• Zwemmerdezwem

  Kerstvakantie staat bij ons sinds vorig jaar gelijk aan één van de dames leren zwemmen. Dit keer is Fien aan de beurt.

  Onder de vakkundige begeleiding van juf Emmanuelle zal ze met een beetje geluk begin 2014 deftig kunnen zwemmen. Deftig, jawel, want ons madam voelde zich dit voorjaar in Turkije al geroepen om zonder bandjes het ruime sop te kiezen. Op zijn hondjes weliswaar. Maar ze bleef wel boven ;)

  Nu dus een beetje schaven aan die techniek zodat Fientje Pralientje in maart lustig kan plonzen in Egypte met mama en Bonneke. We zullen dat aquapark eens onveilig gaan maken!

  2013-12-24 09.50.48.jpg

 • Naai-s.

  Nu mijn teerbeminde zijn eigen kantoorruimte heeft en ik bijgevolg de bureauruimte in onze living heb ingepalmd, kan ik weer eens een poging doen tot creatief zijn. 

  Pogen hé, mensen, want ik heb behoorlijk last van twee linkerhanden en zo. Maar ik ben wel gemotiveerd, als dat het een beetje goed maakt.

  Nu ik twee weekjes verlof voor de boeg heb, werd mijn naaimachine van onder het stof gehaald en kreeg die een ereplaatsje op mijn bureau. 

  Eventjes enkele héél simpele en duidelijke tutorials opgezocht (ja, als er geen foto's bijstaan, ben ik op voorhand al verloren) en deze middag iets in elkaar geflansd:

  Een simpel en klein zakje, handig voor in de handtas, om pleistertjes, zakdoekjes of maandverbanden in weg te moffelen.

  In de tutorial staat dat het 8 minuutjes in beslag neemt. Dat was misschien iets te optimistisch voor mij. Reken daarbij nog maar een kwartier om de garen in mijn machine te steken en 10 minuten om de stof in 't juiste formaat te knippen.   Al bij al ben ik er toch drie kwartier mee zoet geweest. Maar dat ligt louter en alleen aan die twee linkerhanden en mijn echtgenoot die me om de tien minuten kwam storen (en uitlachen) om mijn gesukkel te aanschouwen.

  Maar zie hier: het resultaat. En ik ben er even trots op gelijk ne kleine die net zijn nieuwjaarsbrief zonder haperen heeft voorgelezen! Nah.

  2013-12-23 16.59.44.jpg