• Pipi? Op het potje!

  We hebben het al een tijdje door: onze Fien pikt heel snel iets op van grote zus of van mama en papa. Voor mama's en papa's met oudere en jongere kindjes klinkt dit wellicht héél bekend in de oren.

  Zo weet ze heel goed waarvoor het toilet dient. Als wij een sanitaire stop maken, licht Fien meteen heel de buurt in door luidkeels te roepen: "Mama pipi kaka doen". Jep. Ook WC papier aangeven doet ze heel graag. Wel handig :)

  Ze deed ook pogingen om zelf op 't toilet te kruipen, maar daar is ze toch nog net iets te klein voor. Daarom haalde ik vorig weekend Basjes oude potje uit de kast. En warempel: ze had meteen door waarvoor het ding diende en ging regelmatig op het potje zitten.

  Maar het grootst was mijn verbazing toen ze vorig weekend én enkele dagen geleden twee keer pipi deed. In de pot. Amaai, zou ze er dan zo snel mee weg zijn? Of was 't gewoon twee keer een gelukstreffer? We houden je op de hoogte :)

 • Verlengd weekendje

  Mama heeft de afgelopen dagen genoten van een verlengd weekendje en aangezien ze dus lekker veel tijd had voor de kindjes, hebben we dat ten volle benut: enkele bezoekjes aan kabouter Plop, een uitstapje naar Koksijde for Kids en een plundertocht naar nieuwe schoenen voor Basje (en Fien volgt nog!)

  Deze middag nog eventjes relaxen en morgen weer werkdag!

 • Fien 18 maanden!

  Fien is vandaag welgeteld anderhalf jaartje oud. Of jong. Mijn kleinste baby is geen baby meer maar een echte peuter mét sterke eigen wil :)

  Ze is nog maar 18 maandjes, maar ’t is ongelofelijk wat ze al allemaal kan! Het leren stappen had zijn tijd nodig, maar ondertussen stapt ze al zo’n drie maanden flink rond. In momenten lijkt ze bijna te hollen.
  Ze maakt ondertussen ook al haar eerste zinnetjes. ’t Zijn geen losse woorden meer, maar al duidelijke twee of drie woord zinnetjes. Dat maakt het alvast veel duidelijker voor mama en papa ;) Ik denk dat ze héél wat opsteekt van grote zus want ik kan me niet herinneren dat Basje zich op die leeftijd al zo vlot kon uitdrukken. Of misschien word ik gewoon oud en vergeetachtig ;)

  Hieronder alvast een fotootje van onze jongste telg tijdens haar favoriete bezigheid: eten!