• Een knallend uiteinde...

  ... en een spetterend begin! En dat in 2013 al je wensen mogen uitkomen!

  Vanavond geven we er nog eens een goede lap op in 't gezelschap van de familie en morgen blijven we wellicht lekker lang in bed soezen...

  In 2013 start ik ook met een nieuw blogprojectje... nu nog even een verrassing!

  Feest ze!

  proost-op-een-fantastisch-2013.jpg

 • At last!

  Nu mijn jongste spook weer thuis is en ik weer wat tijd heb voor mezelf en dit blogje, wordt het ook de hoogste tijd dat ik verslag uitbreng over mijn secret santa pakje!

  En wat voor een pakje! Ik was er helemaal van gedaan. De lieve woorden in het begeleidend briefje in combinatie met een verzwakt moederhart (door die dochter in 't ziekenhuis, weet je wel) en ik werd op slag helemaal emo.

  Eventjes verduidelijken wat er allemaal in zat. Kristien had mijn moodboard helemaal doorgrond en zat er knal op met haar pakje(s). Ik kreeg zelfs een compleet stappenplan met de nodige uitleg hoe ik alle spullen kon gebruiken!

  't Was bovendien zo leutig geschreven, dat ik het hier gewoon overneem!

  secret santa,pakjes,kadootjes

  Stap 0: De handleiding dient gebruikt te worden op een moment dat er lastige zeurende kinderen in huis aanwezig zijn. Hopelijk gebeurt dat niet vaak/snel.

  Bah ja, zowat elke dag, dus ik heb al overwogen om het plan in actie te doen schieten ;)

  Stap 1: Neem een krijtje zwarte oventje is eigenlijk een minikrijtbord. Schrijf onder de woorden 'menu de jour' wat je straks graag wil eten. Plak deze magneet op een plaats die goed zichtbaar is voor uw wederhelft.

  Ideaal. Aangezien de andere helft van mijn trouwboek ook de kok in huis is, komt dit helemaal goed!

  Stap 2: neem de rest van het pakje mee en sluit je op de in de badkamer waar je het gezichtsmasker kan aanbrengen. Geniet. Relax.

  Klein obstakel. We hebben geen sloten op de deuren. Ik zal meteen maar voorzien om de boel te barricaderen. Ik zet wel een stoel onder de klink ofzo :)

  Stap 3: Kleef de polaroid op een goed zichtbare plaats. Zucht. Zeg: "wat kunnen ze toch lief zijn..."

  Ja écht, dat kunnen ze wel. In momenten :) En die foto die je erin stak, laat ik zitten, ik vind die ook zo mooi :)

  - afhankelijk van hoe lang je met vorige activiteiten bezig bent, je moet het masker er ook weer afhalen-

  Ook waar! Best dat je er me aan herinnert !

  Stap 4: Zet een tasje thee. Hier heb ik een gokje gewaagd. Geen idee of je een koffie- of een theepersoon bent? Maar ik neem even het risico om reclame te maken voor het goede doel. Samen met mijn tante reis ik eind maart naar Cambodja. We gaan naar daar omdat we vrijwilligen voor een Cambodjaanse NGO (www.soidngo.org) We steunen een schooltje en een weeshuis in Siem Reap en oa deze thee verkopen we voor het goede doel. Secret Santa steunt dus de kindjes ginder.

  Ik ben wellicht meer een koffiemens. Maar je verhaal hierboven is voor mij al motivatie genoeg om de thee minstens even te proeven! En als ik er niet helemaal ondersteboven van ben, dan zal mijn wederhelft dat wellicht wel zijn. Want da's een thee-mens. En aangezien hij dan zo naarstig zal staan te koken voor mij, heeft ie dat zeker verdiend!

  Stap 5: Nestel je in een knus hoekje met het boek. Lees. Maak je hoofd leeg. Geen zware lectuur, maar het boek past perfect in de categorie tacky stationsromannetjes.

  Za-lig. Ik ben daar dus echt zot van hé? Ik heb hier een kast vol van die dingen, tot grote ergernis van velen die dat de term lectuur niet waardig vinden... Ach wat zou het! Het moet niet altijd van dat heavy spul zijn, nietwaar?

  Stap 6: "An, 't eten is klaar" Hoor je je ventje roepen? Hij heeft lekker gekookt en toevallig net dat wat jij op de magneet geschreven hebt. Mmmm.

  Ik hoor het hem echt al roepen. Ik begin ondertussen ook al brainstormen over welk lekkers hij me mag maken!


  Is dat nu niet gewoonweg fantastisch? Kristien, je bent zo van harte bedankt voor al die leuke attenties. Ongetwijfeld maak ik er zeer binnenkort gebruik van!

  Al bij al opnieuw een zeer geslaagde Secret Santa editie! Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, als Tess het nog eens ziet zitten om er zoveel werk in te steken!

  O ja, en ik kreeg ook het verlossende berichtje dat Joke mijn pakje heeft ontvangen. Pak van mijn hart! Meer weten over de inhoud? Kijk dan zeker hier!

   

 • All I want for Christmas...

  ... Is een nachtje ziekenhuis. Of dat moet Fien toch gedacht hebben.

  Gisteren nogmaals naar de dokter geweest (derde bezoek op drie weken tijd) en omdat Fiens koorts al 12 (!) dagen aanhoudt, werd beslist om haar op te nemen. Onze zoveelste verblijf in het ziekenhuis op een feestdag. Fien heeft daar voorkeur voor. Volgens mij doet ze het voor die lekkere boterkoeken bij het ontbijt of dat extra voorgerechtje over de middag. Of misschien gewoon wel voor die extra lading kadootjes... Ondertussen brachten we hier al een verjaardag, moederdag, Pasen en nu ook Kerstmis door in de kliniek.

  Deze nacht was de koorts alvast verdwenen, ik hoop dat de Kerstman hem heeft meegenomen. Straks komen de dokters langs en met een beetje chance kunnen we de rest van deze kerstdag gewoon thuis doorbrengen...

  Gisteren zat ook mijn secret santa in de bus! Dank je wel Kristien, ik breng er gauw uitgebreid verslag over uit! Nu eerst even de dochter in de watten leggen ;) Mijn pakketje is volgens mij niet aangekomen, ik stuur straks even een mailtje naar de ontvanger...

 • Ongerust...

  Ik heb mijn Secret Santa pakje ongeveer een week geleden op de bus gedaan... en nog steeds geen aanwijzingen gekregen dat het goed werd ontvangen!

  Allerlei doemscenario's flitsen hier al door mijn gedachten! Stel je voor dat er bij de postbedeling iets verkeerd is gelopen en dat mijn enveloppe ergens ligt te verkommeren onder een berg oude post of dat de postbode de enveloppe in de verkeerde bus heeft gestopt en er nu iemand anders stiekem gebruikt maakt van die spulletjes!

  Kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de bestemmeling nog geen tijd heeft gehad om er iets over te posten of misschien gewoon een weekje met verlof is en dus nog de post niet heeft kunnen checken...

  Dus nog even de ademhalings-en relaxatietechnieken bovenhalen en de kalmte terugwinnen. Als er tegen kerstmis geen teken van leven is, dan zal ik pas goed beginnen flippen!!

 • Give Away bij Olapa!

  Deze fantastische Give Away van Olapa kwam ik deze middag per toeval tegen!

  Of neen, toeval bestaat niet: 't was het lot!

  Ook kans maken? Kijk snel op http://olapatje.blogspot.be

 • Op de bus!

  Zo, straks gaat mijn Secret Santa pakje de deur uit!

  Ik verklap nog even niet wat er in zit: wellicht zal de ontvanger van het pakje daar wel in geuren en kleuren over berichten. En je weet toch maar nooit dat ze nu al zou meelezen, hé. Dan is de surprise er ook voor een stuk van af!

  Ben ondertussen ook reuzebenieuwd wanneer mijn pakje zal aankomen :) Daar doe ik het eigenlijk ook voor. Niet voor dat pakje, begrijp me niet verkeerd, maar voor die spanning en die verwachting en alles wat er rond hangt. Super vind ik dat!

  Meer weten over Secret Santa 2012? Kijk dan zeker eens bij Tess !

 • Grote wasjes, kleine wasjes...

  Dit weekend besloot mijn wasmachine er na zo'n 9 jaar dienst de brui aan te geven. Hij heeft het best nog lang uitgehouden onder mijn fanatiek was-bewind, vind ik.

  Een klein jaar geleden was er al eens een kleine panne (af en toe lekte het ding) maar daar kon mijn hoogstpersoonlijke klusjesman een stokje voor steken. Ha! Dat die wasmachine dacht dat ie op pensioen kon gaan. Niets van.

  Maar nu dan toch ;) Midden in een wasje stopte hij ermee. Zomaar. Poef patat. 'Ik wil niet meer draaien en al zeker niet meer zwieren.'

  Best wel onhandig om die kletsnatte was eruit te vissen. Zo had ik geen deftige grote 'teil' of wasmand zonder gaten dus kwam ik op het (achteraf niet zo) lumineuze idee om alles in die grote blauwe IKEA zakken te steken. 'k Was zelfs zo voorzienig geweest om twee zakken in elkaar te steken. Tegen lekken en zo. Helaas. 't Is niet omdat ze van plastic zijn dat ze ook waterdicht zijn. Heel mijn waskot stond onder water.

  En daar sta je dan met je lekkende zakken vol wasgoed met zeepresten. Hulplijn inschakelen dan maar. Naar la mama

  (en weet je wat: de truc is dan om niet meteen om je wasgoed te gaan, zodat zij die ook nog lekker in de droogkast steekt én opplooit. Maar sjjjt. Niet zeggen hé.)

  Ondertussen heb ik al een nieuwe machine gekocht (lang leve de webshops!) die bovendien ook nog eens een pak interessanter zou moeten zijn voor de portemonnee. Naar 't schijnt bespaar je toch aardig wat met zo'n A+++... 

  Morgen wordt het nieuwe exemplaar al geleverd en hij zal meteen ook goed gedrild worden. Na 4 dagen zonder wasmachine stapelt de was zich namelijk al torenhoog op... (ja, ik woon samen met een bende zwijntjes)

  Aangezien Vandenborre ook het oude toestel terug meeneemt, moest ik er natuurlijk wel voor zorgen dat het oude toestel niet meer vol water zat. Ook geen simpele opgave: met een klein potje al het water overscheppen naar een emmer (even overwoog ik zelfs de theorie van de communicerende vaten - jawel ik heb gestudeerd - maar ik zag het niet zitten om een kwak kiezig zeepwater in mond te krijgen).

  Nu al goed en wel, je kan dan nog al dat sop uit de trommel wegscheppen, maar dan nog zit er massa's water onder waar je niet bij kan, hé? 

  Niets slimmer dan een Anneke Beun. Gewoon nog even op hoop van zege de machine aanzetten en hopen dat ie na 4 dagen rust nog even wou pompen. En ja, wonder boven wonder, dat deed ie. En uit curieuziteit (want er is ook niets curieuzer dan een Anneke Beun) begon ik dan ook aan de andere knopjes draaien en moest ik vaststellen dat ie het weer deed. Of zo ziet het er toch uit. Zucht. Echt? 

  Ik heb geen nieuwe was ingestoken want de kans is natuurlijk groot dat ie opnieuw halfweg de geest geeft. En dan mag ik weer van voor af aan beginnen... (En mentaal kan ik het niet aan: stel je voor dat ie het nog doet en ik heb net een nieuw toestel gekocht! Geldsmijtweg!)