• Bloody hot!

  Jawel, we zijn terug uit de Ardennen. We hebben bijna het leven gelaten door de onmenselijk hitte ('t ja, wie gaat er nu ook richting Ardennen als er een hittegolf in 't land is...) !

  Gelukkig hadden we het klein zwembadje mee voor de kindjes (maar ook wij hebben er gretig onze voeten ingestoken!) en god-zij-dank heb je daar de grotten van Han waar het eeuwig en altijd 13°C is en dus paradijs onder aarde ingeval van een hittegolf ;)

  Bon, van wandelen in de bossen en kayakken op de Ourthe of Lesse is er niets in huis gekomen: in de bossen was het minstens even heet en in Ourthe of Lesse stond ampertjes water.

  We hebben gelukkig véééééél gedronken, lekker gegeten en het gezelschap van opa en bonneke maakte ook veel goed. De accommodatie was iets minder (om je een idee te geven: volledig gerenoveerd. wel 20 jaar geleden ;)

  We hebben ons geamuseerd, maar toegegeven, we waren blij om weer thuis te komen. Het verfrissende zeebriesje is toch echt niet te onderschatten!

  Volgende keer gaan we in de herfst. Als we nog mee mogen van opa en bonneke tenminste, want we hebben wel wat afgezaagd ;)

 • Daar zijn we weer :)

  Ik krijg binnenkort wellicht een fikse uitbrander van diverse lezers omdat ik dit blogje weer niet vaak genoeg update. Ik zoek geen excuses, er zijn er namelijk geen !

  Waar zullen we beginnen? Waar ik de vorige keer geëindigd ben misschien?
  We vertrokken dus begin mei richting Turkije met de twee meisjes en met opa en bonneke in ons kielzog om toch een beetje extra (morele) steun te krijgen :) En onze reis is fantastisch goed meegevallen! De meisjes hebben zich erg goed geamuseerd en wij ook. Zeker voor herhaling vatbaar dus. De vliegtuigreis zelf was even op de tanden bijten (vooral wat Fien betrof dan, want zij had ab-so-luut geen zin om te slapen en ze heeft bijgevolg de rest van de vliegtuigreis de show gestolen). Tijdens ons verblijf in Turkije heeft ze gemiddeld ook wel wat minder uurtjes slaap gehad, maar die heeft ze ruimschoots ingehaald toen we weer thuis kwamen.
  We hebben allemaal met volle teugen genoten van het goede weer (vaak 30°C), het hele lekkere eten, het vriendelijke personeel, het mooie hotel en het verfrissende zwembad. De meisjes (en wij) hadden meer dan eens een gerimpeld velleke toen we ’s avonds uit het zwembad kwamen…

  Ons weekje weg is ondertussen alweer verteerd en het begint kriebelen om er nog eens even tussenuit te glippen (en dat doen we dan ook : binnenkort staan er enkele dagen ‘Ardennen’ op het programma).

  Ondertussen is de grote vakantie aangebroken: Basje heeft met glans (zonder rapport ;) ) haar eerste peuterklasje afgerond en mag nu twee maanden bekomen alvorens ze naar het eerste kleutertje gaat en terug mag naar de goede zorgen van haar juffen! (die ze vast wel zal missen gedurende die paar maanden).

  Fien blijft geroutineerd naar haar onthaalmoeder gaan en leert elke dag nieuwe woordjes en zinnetjes bij. Ongelofelijk wat ze al allemaal kan zeggen. En als ze het al eens niet gezegd krijgt, dan maakt ze het wel duidelijk op een andere manier: ’t Is een spook, maar wel eentje om op te eten. Ze heeft een fel karakter (getuige hiervan zijn de lokken haar die ze me gisteren na het douchen uit mijn hoofd heeft getrokken omdat ze er liever nog wat langer had ondergestaan…) maar ja, liever een ondeugend monster dan zo’n stil poppemieke. Ze toont ook al volop interesse voor het potje (met resultaten) dus ik hoop na de zomer verlost te zijn van de pampers!

  Basje mag tijdens het verlof af en toe mee naar de onthaalmama van Fien, mag ook enkele dagen gaan ontspannen bij haar grootouders en gaat voor de overige dagen naar de speelpleinwerking. Gisteren, de eerste dag, verliep wat moeizaam (gehuil wegens onwennig), maar vandaag ging het al een stuk beter. Ze heeft zonder traantjes afscheid genomen van papa, dus dat komt ook wel goed. Ze heeft er trouwens enkele dagen in de week gezelschap van haar twee nichtjes! En ze zal er zich vast ook wel amuseren: gisteren was ze al zwart tot achter haar oren, dus dat krijg je ook niet van veel stil te zitten ;)

  Voor foto’s verwijs ik de liefhebbers graag door naar mijn Facebookprofiel want daar gaat het uploaden toch een stuk makkelijker.

  En ik doe geen beloftes meer voor komende postjes. Met een beetje geluk krijgen jullie binnenkort een verslagje van onze trip naar de Ardennen, maar voor ’t zelfde geld is het alweer kerstmis tegen dat ik hier terug raak ;) Mea Culpa !