• Stavaza 2 Flavie

  Vandaag mochten we opnieuw ons maandelijks bezoekje brengen aan de gynaecoloog! 

  Feiten:

  - 32 weken
  - 2,080 kg
  - hoofdje ligt al enigszins goed, de rest van haar lijf blijft lekker dwars in een bolletje liggen. Die gaat nekpijn hebben!
  - over mijn gewicht gaan we wijselijk zwijgen. Er werd een niet-zo-magische kaap overschreden en daar moet ik nog even van bekomen.

  Nog eens gepolst bij de dokter hoe het nu precies zit met de geplande werken op de materniteit in februari en die kon ons al wat meer gerust stellen: zou blijkbaar toch niet doorgaan of toch nog niet meteen. Halleluja. Ik zal dus een deftige kamer mét douche hebben.

  Kan ook opnieuw enkele puntjes van mijn to-do lijstje schrappen: beddengoed en eerste kleertjes werden gewassen én afspraak met de fotografe voor de geboortekaartjes is ook goed verlopen. 

  Next: doopsuikers en valiesje maken. Je weet maar nooit!

 • Het geheim van Sinterklaas.

  Hoewel ze nog maar 6 en 8 jaar 'jong' zijn, wisten ze enkele maanden geleden het "geheim van de sint" te ontfutselen bij één van hun oudere nichtjes. 

  Ik dacht dat de magie van de Sint dan ook volledig verdwenen zou zijn, maar niets blijkt minder waar :)

  Gisterenmorgen kwam de Sint op bezoek in school en de meisjes waren nog nooit zo snel op! Op amper 20 minuutjes waren ze er in geslaagd zich te wassen, hun kleren aan te doen en een ontbijt naar binnen te werken. De spanning blijft dus toch aanwezig en ze konden niet snel genoeg op school zijn om de goedheilige man welkom te heten.

  Enkele sfeerbeelden van het schoolbezoek vind je hier.

  Morgenochtend worden de cadeautjes (die ze eigenhandig kozen welteverstaan) ook uitgestald. Wedden dat ze er opnieuw helemaal in op zullen gaan ?