• Ons heilig boontje...

  ... Basje doet binnen enkele dagen haar Eerste Communie. Hupla, weer een mijlpaal in zicht! Nog een geluk dat ze net deze week besloot dat haar bovenste snijtanden er -na een gapend gat van 6 (!) maanden- eindelijk mochten doorkomen. 

  Alle voorbereidingen zijn afgerond, nu is het alleen hopen op stralend weer. De schrik zit er een beetje in en ik durf de weersvoorspellingen amper te bekijken... 't Hoeft écht niet bakken en braden te zijn, ik ben al meer dan tevreden met gewoon "droog". Duimen jullie mee?

  Traditie wil  ook dat -als er een belangrijk feest of een feestdag zit aan te komen- dat de gezondheid van onze Fien het even laat afweten. Sinds gisteren is ze geveld met een oorontsteking en erg hoge koorts... Het marktaandeel van Nurofen en Perdolan zal weer ferm stijgen!

  We moesten de duts helaas thuis houden van haar optreden zondag op de jaarlijkse turnshow van turnclub de Zeestern en we hopen echt dat ze er tegen donderdag weer door is. Ze kijkt zo uit naar het feest van haar grote zus!

  De turnshow afgelopen weekend was trouwens een groot succes. Fien deed vrijdag mee en Basje drie dagen op een rij. Vermoeiend, maar meer dan de moeite waard! We hebben met zijn allen met open mond zitten kijken naar de acrobatische capriolen van de gymnasten en -vooral ik- heb ook traantjes zitten wegpinken van ontroering toen ik mijn (al niet meer zo) kleine pernukkels zag optreden! 

  Liefhebbers kunnen de foto's hier bekijken!

   

 • Getest: Omnivit Performance (part 2)

  Na zo'n twee weekjes testen, denk ik dat ik me al een goed beeld kan vormen over Omnivit Performance.

  2014-05-10 10.56.50.jpg

  Ik kwam vooral tot de conclusie dat dromen en werkelijkheid ver uit elkaar liggen. Helaas.

  Mijn hoop om weer sprankelend van energie mijn werkdag door te komen is de kop in gedrukt. Ik kreeg geen energieboost en bleef even vaak geeuwen als voordien...

  Nochtans heeft dit product wel héél wat andere voordelen en -had het ook daadwerkelijk voor een energieboost gezorgd- dan werd dit zonder twijfel deel van mijn vast ochtendritueel.

  Het poeder is verpakt in een handig stickformaat. Even het zakje openscheuren en in je mond gieten en klaar is Kees. Mensen die, net zoals ik, een hekel hebben aan pilletjes, druppeltjes of siroopjes zullen dit een verademing vinden.

  Het poeder smaakt bovendien redelijk lekker: sinaasappelsmaak en in het begin een ietwat zurige citroensmaak. Het doet me wat denken aan dat poeder die in snoephosties zit.

  Op enkele seconden (gaat echt héél snel) smelt het poeder weg in je mond. Je hebt dus geen water nodig voor inname. Superhandig!

  Het poeder laat een kleine nasmaak in de mond (ik proef vooral het aspartaam), maar dat stoort me minder. Met een slokje water of een hapje in je boterham is dit ook meteen verdwenen ;)

  Alleen dus zéér spijtig dat het me geen extra energie oplevert. 

  Erg verwonderlijk want één kleine stickverpakking bevat een gigantisch hoge dosis cafeïne. Als ik dat optel bij mijn dagelijks colaatjes en kopjes koffie, weet ik niet of ik nog echt gezond bezig ben. En da's nu net wel de bedoeling van een vitaminesupplement. Met de hoeveelheden die ik nu op een dag binnenkrijg, zou ik het equivalent moeten zijn van een opgefokt duracell konijn. Maar niet dus.

  Ik neem de doos nog verder uit (is een kuur van 20 dagen) en zie of dat nog wat oplevert.

  Op de website van Omnivit las ik nog wat na over de andere producten in hun gamma. Wellicht ben ik beter gebaat bij een eerder klassiek vitaminesupplement. Maar dat is voorlopig enkel beschikbaar in (bruis)tabletvorm.

  Conclusie: Omnivit Performance is een schitterend uitgevoerd product (lange leve de stickverpakking!) dat helaas zijn uitwerking mist. Mensen in het labo: hup hup, maak maar snel een stickverpakking voor de klassieke vitaminesupplementen! Extra klanten gegarandeerd!