Waren ze echt zo braaf?

Als ik de bergen snoepgoed en stapels kadootjes van de afgelopen dagen bij elkaar optel, zou ik denken dat ik de twee braafste kinderen op deze aardbol heb.

Onze twee madammen werden overladen met speelgoed en snoepgoed! Met dank aan mama en papa, opa en bonneke en oma en petje die een lange brief schreven naar de Sint.

Gisterenmorgen was Basje aangenaam verrast toen er voor haar kamerdeur een pijl met nicnac'jes richting living wees. Ze stond te trappelen van ongeduld om dat samen met haar kleine zus te gaan bekijken. Wel nog even een handje aan papa vragen, want ze was toch niet zo zeker dat zwarte piet al vertrokken was ;)

En wat zag ze? De Sint en Piet hadden de hele living versierd, hun pintje uitgedronken, suikertjes en worteltjes aan slechtweervandaag gegeven én een hele tafel vol pakjes uitgestald. Tot groot jolijt van onze dames.

Voor ze hun pakjes mochten openscheuren (ze leken wel een horde wilde honden), las mama eerst de brief van de Sint even voor: "of ze toch niet wat minder ruzie zouden willen maken en mooi dank u en alstublieft zouden zeggen in het vervolg."  Jaja, tuurlijk, beloofd, klonk het in koor. Om 5 minuten later alweer ruzie te maken wie met de playmobil mocht spelen. Tssss, zullen ze het dan nooit leren?

Later op de morgen mochten we ook nog halt houden bij oma en petje. Niet te geloven, maar daar lagen ook zoveel pakjes. Een badje voor de poppen, leuke tekenboekjes, snoep én twee mooie shminkpoppen met veel speldjes, lintjes en een haardroger. De poppen werden meteen uit hun verpakking gegrist en even later was ik er al van overtuigd dat ik nooit meer naar de kapper zou moeten gaan. Kammen, haar drogen, staartjes maken. Ze kunnen het allemaal. De één alleen wat beter dan de ander. Voorlopig stuur ik nog even papa naar kapster Fien want haar pop zag er al na enkele minuutjes "rasta" uit...

's Middags mochten we dan ook nog op bezoek bij bontje en opa. Maar hé. Daar had de Sint geen kadootjes gebracht. Er lag enkel een zakje nicnac'jes en een lange brief. Vlug even gelezen met opa en toen werd het al gauw duidelijk: verstoppertjespiet had de pakjes weggestopt...  Fientje werd richting keuken gewezen en even later stond ze al te pronken met haar nieuwe Playmobil-boerderij en Basje moest gaan zoeken op een natte plaats in de garage... in de emmers was niets te vinden en ook de wasmachine was leeg. Maar achter de douchedeur stond toch ook een pakje te pronken.

Gisterenavond heb ik hen dan ook uitgeteld in hun bedje geplooid. Binnen de minuut lagen ze te ronken (en te dromen van een nieuwe dag vol pakjes?)...

 

 

De commentaren zijn gesloten.