• Ingewikkeld!

  Basje slaagt er de laatste tijd in om van die ingewikkelde vragen op ons af te vuren. Meestal ‘s morgens vroeg en op een moment dat onze hersenen nog wat protesteren om verder na te denken...

  Zo kwam ze een tijdje geleden op de proppen met de alombekende vraag “hoe een baby in je buik raakt”. ‘t Ja, kijk, ik wist dat dat hele voorlichtingsgebeuren ons eens te wachten stond, maar nu al? Ze is nog geen 5 jaar oud! Vroegrijp zeker?  regenwolk.jpgDeze morgen was het een andere “wetenschappelijke” vraag.
  Het was hard aan het regenen buiten en ik had de kindjes gezegd dat er wel héél veel water in de wolkjes moest zitten.
  Had ik beter niet gedaan want toen vroeg Basje me direct hoe de wolkjes water konden drinken.

  Simpele antwoorden als ‘met hun mondje’ pakken helaas niet meer (“Maar mama, wolken hebben toch geen mondje, zotje!”) en de hele wetenschappelijke uitleg over condensatie of sublimatie is toch ook net iets te hoog gegrepen voor mijn kleuters.

   

  Mama houdt zich dus maar van den domme en schuift de vragen door naar papa. Allez, die echt wetenschappelijke dan hé. Ik mag er niet aan denken dat papa het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes zou doen. Zie dat mijn kinderen getraumatiseerd raken...

 • Schoolfeest

  Vorig weekend was het dan zover. Onze dochters hadden hun eerste schoolfeest.
  Basje had de weken voordien al een aantal keer duidelijk gezegd dat ze niet zou meedansen (ja, onze oudste is van het soort dat muisstil op het podium staat en zoveel mogelijk oogcontact met het publiek probeert te vermijden...)

  Maar hé, wat waren we aangenaam verrast! Ondanks het feit dat ze wat beschaamd was, is ze er toch in geslaagd om samen met de juf en de andere kindjes haar dansje af te werken. En wij zijn er zelfs in geslaagd om foto’s te nemen. Iets wat ons op vorige optredens (van Sinterklaasfeestjes of grootoudersfeestjes) nooit lukte, wegens rug naar het publiek!

  DSC_5143.jpgDSC_5151.jpgDSC_5156.jpg

   

   

   

   

   

   

  Maar ook Fien heeft het beste van zichzelf gegeven. Nu ja, beste. Laten we zeggen dat zij eerder een overdaad aan ‘show-genen’ heeft. Wat bij Basje een beetje ontbreekt, zit er bij haar een ietsiepietsie teveel in. Ze heeft het publiek meermaals bestookt met een uitgestoken tong en gekke bekken... én uiteraard vol overgave gebogen als een Chineesje.

  DSC_5185.jpgDSC_5125.jpgDSC_5118.jpg

 • FIEN-FEVER!

  Deze middag toch even nieuws gekregen waar onze tikker wat sneller van ging slaan (in de negatieve zin wel te verstaan).

  Fien was niet echt in haar sas deze morgen op school en daarom mocht ze 's middags thuisblijven bij Bonneke. Plots kwam er felle koorts opzetten, dus toch maar een afspraak gemaakt bij de kinderarts. Ondanks het poepsnoepje bleef de koorts ferm stijgen en de pediater had er geen gerust gevoel over. Dus werd ons jongste madam opgenomen. Bloedafname, infuusje voor extra vocht en enkele plasjes zodat er nog wat extra testjes konden afgenomen worden.

  De woorden diabetes of een zware infectie van de urinewegen vielen. Vooral van dat eerste sloeg mijn tikker een paar tellen over. Ik was al in gedachten al mijn keuken- en voorraadkasten aan 't ontdoen van koekjes, chocolade en ander snoepgoed en liters dieetdrank en canderel aan 't inslaan. (wellicht sla ik de bal daarmee volledig mis maar da's nu eenmaal 't vervormde beeld dat ik heb van suikerziekte)

  'k Was dus erg opgelucht toen bleek dat haar suikerwaarden prima waren en dat er ook geen blaasontsteking of iets dergelijks was. Om dan meteen weer te beginnen piekeren wat er dan wel aan de hand was. De koorts bleef immers stijgen en bleef pieken op 40,4°. Fientje Pralientje voelde aan gelijk een houtstoveke.

  De Nurofen heeft uiteindelijk toch nog anderhalf uur gewacht om eindelijk te werken en dat was goed merkbaar: plots begon onze spraakwaterval weer te kletsen, onnozele vragen te stellen, te springen op bed en te spelen. En ook haar eetlust kwam erdoor: twee boterhammen en een Fristi later besloot de dokter haar dan maar huiswaarts te sturen, op voorwaarde dat we haar goed in de gaten houden de komende dagen.

  P090611_18.43.jpg P090611_18.44_[05].jpg P090611_18.44_[04].jpg P090611_18.54.jpg

  En nu ligt er eentje te snurken. Ik hou alvast mijn thermometer, poepsnoepjes en Nurofen-siroop in aanslag voor vannacht...