• Getest: Vanish Oxi Action

  Maak kennis met testpersoon 1.

  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken

  Zes jaar oud en al bij al redelijk proper op haar eigen. Heeft een voorkeur voor rollebollen over de speelplaats, vloer, gras, zand of modder. Maakt sporadisch nog wel eens een vlekje tijdens het eten. Maar als ze een vlek maakt, is 't meteen een goeie.

  En zie hier testpersoon 2.

  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken

  Vier jaar oud en vlekkenkampioen. Allround smospot die er zelfs in slaagt om vlekken te maken als er geen vuil in de buurt is.

  Jawel, 't is weer van dat.

  Ik heb de kans gekregen dankzij The Insiders om Vanish Oxi Action te testen. Ik kreeg twee potten (een roze en een witte - specifiek voor witte was) toegestuurd om op mijn vlekken los te laten. Er zat bovendien ook een (vlekkeloos) Tshirt bij waarop we naar hartelust mogen smossen ;)

  Na een paar weken uitgebreid testen, volgen nu de resultaten!

  Enkele weekends geleden kreeg ik midden in de nacht reeds de perfecte kans om mijn potten Vanish te testen. Mijn twee testpersonen besloten dat hun avondmaal van verse chocolademelk toch niet zo goed bevallen was. Het beddegoed van beide madammen was niet om aan te zien (ruiken ook niet trouwens). "Gewoon" braaksel en een chocoladevlek zijn beiden al geen lachertje, maar de combinatie van beiden deed me toch even vrezen voor het ergste. 

  Maar goed, nadat ik mijn proefpersonen de nodige zorgen had toegediend, heb ik er maar meteen werk van gemaakt en alles in de wasmachine gestopt. Een goede kwak wasgel (Dash) in de trommel, een half schepje Vanish poeder er los bovenop en dan nog eens een half schepje in het wasbakje. Op 60°C gewassen (dood aan alle bacteriën!) en jawel, geen vlekje of onaangename geurtjes meer te bespeuren. En waarlijk, ik betwijfel écht of het wasproduct alleen die klus ook zou geklaard hebben.

  Next, een wit Tshirtje van Fien. Ook besmeurd met chocomelk. En dat vlekje was al een paar daagjes oud. Even zien of de Vanish voor de wasbeurt ook zijn ding doet. Nu was een gel wellicht iets handiger geweest. Ik ben niet echt zo'n poedertype: beetje te veel knoeiboel naar mijn zin. Maar kom, 't lukt ook.

  Ziehier het resultaat:

  Boven: dé vlek.

  Midden: na een 10 tal minuutjes weken is de vlek bijna verdwenen

  Onder: vlekkeloos :)

  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken


  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken 

  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken

  Maar de echte test deed ik met het witte Tshirt dat bij het pakketje zat. Hij smeekte erom om bevuild te worden! En 'k heb het meteen systematisch aangepakt. Dat bespaart me minstens 100 foto's :)

  Ik heb me met de meest bekende vlekkenmakers uitgeleefd. 'k Heb alles een paar daagjes laten inwerken, want geef toe, meestal slaagt de gemiddelde mens er niet in om meteen na het smossen z'n was te doen.
  Het Tshirt heeft een half uurtje geweekt in een sopje met Vanish Oxi Action en werd daarna op 40°C gewassen met de rest van mijn wasgoed. (en naast mijn gewoon wasproduct deed ik er nog een klein schepje Vanish bij)

  En zie hier het resultaat:

  Op de eerste foto zie je het Tshirt besmeurd met allerlei huis-, tuin- en keukenspulletjes. 't Zijn allemaal vlekken die ooit wel al eens in ons gezin werden gemaakt.

  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken

  Op de tweede foto zie het resultaat na een half uurtje soppen in Witte Vanish Oxi Action. Goddank dat ik een foto genomen had van de situatie voordien ;) Ik vermoed dat ik met foto drie zéér tevreden zal zijn...

  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken

  En de laatste foto toont het resultaat na de wasbeurt op 40°C (met nog een half schepje Vanish) Op het eerste zicht lijken alle vlekken verdwenen, met uitzondering van de nagellak (dat zou wel erg straf geweest zijn) en de grime en mascara (shmink is smeerlapperij). Op de foto was het moeilijk vast te leggen, maar de vlekken op oliebasis (olie, babyzalf en mosterd) en met tomaat (soep en ketchup) zijn ook nog niet helemaal weg. Maar daarvoor moet je al goed kijken. Wellicht gaan die er bij een volgende wasbeurt helemaal uit. (had ik op 60°C gewassen, waren ze er zeker uit, maar heb de test op 40°C gedaan. Niet alle kleren kun je immers op 60° gaan wassen...)

   

  vanish oxi action,the insiders,wassen,vlekken

  Conclusie: Vanish Oxi Action is ongetwijfeld een meerwaarde in elk gezin met smospotten. Hoewel ik er eerst nogal tegenop zag om met de Vanish in poedervorm te werken, moet ik achteraf gezien toch mijn oordeel bijschaven. Ik dacht dat gel veel makkelijker zou werken, maar da's eigenlijk geen waar. Het enige voordeel aan gel is misschien dat je gerichter een vlek kunt voorbehandelen. 

  Ik voeg vanaf nu meestal ook 'standaard' een schepje Vanish toe aan mijn wasgoed. En ik heb gemerkt dat oude vlekjes, die ik er met gewoon wasproduct niet steeds uitkreeg, ondertussen ook al aan het vervagen zijn!

  Zeker een aanrader dus!

   

  Meer weten of ook interesse om te testen?
  http://www.theinsiders.eu

 • Yes, she can... swim!

  Allez, ze heeft nog wel wat extra oefening vandoen, maar vandaag zwom ze voor 't eerst helemaal alleen.

  En telkens wanneer ik haar kopje onder water zag verdwijnen, kreeg ik het bijna aan mijn tikker want stel dat ze niet tijdig zou bovenkomen.

  Maar kijk, dat deed ze wel. En nog goed ook. Mijlpaal. Basje zwemt.

  Nooit gedacht dat er nog van die dingen zouden zijn die de categorie 'eerste stapjes' en 'eerste woordjes' zouden evenaren...

 • Feest... in hun buik.

  De vakantie is weer eens goed ingezet. Met een nachtje simultaan-kotsen deze keer. Geen idee hoe ze het hebben klaargespeeld, maar eerst heeft Fien haar bed een nieuw chocolademelk-tintje gegeven en nog geen 10 minuten laten besloot Basje er een schepje bovenop te doen door haar chocomelk én half verteerd middagmaal nog eens aan nadere inspectie te onderwerpen.

  Erg smakelijk allemaal. Ik weet het. Voeg daar nog eens aan toe dat ik zelf mega belabberd loop door een keelonsteking en dat de andere helft van mijn trouwboek ook broebelingen voelde in zijn buikske (of in zijn kop, 't is op dat vlak een beetje een Sam Gooris) en 't was om zeep.

  Echt een heerlijke nacht. Fien heeft haar capriolen maar één keer herhaald. (in den emmer! Ha! Ik was geleerd!) Maar Basje voelde de noodzaak om werkelijk om 't half uur nog een keer een braakske te doen. Wreed vermoeiend  allemaal! 

  Ik saffel dus een beetje als een zombie door het huis vandaag. En ik ga nog even een paar uurtjes zielig liggen wezen, samen met mijn dochters.

  En daarna herpakken we onszelf want Oma is jarig vandaag en dat moet toch ook een beetje gevierd worden ;) Taart en chocomelk vervangen we echter wijselijk door droge koeken. Kwestie dat ik vannacht wat beter slaap...