• Vakantie in zicht!

  De vakantie komt met rasse schreden dichterbij en we kijken er volop naar uit! Mama en papa zijn allebei een hele week in verlof, Basje hoeft niet naar school en ook Fiens onthaalmama mag ook even uitblazen!

  We hebben alvast een paar leuke dingen in het vooruitzicht: een tripje naar centerparcs, een bezoekje aan Plopsaland, een middagje shoppen,... jaja, we zullen wel weten wat gedaan!

 • Ziektekiempjes!

  Het mooie liedje van twee gezonde dochters kon niet blijven duren: eerst was Basje aan de beurt met een virale infectie (hup, kom maar op met die aerosol!) en daarna sneuvelde ook Fientje met een witte angine.

  Er werd de afgelopen dagen lustig geaerosold, met neusdruppeltjes gedruppeld en antibioticasiroop uitgedeeld... en het begint zijn vruchten af te werpen. Basje werd genezen verklaard door de kinderarts en Fien is ook al aan de beterende hand. Geen koorts meer en weer stralende gezichtjes.

  Al bij al een geluk dat de ziektekiempjes nu zijn uitgekomen want binnenkort trekken we richting Centerparks en dat zou ook niet echt ideaal zijn!

  En even voor de statistieken: Fien is ondertussen 80,3 cm lang en weegt 11kg 330. Angine of niet: eten kan ze als de beste ;)

 • Party

  Vandaag werd Fientjes eerste verjaardag uitgebreid gevierd. Mama en papa besloten er een ware ballon-party van te maken. We versierden samen de voordeur met felle ballonnen en een mooie tekening door Basje gemaakt. Papa knutselde ook voor iedereen gekke ballonhoedjes: dresscode 'balloon' ;)

  Fientje (en Basje ook) kreeg heel wat kadootjes en we smulden allemaal van de lekkere taart! Hieronder enkele indrukken!


 • Fien jarig!

  Exact een jaar geleden werd ik in het ziekenhuis verwacht voor de komst van onze tweede spruit (op dat moment wisten we nog niet dat we een tweede dochter kregen). Een jaar later is er niets kleins meer aan dat boeleke van weleer. We hebben ondertussen een flinke dochter rondkruipen die volop de wereld aan het verkennen is! De eerste tandjes zijn verschenen, de eerste woordjes worden uitgesproken en vermoedelijk worden binnenkort ook de eerste stapjes gezet!

  Telkens opnieuw blijf ik me verwonderen hoe snel het toch allemaal voorbij is gegaan! Met heimwee denk ik dan terug aan die dikke zwangere buik en die eerste momenten met dat klein hoopje in mijn armen…

  De tijd blijft niet stilstaan: ik glunder dan ook van trots als onze kleinste prinses ‘tata’ zegt en zwaait of als ze onze hond Luna met een welgemeende ‘woef’ begroet. Elke ochtend opnieuw worden papa, mama en grote zus getrakteerd op een stralende glimlach. Van een ochtendhumeur is er alleszins nog geen sprake en volgens mij zit dat er nog niet meteen aan te komen want Fien blijkt een héél vrolijke baby te zijn!

  We vieren haar verjaardag in twee keren: vandaag wordt ze bij Bonneke en Opa in de watten gelegd en vertroeteld, zondag krijgt ze haar eerste verjaardagsfeestje in het bijzijn van Oma en Petje, Bonneke en Opa, tante Femke en nonkel Serge, grote zus én mama en papa. Verslagje én foto’s volgen!!