• Goede start van 't weekend!

  De meiden zijn hun weekend alvast goed begonnen: Fien gaat vandaag een dagje in het gezelschap van oma doorbrengen en Basje mag samen met haar klasgenootjes gaan zwemmen!

  Ik kan trouwens met een opgelucht hart zeggen dat Basje met veel plezier naar school gaat: elke avond komt ze enthousiast (en een beetje oververmoeid ook) thuis en vertelt ze in geuren en kleuren wat ze allemaal heeft gedaan op school!
  Mama en papa kunnen hun glimlach moeilijk onderdrukken als ze over haar vriendje Robbe praat :)

  Vorige week leerde Basje in de klas over de boomgaard en fruit en volgende week staat het thema "huisdieren" op de agenda! Basje zal alvast honderduit kunnen vertellen over haar hond Luna, de (schild)padjes Ronny en Jos, de visjes en de garnaaltjes! Nu maar hopen dat juffrouw Evy en Lieselot een beetje wijs uitraken aan onze dierentuin...

  Ook onze Fien Pralien stelt het uitstekend. Ze heeft een joekel van een bult/blauwe plek op haar voorhoofd en die bult is het uitstekende (letterlijk en figuurlijk) bewijs van haar toenemende avontuurlijkheid. Kruipen heeft al lang geen geheimen meer voor onze jongste telg (en ze kruipt niet meer à la paracommando, maar mooi op handjes en knietjes), ook het rechttrekken heeft ze al behoorlijk onder de knie. Binnen hier en enkele ogenblikken zet ze wellicht haar eerste pasjes...
  Zucht, wat gaat het toch snel!

  We hebben er ook goede hoop op dat ze nog voor haar eerste verjaardag één of twee tandjes bijkrijgt. Nr 3 doet aanstalten om te komen piepen en nr 4 zal niet ver achterblijven!

 • Eerste schooldag!

  Jawel, op 9 september was het zover: Basje ging voor de eerste richting eerste kleuterklas (een weekje met vertraging aangezien mama en papa samen met Basje van de Spaanse zon zijn gaan genieten)

  We hadden onze kleine (eigenlijk moet ik zeggen grote) meid er al zo goed mogelijk op voorbereid en tot mama's grote verbazing is alles erg vlot verlopen!

  Omstreeks 8u15 werd Basje in de veilige armen van juffrouw Evy gedropt en ze heeft zicht de hele voormiddag erg sterk gehouden! Geen traantjes, maar wel nog wat beschaamd...

  Volgens juffrouw Evy spreekt de poppenhoek haar erg aan en ook Juultje kan op flink wat aandacht rekenen :) Ben eens benieuwd wanneer ze die mee naar huis zal krijgen!

  Deze morgen had Basje geen extra aanmoediging nodig en stapte ze vol vertrouwen de klas in! Super!

  Niet enkel Basje moest gisteren een grote stap zetten, ook Fien kreeg heel wat veranderingen te verwerken: ze moest voor de eerste keer naar onze nieuwe onthaalmoeder Katrien. En ook dat is héél vlot verlopen. Mama en papa kunnen terecht trots zijn op hun twee spruiten!