• papa Stijn en mama An

  Een tijdje geleden zat ik hier achter mijn pc hartelijk te lachen toen ik dit postje van Franneke las. Boontje komt blijkbaar om zijn loontje want deze keer zijn wij aan de beurt. Basje heeft ontdekt dat mama en papa An en Stijn noemen en dat zullen we geweten hebben. Als ze ons roept met "mama" of "papa" en we reageren niet snel genoeg naar haar zin, dan komt er binnen de paar seconden nog een langgerekte Aààààààààn of Stij -ij - ijn achter. In het begin erg grappig, maar nu natuurlijk erg moeilijk af te leren! Ach ja, 't is een fase waar we door moeten zeker ;) ?

  Fien is ook volop aan het experimenteren met klanken en dat merken we vooral tijdens het geven van haar groentepap of fruitpap! Babababa, mamama, mememe, bebebe en prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gevolgd door een regen van groente of fruit. 't Is proper zenne....

 • De beloofde fotootjes

  Hieronder alvast enkele fotootjes van onze bengels.

  Ondertussen heeft Fien haar fruitpap weten te appreciëren en werkt ze haar papjes vlot naar binnen ;) Op naar de volgende stap: tanden krijgen om beter te kunnen knabbelen!

  En Basje heeft van de vroege Paashaas een leuke speeltoren gekregen voor in de tuin: zo'n kunststoffen dingen in felle kleurtjes met glijbanen, tunnels,... En 't is een succes! Daar trek ik deze middag wel nog foto's van!

 • Bweek

  Fien heeft deze middag duidelijk laten blijken dat ze fruitpap maar niets vindt. Tot grote verbazing van mama eigenlijk want ze had gedacht dat Fien er even vlug mee zou vertrokken zijn als Basje indertijd (die heeft haar eerste bord fruitpap verslonden!)

  't Ja, morgen volgt een nieuwe poging. Met een beetje geluk hebben we dan al wat meer succes...

 • Update

  Dit blogje werd de laatste weken wat verwaarloosd. Mama had echter niet veel tijd en zin om hier wat te komen neerpennen: haar mémé en dus de overgrootmoeder van Basje en Fien, is vorige week overleden. Basje en Fien zullen haar later wellicht niet herinneren, maar mama zal haar best doen om de herinnering aan meme levendig te houden!

  De meisjes hebben ondertussen ook niet stilgezeten ;) Basje is momenteel een nogal driftige peuter met een heel sterk eigen willetje (hmm van wie zou ze dat meehebben?) en Fien begint volop te 'vertellen' en schaterlachen! Heerlijk!

  Dit weekend zullen we ook starten met Fiens fruitpap. De groenten gaan momenteel héél vlotjes binnen, dus mama vermoedt dat fruit nog vlotter zal gaan (ha ja, da's véél zoeter!)

  We moeten ook dringend eens wat meer fotootjes trekken van de meisjes! Die hou je dus nog te goed!