• Na regen komt zonneschijn! (en veel nog ook!)

  Ik bevind me opnieuw in aftelmodus! Nog welgeteld 21 dagen en dan zoek ik - samen met Bontje en Fien -  warmere oorden op. (In Egypte is het vandaag 29 graden, dus toch een pak aangenamer dan die vieze regen en snijdende wind hier.)

  Jaja, je leest het goed. Papa blijft thuis, alsook Basje. Wat, Basje? Ja, Basje: dat schoolgaande kind dat nu volop leert lezen en schrijven en echt niet gebaat is bij onwettige afwezigheden.

  De verwijtende en afkeurende blikken van de naaste omgeving zijn me niet ontgaan. Ik hoor het de meesten al denken: "Voortrekker. Welke moeder laat één kind nu thuis en neemt het andere mee op reis?"  Hej, sommigen hebben het me zelfs rechtuit gezegd.

  Ben ik nu een slechte moeder? Bwah, ik denk écht van niet.

  't Is met de beste bedoelingen en zelfs een beetje vanuit het principe "eerlijk is eerlijk".
  Want toen Fien als peuter thuisbleef, terwijl Basje vrolijk meereisde naar de zon, hoorde ik geen mens klagen.

  Bovendien werd het mij met de paplepel ingegeven dat kinderen niet onwettig afwezig mogen zijn. Vader in 't onderwijs enzo.

  O ja, en ook: ik heb écht dringend zon van doen. Wil ik dit jaar goed doorkomen, dan moet ik dringend vitamientjes opdoen. Mijn kinderen zullen alleen maar baat hebben bij zo'n relaxte moeder.

  Of ik Fien dan ook niet gewoon kon thuislaten? Ewel ja, alles kan. Maar dan zat ik met het probleem van een overbelaste echtgenoot (één exemplaar thuis ziet ie nog zitten, maar twee? No way!) En bovendien reist ze volledig gratis met ons mee. Zou toch al te zotjes zijn om haar dan thuis te laten?

  Ik ben er trouwens ook van overtuigd dat mijn oudste spruit er geen complexen aan zal overhouden. Vanzeneigens zullen we elkaar missen, maar aan de andere kant heeft madam nu ook al héél leuke vooruitzichten: uitjes op restaurant, naar de cinema, bij papa slapen, alle aandacht opeisen én krijgen,...  Pure verwennerij in 't verschiet.

  Dus: zon, here I come. 'k Zal er op 't einde een beetje in de koffer steken voor jullie. Goed?