• Een schooljaar in foto's!

  We zullen het Oosthoekschooltje missen...

  SEPTEMBER

  september.jpg

  OKTOBER

  oktober.jpg

  NOVEMBER

  november.jpg

  DECEMBER 

  december.jpg

  JANUARI

  januari.jpg

  FEBRUARI 

  februari.jpg

  MAART 

  maart.jpg

  APRIL 

  april.jpg

  MEI 

  mei.jpg

  JUNI

  juni.jpg

   

  Dank je wel Juf voor al de prachtige momenten!

   

 • Getest: Le Petit Marseillais douche-gel

  Een tijdje geleden kon ik mijn teer vel al eens goed verwennen met de LPM bodylotions. De resultaten waren alvast veelbelovend, dus schreef ik me via The Insiders ook in voor de LPM Douche-gel test.

  En met het rijkelijk gevulde pakket dat ik ontving, hoef ik me geen zorgen te maken dat ik dit jaar nog onverzorgd de deur uit moet...

  Ik kreeg namelijk 6 kleurrijke flessen van Le Petit Marseillais Douche-gel toegestuurd:

  • 1 Extra Doux Zachte Amandelmelk (250ml)
  • 1 Extra Doux Lavendelhoning (250ml)  
  • 1 Extra Doux Ijzerkruid - Citroen (250ml)  
  • 1 Extra Doux Oranjebloesem (250ml)  
  • 1 Extra Doux Vanille (250ml)
  • 1 Cueillettes Fruitées Framboos - Pioenroos (250ml)

  IMG_1696.JPG

   

  Dat zou een serieuze test worden! Met wat moest ik in hemelsnaam beginnen?!

  Ik heb me dus maar laten volgen door mijn neus...

  1. LPM Framboos - Pioenroos

  Enigzins onder invloed van mijn nogal roze-minnende dochters heb ik als eerste de roze fles aan een test onderworpen. Mij was het niet zozeer om het kleurtje van de fles te doen (in tegenstelling tot mijn dochters), maar wel om de heerlijke frambozengeur die eruit opsteeg.

  Vormgeving: de roze fles wijkt een beetje af van alle andere, hij is iets groter en heeft een goudkleurige dop. Puur op basis van de vormgeving vind ik deze het minst geslaagd. De andere flesjes met hun witte dop ogen voor mij iets leuker.

  Gel: de witte douche-gel is iets minder 'romig' en voller dan ik had gehoopt. Ik had een dikkere gel verwacht die ook véél meer zou gaan schuimen. Je moet al redelijk wat inwrijven om een goed schuimerig resultaat te krijgen.

  Geur: één van mijn favorieten, zonder twijfel. Net alsof je midden tussen de frambozenstruiken staat. Ik ging er net niet van proeven ;) De pioenroos is ook aanwezig, maar iets subtieler. Framboosjes overheersen.

  Resultaat: je blijft relatief lang gezegend met het frambozengeurtje. Zelfs na het aanbrengen van een andere (neutrale) bodylotion. 

   2. LPM Oranjebloessem

  Vormgeving: mooi, simpel en rechthoekig flesje met duidelijke aanwijzingen over geur en inhoud.

  Gel: opnieuw nogal aan de 'waterachtige' kant. Bij het aanbrengen gaat de gel niet zoveel schuimen als ik had gehoopt.

  Geur: hoewel ik bij het openen van het flesje een voorkeur had voor deze geur, moet ik mijn mening bijstellen na het gebruiken ervan. In de fles ruikt het lekker, maar onder de douche deed het wat "oubollig" aan.

  Resultaat: de geur van de oranjebloessem straalt niet van je af. Voor mij niet zo erg dus, aangezien ik het uiteindelijk dan toch niet zo graag rook. Je moet al echt met je neus tegen je huid gedrukt lopen om het te ruiken.

  3. LPM Citroen en IJzerkruid.

  Vormgeving: mooi, simpel en rechthoekig flesje met duidelijke aanwijzingen over geur en inhoud.

  Gel: opnieuw nogal aan de 'waterachtige' kant. Bij het aanbrengen gaat de gel niet zoveel schuimen als ik had gehoopt.

  Geur: geen idee hoe ijzerkruid ruikt, ik rook eigenlijk enkel de citroen. De geur deed me héél erg denken aan de snoepjes van Napoleon (die gele ronde ballen). Het is een frisse geur, maar ik voelde me uiteindelijk net teveel zo'n vochtige doekje dat je krijgt op restaurantbezoek na het eten van ribbetjes ;)

  Resultaat: zodra je je inwrijft met bodylotion, verdwijnt de geur grotendeels. Wie dus absoluut de citroengeur wil onderhouden, moet hopen dat LPM ook lotion uitbrengt met dezelfde geur!

  4. LPM Lavendelhoning

  Vormgeving: mooi, simpel en rechthoekig flesje met duidelijke aanwijzingen over geur en inhoud.

  Gel: opnieuw nogal aan de 'waterachtige' kant. In tegenstelling tot de vorige gels vond ik dat deze iets beter ging schuimen. Maar misschien heb ik ondertussen mijn lesje al geleerd en heb ik er gewoon meer van gebruikt.

  Geur: lavendelgeur associeer ik een beetje met grootmoeders en mottenbollen. Het is zeker geen geur die ik spontaan zou kopen. Ik ben er dus zeker niet laaiend enthousiast over.

  Resultaat: dito als bij de twee voorgaanden. De badkamer geurt na gebruik goed na, maar de persoon die de douchegel heeft gebruikt eigenlijk niet zo erg. Er hangt bij wijze van spreken géén zweem van lavandelhoning rond je.

  5. LPM Zachte amandelmelk

  Vormgeving: mooi, simpel en rechthoekig flesje met duidelijke aanwijzingen over geur en inhoud.

  Gel: zoals de andere varianten vond ik ook deze wat waterachtig en niet genoeg "crème".

  Geur: in tegenstelling tot wat ik de eerste keer dacht, viel deze geur veel beter mee bij gebruik dan als ie nog in 't flesje zat. Ik dacht dat ik zou eindigen als een frangipanne, maar de geur van amandels bleek minder sterk dan ik had gedacht. Meevaller voor mij dus.

  Resultaat: op 't moment van gebruik, ruik je uiteraard goed de amandeltjes, maar na afdrogen blijft er relatief weinig van die geur over. Ideaal wat mij betreft, maar als je natuurlijk had gehoopt op een blijvende geur, neem je best nog even wat bodylotion ter hand.

  6. LPM Vanille

  Vormgeving: mooi, simpel en rechthoekig flesje met duidelijke aanwijzingen over geur en inhoud.

  Gel: ook hier geen echt "dikke" gel. Schuimde behoorlijk, aangezien mijn twee dochters de testpersonen waren van deze variant. 

  Geur: dit is de douchegel die ik zo lang als mogelijk gemeden heb. Ik ben helemaal geen vanillefan want ik vind dit een héél "zware" geur. Ik heb een hekel aan de walm van vanille die soms in de lucht kan hangen bij overmatig parfum gebruik. Mijn twee dochters van 4 en 6 hebben er wel gretig gebruik van gemaakt en ik kreeg van hen meteen te horen dat de douchegel erg lekker rook. Ze hebben er net niet aan geproefd ;)

  Resultaat: Opnieuw blijft er weinig van de geur plakken na gebruik. Je moet al flink snuiven om er nadien nog iets van te merken. Op 't moment van gebruik is de vanillegeur zéér prominent aanwezig.

   

  Ondertussen zijn al mijn flessen dus de revue gepasseerd en de conclusies zijn (op de geur na) redelijk gelijklopend. Ik had eigenlijk een dikkere, minder waterachtige gel verwacht. Als je deze gels gebruikt onder de douche, moet je behoorlijk rap zijn om ze deftig aan te brengen want in een mum van tijd heb je ze al weggespoeld. Een iets vastere crème zou dat ongetwijfeld wat makkelijker maken. Wie ermee in bad gaat, hoeft zich uiteraard geen zorgen te maken.

  De flesjes zelf zien er allemaal even leuk uit, op de roze pioenroos en framboos na (met de gouden dop, die ik niet zo mooi vond).

  Geuren zijn erg persoonlijk en wat voor de één lekker ruikt, is voor de ander wellicht een verschrikking. Wie echter rekent op een douchegel die ook na het afdrogen lang nageurt, is eraan voor de moeite. Dan lanceert LPM best nog voor elke douchegel een gelijklopende bodylotion zodat je nog uren kan nagenieten van je favoriete geurtje. (vanille bestaat al!)

  Wie ook graag even de test doet, kan bij mij nog terecht voor enkele staaltjes en leuke postcards met kortingsbonnen. Je geeft maar een schreeuw.

  Of je kan natuurlijk ook als insider aan de slag, wie weet komt Le Petit Marseillais binnenkort nog op de proppen met een ander gamma producten: http://www.theinsiders.eu