vertellen, veel spelen en eten gelijk de beesten. Helemaal genezen dus :)

  De buil is ondertussen al heel wat geminderd en krijgt stilaan alle kleuren van de regenboog... Ze zal er fantastisch uitzien op Fientjes doop volgende zaterdag!

 • Basje twee jaar jong!

  Vorige week donderdag vierde Basje haar tweede verjaardag. Het feestje vond afgelopen weekend plaats. Samen met opa en bonneke, petje en oma, mama en papa en kleine zus Fien werd er taart gesmuld en kadootjes uitgepakt!

  Gelukkig zijn de twee meiden weer in goede gezondheid en hebben ze allebei volop genoten.

  Hieronder alvast enkele indrukken! • Wat een week!

  Geboren voor 't ongeluk? Je zou gaan denken van wel. De afgelopen dagen hebben we constant heen en weer gesprint tussen kinderarts, ziekenhuis, bonneke en oma. De meiden zijn nu alletwee ziek!

  Basje is nog steeds niet volledig hersteld van haar bronchitis maar Fien is er momenteel het ergst aan toe: vorig weekend is ze voor de eerste keer in 't ziekenhuis beland. Diagnose: bronchitis én RSV virus. Die smeerlapperij!

  Sinds gisteren is Fien gelukkig wel weer thuis, maar ze is bijlange nog niet genezen: vannacht veel gehoest, haar eetlust is beneden alle peil,... onze (groot)moederharten zijn al een paar keer gebroken.

  We hopen dat Basje alvast volledig genezen zal zijn tegen donderdag want dan wordt ze 2 jaar. Vorig jaar was ze ook al ziek op haar verjaardag, dus ik hoop dat het deze keer anders mag zijn.

  En dan maar vingers kruisen dat ook Fien vlot hersteld want zij wordt op het einde van de maand gedoopt!

 • Ziekjes

  Sinds enkele dagen zijn onze beide spruitjes ziek. Basje is ondertussen wel al aan de beterende hand, maar Fien is nu ook geveld. 't Klein schaapje is verkouden, hoest regelmatig en heeft moeite met ademen. Bij zo'n kleintje is dat echt zielig om aan te zien...

  Gisteren moesten we op controle bij de kinderarts want Fien moest ook haar tweede inentingen krijgen. Ondanks haar verkoudheid heeft ze ze gekregen want kon blijkbaar niet veel kwaad. En wonder boven wonder heeft ze dit keer geen kik gegeven. Ik had me al ingesteld op een huilconcert, net zoals de vorige keer, maar nee, enkel een klein pruillipje en 't was gebeurd!

  Fien werd ook nog eens op de weegschaal en meetlat gelegd: 6 kg 800 en 64 cm. Ze blijft hiermee de hoogste curve volgen. Maar dat het een 'kloeke' was, hadden we zelf ook al gemerkt ;)

  Basje moet maandag op controle en hopelijk wordt ze dan genezen verklaard!

 • Traditie

  Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw ingezet met weer een zieke. Het begint een gewoonte te worden :(

  Na een maandje in blakende gezondheid te verkeren is Basje opnieuw gesneuveld. Deze keer vermoeden we dat het de valse kroep is. Dit heeft ze nog nooit eerder gehad, dus voor alle zekerheid morgen toch naar de kinderarts. Da's dan weer een kwaaltje dat ze overgeërfd kreeg van papa, want die heeft dat in zijn jonge jaren ook erg veel gehad.

  Voor de rest is alles ok. Fien heeft gelukkig nog geen ziektekiemen gevangen (en de valse kroep zou ook niet besmettelijk zijn, dus oef) Ze groeit als een kool en is bijna drie maanden jong! Het vliegt voorbij!

  Mama zal het geweten hebben want zij mag maandag terug aan het werk. Zal erg raar doen om Fien naar de onthaalmoeder te brengen... maar ja, we moeten erdoor!