• Boempatat!

  Na de schilderwerken en enkele nieuwe kastjes in de living besloten we om onze ‘oude’ kastjes in Fiens kamer te plaatsen. Het vergde enig ruimtelijk inzicht om de hele boel in haar kamer te plooien, maar na het verslepen van enkele meubels is het toch gelukt.

   

  Fien trok dan ook grote ogen met die nieuwe look van haar kamer. Ze was vooral in de wolken met het feit dat haar bed niet meer tegen de muur stond. (zie je het al aankomen?)

   

  Het bedhekje lieten we wel nog even staan, maar natuurlijk bleef nu één zijde van het bed “onbeschermd”. Ik dacht dat het wel zou lukken. Enkele maanden geleden sliep ze op reis namelijk ook al een week zonder problemen in een vrijstaand eenpersoonsbed. Mis gedacht dus. En dat zal ze vannacht geweten hebben.

   

  Boenk.

  Wiiiii.

  -Stijn en ik op een drafje naar de kamer-

   

  We vonden Fien, die als een rolmops in haar donsdeken was gedraaid, op de vloer. Ze was precies een beetje van de wereld, want als ik haar niet opgeraapt had, was ze wellicht gewoon zo blijven liggen om verder te dutten. Dan maar meteen het tweede bedhekje(Basjes oude exemplaar), dat eigenlijk al op tweedehands.be stond te blinken, langs de andere kant van het bed gezet.

   

  De nieuwe look van haar kamer moet er een beetje aan inboeten. Maar nu kan ik haar tenminste weer met een gerust geweten te slapen leggen.

   

  En als Basje, die zo nodig ook haar bed wou verplaatsen wegens te jaloers op zus, ook een tuimelinkske maakt, heb ik een probleem want geen bedhekjes meer op overschot!

 • Huigje!

  Gisteren keken Fien en Basje naar een tekenfilm over mensen die in de mond van een walvis waren gesukkeld. Om niet 'doorgeslikt' te worden, hielden ze zich vast aan het huigje van de walvis.

  Get_Whale_Soon.jpg

  Ik bleef bijna in mijn slok koffie toen Fien doodleuk riep: "Kijk Basje, ze hangen aan de piemel van de walvis!"

  Waar moet ik me nu het meest zorgen over maken? Over 't feit dat ze denkt dat de normaalste zaak ter wereld is om aan een piemel te hangen of omdat ze denkt dat die in een mond groeien? Geschrapt wegens ongelofelijk massa's te dubbelzinnig voor mijn perverse geest!

 • Laat die #wijvenweek maar komen!

  wijvenweek.jpg

  Toen ik de term #wijvenweek een dikke maand geleden zag passeren, was ik eigenlijk al verkocht.

  Mijn wenkbrauwen gingen eerst een beetje fronsen, maar aangezien Lilith er zo lovend over deed, kon het onmogelijk een slechte zaak zijn, als je het mij vraagt.

  En ik moet op één of andere manier toch wel in aanmerking komen om hierover mee te bloggen, dacht ik zo.
  Zelf wijf zijnde, leek me dat redelijk logisch. En ook omdat ik meestal over oertypische wijvenzaken schrijf zoals mijn kinderen, de streken van mijn kinderen enneuh… mijn kinderen…

  Deze morgen heb ik me dan ook snel ingeschreven op de website en we zien wel waar we uitkomen. Met een beetje geluk zit er zelfs een dagthema in over kinderen, kwestie dat ik toch over iets kan meetetteren, nietwaar?

 • Het groot toilet

  Deze morgen weer ferm gelachen met één van Basjes uitspraken.

  Ze zat -naar dagelijkse gewoonte- weer eens op de toiletpot om de wc eend te voeren.

  B: “mama, K. (een vriendinnetje op school) zegt op school in plaats van ik moet kaka doen altijd ik moet kakken.”

  IK: " ’t ja, Basje, dat is niet zo beleefd hé, je zegt beter dat je kaka moet doen of... dat je naar het groot toilet moet”

  B “Neenee, mama, ik doe altijd kaka op het klein toiletje hoor. Dat gaat ook.”

  Ik hou het dus op kaka doen. Groot toilet (en wellicht ook the number one of the number two) wordt blijkbaar toch maar verkeerd geïnterpreteerd. Allemaal de schuld van die kleine toiletpotten op school. En Basjes logica.

   

 • Valenstijd

  Deze morgen werd ik gewekt met een zoen van mijn ventje en een knuffel van Fien. Ha ja, want ’t is “Valenstijd” (says Fien) vandaag…

  Basje, die toen nog lag te knorren, haalde haar knuffelschade een half uurtje later in. "’t Is Valentijn vandaag hé, mama, juf heeft gezegd dat papa dan bloemen moet kopen en héél de dag keppe moet doen."

  De waarheid komt uit een kindermond! (nu nog zien of papa het ook heeft gehoord…)