• Let there be light!

  Ondertussen zijn we een dikke week verder en heb ik volop kunnen experimenteren met mijn Wake-Up light van Philips.

  Fris en monter opstaan zonder helse wekkergeluiden en het gevoel dat je liever nog een paar uur langer blijft pitten. Da’s de bedoeling.

  De makers van de Wake-Up light beweren dat je dankzij de combinatie van licht en geluid veel aangenamer kan wakker worden. Het klonk als een droom dus dat wou ik met alle plezier ook even testen!

  Gezien je de wake-up light met verschillende geluidjes, lichtsterktes en duurtijden kunt instellen, heb ik een poging gedaan om mijn bevindingen wat te bundelen. Kwestie dat je er aan uit geraakt.

  Eerst en vooral (en volgens mij ook wel het belangrijkste element aan dit toestel) het licht.

  De sterkte van de lamp kun je naar eigen goeddunken instellen. Handig, want niet iedereen houdt van even fel zonlicht (ook al is het nep) zo vroeg op de morgen.
  Hoewel ik mijn lampje op de hoogste intensiteit heb ingesteld, moet ik zeggen dat ik in 8 op de 10 gevallen al wakker werd ‘tijdens’ mijn zonsopgang (dus als het licht nog eerder wat oranje kleurt) Maar het gebeurde ook dat ik nog steeds lag te slapen als de zon al op was en dan had ik toch ook wel nood aan dat tikkeltje extra, en dat is er: het geluid.

  De lamp is eigenlijk op zijn best in combinatie met wat geluid. Het licht dient eerder om je dat uitgeslapen gevoel te bezorgen, het geluid zorgt er ook voor dat je effectief wakker wordt!

  En je krijgt een ruime keuze: ofwel kies je voor de klassieker: de radio, ofwel ga je voor één van de vijf voorgeprogrammeerde geluiden. Ik heb ze allemaal getest en had er zo mijn eigen ideeën over:

  1. de kwetterende vogeltjes:
  die vond ik best wel leuk, maar ’t is geen geluidje waar je erg lang wil/kan naar luisteren.  De vogeltjes zijn net iets te enthousiast naar mijn mening. Dus voor de mensen die na hun zonsopgang redelijk snel uit bed springen, is dit zeker een optie. Wie nog wat langer wil blijven soezen, zal zich wellicht gaan ergeren aan de opgefokte vogeltjes.

  2. De zee met meeuwen:
  er is geen nette manier om het te verwoorden: ik werd er onnozel van. Het ontspannende effect van mijn lamp werd er meteen door tenietgedaan. Kan uiteraard veel te maken hebben met het feit dat ik dagdagelijks geconfronteerd word met die rotbeesten. Iemand die niet aan zee woont, zal het misschien wel appreciëren. Ik  alvast niet! (en bovendien moest ik van het zee-geluid ook erg plassen – wel een extra motivatie om snel op te staan natuurlijk!)

  3. De ritselende blaadjes met koekoek :
  vond ik eerder een ideaal geluidje om bij in slaap te vallen in plaats van op te staan. Misschien goed voor mensen die de nacht doen en in een ander ritme zitten?

  4. piano / orgel :
  mijn favoriet. Het is zo’n relaxerend deuntje en dat zorgt ervoor dat je die laatste restjes slaap op je gemak van je kunt afschudden. Ideaal als je nog even wil blijven liggen onder je dekentje. Als je nog niet wakker was door het licht, word je hierdoor zeker met een glimlach gewekt!

  5. Zenmuziekje met vogeltjes :
  mijn nummertje twee. De kwetterende vogeltjes zijn hier niet zo overheersend en dat zen-achtige muziekje werkt ontspannend! 

  Over de sleeptimer (zzzz -functie) had ik hier al wat verteld. Ik blijf er fan van, trouwens. Elke avond stel ik een zonsondergangetje in van zo’n 10 minuutjes. De radiofunctie die je erbij kunt instellen, gebruik ik niet, want dan doe je het rustgevend effect teniet. Als je het licht wil gebruiken om nog even een boekje te lezen, is wat achtergrondmuziek misschien wel leuk.

  Blijft de grote vraag: heb ik minder last om op te staan?

  ’t Antwoord is simpel: jawel.

  Mijn ochtendhumeur (ja, ik pleit schuldig) is uiteraard niet altijd verdwenen, maar ’t is een feit dat ik –nu de herfst/winter is aangebroken – een stuk vlotter uit bed raak. In de zomer heb ik dat probleem minder want dan word ik wakker van het natuurlijk licht dat door de ramen valt. Maar nu het nog pikdonker is wanneer ik uit bed moet, is dit toestel echt een meerwaarde!

  In alle eerlijkheid én voor de volledigheid: mijn wederhelft slaapt door de wake-up light heen. Het zonnetje staat te ver van zijn hoofd om hem te wekken en volgens mij is het afgespeelde geluid veel te ontspannen voor hem. Hij is wellicht beter gediend met het oude schelle geluid van de gsm waardoor hij meteen rechtop schiet.
  Maar fris en monter als ik nu ben, schop ik hem gewoon zelf uit bed ;) 

   

  Meer weten of ook interesse om te testen?
  http://www.theinsiders.eu 

 • Met vallen... en opstaan!

  Sinds eergisteren staat ie te blinken op mijn nachtkastje: de Philips Wake-Up Light HF 3520 die ik dankzij the insiders mag uittesten.

  Het concept is relatief eenvoudig: dankzij de nagebootste zonnestralen (en/of natuurgeluiden) sta je ’s morgens een pak frisser op. Of dat zou toch de bedoeling moeten zijn. Binnenkort hoop ik dat te weten te komen.

  Want hoewel de Wake-up Light nu al twee nachten een plekje heeft gekregen naast mijn bed, ben ik er nog niet in geslaagd om hem écht te testen.

  De eerste nacht was ik in al mijn enthousiasme het wekalarm vergeten in te schakelen (ik moet echt beter die handleiding lezen!) en vannacht strooide mijn jongste spookje roet in het eten door me de hele nacht en ochtend wakker te houden. Veel wekken is er dan ook niet meer aan.

  Maar bon. Ik heb de Wake-up light wel al met héél veel plezier uit zijn doosje gehaald en aan nadere inspectie onderworpen. En zoals ik reeds vertelde bij het uittesten van de Airfryer, is dat minstens even belangrijk, want het oog wil ook wat! Je koopt niets als de looks je niet bevallen…

  the insiders, testen, philips, Wake Up Light, opstaan, vermoeidheid, wakker worden,

  De nieuwe Wake-Up Light (er zijn reeds andere, oudere modellen op de markt) vind ik mooi vormgegeven. Eigenlijk is het gewoon een witte ronde bol, dus daar kan je echt niet veel verkeerd aan vinden. Alle knopjes zitten mooi weggewerkt in de rand en enkele knoppen zijn zelfs via ‘touch screen’ te bedienen. De cijfers van de digitale klok zijn goed leesbaar en interessant is ook dat de lichtintensiteit zich aanpast aan het omgevingslicht!

  Ik schrok wel van de grootte van het toestel. Niet dat ie zo gigantisch is, maar ik had een beeld voor ogen van een klassieke wekkerradio, dus ik had me hem iets kleiner voorgesteld.
  Maar achteraf bekeken is het ook wel logisch. Je kan niet verwachten dat je hetzelfde effect zou bekomen als het maar even groot was als een standaard wekkerradio. Er zit nu eenmaal een lamp in die de zon moet nabootsen, een kleine lampje zou dus een dooddoener zijn voor het concept.

  Maar kijk, hij staat er nu twee dagen en ik begin me nu al af te vragen waarom ik hem zo groot vond. Geen probleem dus. Het is bovendien een lichtgewichtje dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken.

  Eens uit de doos ben ik meteen naar de slaapkamer gehold om de lamp te installeren. Met de handleiding, die mooi uitgewerkt is aan de hand van figuurtjes en stappenplannen, was dat kinderspel. Stekker in het stopcontact en dan eerst even de klok instellen, vervolgens de wekfunctie en daarna nog even een keuze maken uit 5 verschillende natuurgeluiden (of gewoon de radio!) en de lengte van je zonsopgang (jawel, zelfs die kan je aanpassen!)

  Enkel de wekfunctie inschakelen, dat was ik even vergeten. Maar dat wijt ik aan mijn nieuwsgierige echtgenoot die over mijn schouder kwam meekijken en me allerlei vragen begon te stellen ;)

  Gisterenavond (na deze keer wél de wekfunctie te hebben ingeschakeld) heb ik ook even de ‘in slaap vallen’ functie gebruikt. Dit is je eigen hoogstpersoonlijke zonsondergang. (en opnieuw kan je zelf beslissen hoe lang die moet duren!) En ik moet zeggen: ik heb er van genoten. Het effect van de ondergaande zon was alvast erg bevorderend om de slaap te vatten. Dus ik heb al een vermoeden dat een zonsopgang net het omgekeerde zal doen!

  Wordt deze avond (en volgende nachten getest) In de hoop dat mijn dochters me uiteraard laten slapen en zelf niet voor alarmklok beginnen spelen... 

  Meer weten of ook interesse om te testen? http://www.theinsiders.eu 

 • 4? Dat moet je 4en!

  Afgelopen weekend mocht onze Fien Pralien haar 4de verjaardag vieren. Voor de gelegenheid deden we dat eens niet thuis (en ook eens niet in het ziekenhuis zoals vorig jaar) maar in Dardennen. In Durbuy meer bepaald en bovendien in uitstekend gezelschap van YSL (ja echt van Y, van S en van L: komt dat tegen!)

  't Weer zat een beetje tegen, maar op zondag 7 oktober ging het zonnetje schijnen. Zowel binnen als buiten, want ons madam liep de hele dag trots te blinken omdat ze 4 jaar was geworden. Moet kunnen :)

  Bovendien had ze zo ook een excuus om alles te doen wat eigenlijk niet mag "ha ja, want ik ben vandaag 4 jaar!"

  Een uitgebreider feestje met oma's en opa's (die willen vanzeneigens ook meefeesten en zo ben je nog een dagje langer jarig) komt er volgend weekend aan. En vorige maandag werd ze op school gevierd (foto's hiervan vind je binnenkort wellicht hier: Oosthoekschooltje ) En dan voorziet mama nog een kleine party voor de klasgenootjes tijdens de herfstvakantie. Overdaad schaadt? Bèh nè (de nieuwste van Fien en Basje)

   

  IMG_1146.JPG