• Het vennenbos.

  Het was als een trip down memory lane, ons uitstapje naar Het Vennenbos in Hapert (Nederland).

  Als kleuter ben ik er verschillende keren geweest met mijn ouders en nu was het mijn beurt om mijn kindjes er ook eens mee naartoe te nemen. En ze hadden het ongetwijfeld net zo naar hun zin als ikzelf bijna 30 jaar geleden...

  Foto's zeggen meer dan woorden en al zeker als ze genomen werden met een Samsung Galaxy S4 Zoom. (binnenkort uitgebreide review!)

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto'ssamsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

   

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

  samsung, zoom, vennenbos, reis, foto's

 • Mijn no-no's...

  In navolging van lilith mijn lijstje met zaken waar ik liever voor pas, terwijl een ander er meestal zot van is...

  - make-up: zal wellicht iets te maken hebben met het feit dat ik er niet mee overweg kan. Hoe dan ook, ik heb er heel zelden op...

  - dessert: ik ben geen zoetebek: ik ga liever twee keer om soep!

  - voetbal en wielrennen: gruwel!

  - hoge hakken: zal wel iets te maken hebben met mijn lomperik-gehalte

  - koken met de kinderen: ik hou zielsveel van mijn dochters maar ik kan de stress zelden de baas als zij met bloem, suiker en eieren aan de slag gaan...

  - in bad gaan: ik was me wel degelijk, maar dan onder de douche! 

  - potpourri, geurkaarsen en allerhande verstuivers: bweurk!

  - wandelen: als kind moesten mijn ouders me al meesleuren en nu doet mijn vent dat.

  - zand: best wel gek voor iemand die 'leeft' van 't strand. Nog een geluk dat er ook altijd water in de buurt is om 't af te spoelen!

  - bier en wijn: 'je moet dat leren drinken' zeggen ze dan. Geef mij maar mijn dagelijkse dosis frisdrank, minstens even ongezond!

  Bedenkingen of ook een lijstje? Knock yourself out!

 • Het gapende gat.

  Eén van Basjes bovenste snijtanden staat al geruime tijd te wiebelen. Enkele maanden geleden moest je je nog erg inspannen om er enige beweging in te bespeuren, maar enkele weken geleden kon je er niet meer naast kijken.

  't Was eigenlijk niet om aan te zien en sommige mensen werden mottig :

  20131012_085924.jpg

  20131012_090003.jpg

  Alle aansporingen "allez, trekt dat uit!", "hup meid, draai er eens aan" of "moet ik het voor jou doen?" haalden echter niets uit. Ziet een keer dat dat zeer zou doen. Basje blijkt een even grote broekschijter als haar vader ;)

  En dan ging ze maandag naar school en kwam ze als volgt terug naar huis :

  20131015_083142_6_bestshot.jpg

  Ha ja, want T. en L., haar vriendinnetjes, hadden gezegd dat ze dat moest uittrekken! Als we vragen waarom ze wel naar hen en niet naar ons luistert, krijgen we geen antwoord maar enkel ostentatief oogbalgerol. Zucht.

  Maar als ze wel haar mond opendoet, dan liggen wij (stiekem) krom van 't lachen. Dat gapend gat doet er veel aan, maar haar geslis en geslus maakt het nog een tikkeltje amusanter...

  We kunnen niet wachten tot nummer 4 volgt (jaja, hij staat los... je moet alleen erg goed kijken, dus we zijn weer voor een paar maand vertrokken!)

 • Getest: Samsung Galaxy S4 Zoom (part 1)

  Soms word je geconfronteerd met opdrachten waarvan je eigenlijk niet weet hoe je eraan moet beginnen.  Ik heb het momenteel vlaggen.

  Ik krijg de komende maand namelijk de kans om via The Insiders de nieuwe Galaxy S4 Zoom te testen. En ik ben er –na vier dagen intensief gebruik- nog steeds niet aan uit of dat nu eigenlijk een cadeau is of niet.

  De Galaxy S4 Zoom is namelijk een specialleke. ’t Is niet alleen een smartphone (kijk maar eens naar zijn broertjes Galaxy SIII en Galaxy S4), maar bovendien ook nog eens een volwaardig fototoestel. Machtig, hoor ik je denken. Jep. Zeker weten. En dan toon ik je mijn toestel en dan zie ik die gezichten fronsen. Ook eens fronsen? Kijk maar:

  the insiders,samsung,galaxy,zoom,smartphone,fototoestel,testen,review

  Jep. Groot hé. En nogal dik. Onhandig zegt u? Bwah, ik heb altijd een handtas bij, dus wat het opbergen betreft, valt dat nogal mee. Ik ben momenteel vooral verschrikt om hem uit mijn handen te laten vallen of hem gewoon ergens op tafel neer te leggen. Op de fototoestel-zijde ligt ie wat onstabiel en op de smartphone-zijde zou ik wel eens mijn scherm kunnen beschadigen, nietwaar?

  Maar goed. Nu spreken we enkel nog maar over zijn looks en zijn gewicht. En mensen, we weten nu toch al langer dan vandaag dat we niemand op basis van zijn uiterlijk mogen be(ver)oordelen, hé?

  Dus, zoals het een goede tester betaamt, komt er een uitgebreide review aan. Zowel van het foto-gedeelte als van het smartphone-gedeelte. Maar daarvoor moeten jullie nog even geduld oefenen want er zijn gewoon zoveel mogelijkheden met die Zoom dat het nu al lijkt alsof een maandje testen bijlange niet genoeg zal zijn…

  Meer weten of ook testen? Surf snel naar http://www.theinsiders.eu

 • Handje vol!

  Wo-how. 5 jaar  is ze al mijn kleine spook. Nu ja, klein kunnen we haar eigenlijk nog moeilijk noemen. Een spook daarentegen…

  Dat kleine bundeltje van weleer is uitgegroeid tot een (en ik probeer hier enkele trefwoorden te zoeken die ons madam beschrijven in een notendop) vrolijke, enthousiaste, knuffelende, koppige en ietwat onhandige smospot met een volumeknop die altijd te hoog staat. Vul gerust aan waar nodig. Ik ben vast nog een paar typerende zaken vergeten. ’t Zal van de emoties zijn.

  Onze jongste prinses is vandaag dus jarig. Niet dat we het hadden kunnen vergeten: deze morgen om kwart na zeven schalde het vanuit haar slaapkamer: “IK BEN JARIG VANDAAG!” Ze keek er precies nogal naar uit! (remember: enthousiast en die volumeknop…)

  Gisteren vierden we haar verjaardag al thuis in gezelschap van de grootjes en tante F., maar vandaag wordt ze ook op school gevierd!  Ze was alleszins al apetrots op de cupcakes die oma en tante F. voor haar en haar klasgenootjes hadden gebakken en versierd. ’t Is eens iets anders dan mama’s misbaksels.


  We hadden gisteren trouwens prachtig weer en voor een keertje konden we dan ook buiten vieren. Iets dat wellicht niet vaak zal voorvallen in oktober! De taart heeft ons gesmaakt en Fien was héél erg blij met al haar kadootjes. Vooral de  radio/CDspeler was een hit. Deze morgen tijdens het aankleden had ze hem ook meteen aangezet en mochten we ons aankleden op de tonen van VOF De Kunst (Tante F. ! Je bent je CD hier vergeten!)

   

  DSC_0173.jpg


  DSC_0217.JPG

  DSC_0183.jpg

  DSC_0181.JPG


  Volgende week volgt dan ook nog eens een feestje met de klasgenootjes in het Navigomuseum. Ze bieden er sinds dit najaar namelijk de mogelijkheid aan om verjaardagsfeestjes te vieren. 't Is misschien eens wat anders dan de 'klassieke' binnenspeeltuin of kinderboerderij. En 't beste van al: ik kan alle stress uit handen geven die gepaard gaat met een bende van 13 kleuters :)