• Halfweg!

  Man, man, de eerst helft van de zomervakantie zit er alweer op en 't lijkt precies alsof ie nog maar net is begonnen!

  De kindjes amuseren zich te pletter. Hun dagen zijn goed gevuld: meestal met de speelpleinwerking, maar er zijn ook tussenstops bij de grootjes of tante F. en in 't weekend komen ze thuis op adem.

  Ondertussen tellen we ook stiekem een beetje af naar het einde van die zomervakantie: de kindjes missen hun juf (wedden dat dat binnen enkele jaren ook niet meer zal voorvallen?) en papa en (vooral) mama snakken naar die paar weekjes verlof die eraan komen !

  Voor de rest blijft het op deze blog traditioneel wat stiller tijdens de zomermaanden wegens te druk op 't werk, maar ik haal de schade vast wel in binnen een goede maand met reisverhalen en -foto's. *verlang*

 • Miereneter (m/v) gezocht!

  Na het zien van de Disneyfilm Antz had ik bijna sympathie gekregen voor die kleine noeste werkers. Sinds een paar maanden heb ik ze echter al meermaals naar de donkerste krochten van de hel gewenst. Mieren, je zou er verdorie mieren van pissen.

  Het begon zo’n 5 maanden geleden in de living: kleine hoopjes weggevreten voegen en silicone en een paar bezoekers die ik liever buitenshuis zag rondlopen. Met enkele lokdoosjes, roste euromuntjes en een verse laag silicone bleek het probleem (tijdelijk) opgelost.

  Tot we een tijdje later plots bezoek kregen in de keuken. Vanaf de keukenplint liep plots een spoor mieren recht omhoog mijn keukenkast binnen. Naar de honingpot vanzeneigens. Jekkes Berten. Ik was gedegouteerd. Toch niet in mijn keuken zeker! Maar bon, ’t werd snel opgelost. Met de stofzuiger werden al die sloebers opgezogen en er werd weer een goede speut silicone aangebracht. En een lokdoosje zou de overblijvers wel de das omdoen.

  Totdat het zo’n maand geleden weer van dattem was. In de badkamer, alstenblieft!
  Mijn aartsvijanden hadden zich blijkbaar ondergronds een weg gevreten richting badkuip en opnieuw werden de voegen vakkundig verbrijzeld en vond ik elke ochtend en elke avond een vers hoopje puin (en wat oorlogsslachtoffers) rond mijn bad. Aangenaam is anders. Enfin, je raadt het wel: we deden het marktaandeel van silicone weer duchtig stijgen.

  En toen waren we weer eventjes op ons gemak.

  Tot gisteren. Toen besloten die rotzakjes gewoon te gaan uitvliegen (jawel! Ze hebben nu nog vleugels gekweekt ook!) in Basjes slaapkamer. Die voetsoldaten zijn zich in de ondergrondse loopgraven gaan muteren tot ware vliegeniers! Ik kan er nog altijd niet van spreken zonder mezelf 20 keer in het haar gekrabt te hebben. Bweh.

  Gewapend met de stofzuiger, lokdoosjes en gist met poedersuiker (ontplof, jij onding! – thank you Google) gingen we ze weer te lijf. Enkele uren later bleven ze gewoon krioelen en heb ik maar weer mijn held met siliconepistool ingeschakeld. Geen idee waar ze nu zullen uitkomen, maar eigenlijk hebben ze nu zowat mijn hele huis doorkruist. Eigenlijk kan ik een rechte lijn trekken van ’t ene punt naar ’t andere. Logischerwijs zouden ze nu dus in ’t tuinhuis moeten belanden. Of meteen bij de buren. Laten we hopen voor Luna’s nachtrust op ’t laatste!

 • Goed gebakken – Philips Airfryer [final part]

  Ik had het beloofd, er ging nog een update volgen.
  Sommigen kunnen mijn lofzang over die Airfryer misschien niet meer horen, maar hé: als ’t goed is, mag het gezegd worden.
  Bovendien kreeg ik vorige week te horen dat ik één van de Lucky Few was die het toestel gratis en voor niets mocht houden! Wat had je gedacht dan? Nu maak ik NOG meer reclame ;) (handig gezien van die marketeers!)

  Tijdens de laatste ‘testfase’ ben ik ook eens nagegaan of je er verse producten in kon zwieren in plaats van al die voorverpakte diepvriestoestanden (die gingen er ook nog in hoor – maar daar heb ik al genoeg over verteld denk ik ;) )

  Ik ging vooral aan de slag met desserts. Ik was eigenlijk ook van plan om er vers gesneden frietjes in te smijten, maar wegens te lui om zelf frietjes te snijden, is het er niet van gekomen. Bovendien smaakten de diepvries exemplaren zo goed, dat ik eigenlijk geen moeite wou doen!

  Maar de desserts, die moesten er wel aan geloven. Ik heb cakes, muffins en cupcakes in alle vormen en maten gemaakt en ’t moet gezegd: even lekker als in de traditionele oven.

  Enig minpuntje blijft de inhoud van het toestel. Als je van plan bent een hoop cupcakes te bakken om de juf op ’t einde van ’t schooljaar te bedanken of om nog snel een verjaardagsfeestje te organiseren voor de kids, ben je er aan voor de moeite. Gebruik dan liever de traditionele oven, dat gaat een pak sneller want er kan veel meer in.

  Maar voor zo’n lekkere cake, ne keer op een weg, voldoet ie prima! Schoon bruin gebakken, met een knapperig korstje en héél makkelijk en zonder kleeftoestanden uit zijn bakske te halen!

   

  IMG_0709.JPG

  beslag erin !

  IMG_0710.JPG

  bakken maar!

  IMG_0712.JPG

  afkoelen en smikkelen maar!

  IMG_0713.JPG

  en 't beste van al: quasi geen afwas :)

   

  Meer weten of ook interesse om te testen? http://www.theinsiders.eu