• De eerste patatjes

  Vorig weekend was het zover: Fien kreeg haar eerste groentepap. Gewapend met vééél vochtige doekjes, slabbetjes en andere attributen begonnen we eraan. En die eerste lepels van dat oranje goedje (jaja we begonnen met de klassieke worteltjes) werden precies niet erg gesmaakt. Na veel gekke bekken trekken, kokhalzen en smossen kreeg ik uiteindelijk toch enkele lepeltjes naar binnen.

  De volgende dagen ging het echter goed vooruit: zondag at ik al enkele lepeltjes meer en tijdens de week leerde ik bij de onthaalmoeder nog vele andere groentjes kennen! En mijn tafelmanieren gingen er steeds op vooruit!

  Mama en papa waren dan ook aangenaam verrast dat ik dit weekend al een volledige portie naar binnen speelde!

  Het ziet er dus naar uit dat onze pralien dus ook graag zal eten, net zoals grote zus (zij verrast mama en papa nog elke dag door de grote hoeveelheden die ze naar binnen werkt!)

  Hieronder een paar fotootjes van Fientjes eerste maaltijd! Vooral die laatste spreekt boekdelen!

 • Dikke billetjes

  Vorige vrijdag mocht Fien samen met mama op bezoek bij de kinderarts. Het was immers tijd voor een derde reeks inentingen en nog een oraal vaccin tegen het Rota virus. En het moet gezegd: onze kleine meid heeft zich kranig gehouden! Ik vermoed dat haar dikke billetjes daar voor iets tussen zitten want echt veel heeft ze van de prikjes niet gevoeld! Even een kleine pruillip en een korte snik, dat wel, maar algauw was het leed vergeten.
  Haar volgende prikjes moeten pas gezet worden als ze een jaar oud is, dus ze is er voor een tijdje van verlost.

  We hebben ook van het doktersbezoekje geprofiteerd om Fien op de meetlat te leggen: 66,6 cm. Flink hé? Ze weegt ondertussen 7kg 750, wat ook niet mis is ;) Ik had het al willen voelen toen ik de maxi-cosi de laatste tijd moest optillen :) Volgens de dokter goed in verhouding, dus geen paniek!

  Basje kreeg enkele dagen geleden bezoek van de kleuterjuffen. Helaas van een andere school dan diegene waar ze naartoe zal gaan... Maar dat doet me natuurlijk wel beseffen dat het gauw zover zal zijn! Ik plan binnenkort eens een bezoekje aan de kleuterklas: ik ben benieuwd hoe onze grote meid daarop zal reageren!

  Hieronder nog enkele fotootjes van de meisjes: Fien die een gekke bek trekt en Basje die haar struisvogel knuffelt!

 • Getagged door Franneke!

  Ik werd getagged door Franneke en de opdracht luidt als volgt: ga naar de vierde map met foto's op je computer en neem daar de vierde foto. Deze foto plaats je op je blog.

  Hieronder zien jullie het resultaat. Dit kiekje van Basje werd genomen op kerstavond bij Opa en Bonneke. Basje was -samen met Jules- de aperitiefhapjes aan het klaarmaken in Bonnekes keuken.

  De lelijke krabbel op haar neus had ze zichzelf bezorgd en is (na veel korstjes die telkens opnieuw werden afgekrabd) eindelijk genezen!

  Op deze foto valt het nog maar eens op wat voor grote ogen onze meid heeft (net zoals zus trouwens) en hoe blond ze is geworden (en dat terwijl ze werd geboren met pikzwart haar!)