Breakfast! #boostyourpositivity

Toen ik op Kelly's blog las dat er een nieuwe #boostyourpositivity challenge was gestart, begon het meteen te kriebelen. Ik denk dat ik me zowat 5 seconden na het lezen van haar blogpostje al had aangemeld op de site.

Deze week is het thema "breakfast".

BREAK-FAST. Waarlijks. Give me a break! De oelewapper die dit woord bedacht, was duidelijk geen moeder van drie dochters.

Om maar te zeggen dat het er bij ons niet steeds zo vlot en ontspannen aan toe gaat. We doen ons uiterste best, dat wel:

Een doorsnee morgen begint eigenlijk al de avond voordien. Schooltassen klaarmaken (agenda's tekenen, koek, fruit en drankjes erin stoppen, ...) en stapeltjes kleren klaarleggen. Dat bespaart je een hoop stress de volgende dag. Zorg wel dat je bij je gezinsgenoten afgetoetst hebt of ze akkoord gaan met de kledingkeuze want anders staan er je nog helse momenten/discussies te wachten!

Enfin. De dag zelf is het de opdracht om iedereen tijdig (tegen 7u45) uit bed krijgen zodat ze ruimschoots de tijd hebben om zich aan te kleden en te ontbijten. En echt wel in die volgorde. De meisjes MOETEN eerst richting badkamer om zich in hun kleren te hijsen en die haren in de plooi te leggen, alvorens ze zich installeren aan de ontbijttafel. Durven we het omgekeerd doen, dan is de kans erg groot dat we niet tijdig naar school kunnen vertrekken omdat de dames zo nodig moesten treuzelen aan tafel. 

Dat tijdig uit bed krijgen is (halleluja) maar een probleempje bij onze bijna 9 jarige. Ik kan het haar niet kwalijk nemen. Ik ben 34 en heb er ook nog steeds héél wat moeite mee. Ik hou van (uit)slapen. Niet genoeg slaap staat gelijk met een ochtendhumeur. Hoewel Basje door de band wél genoeg slaap krijgt, staat ze wél elke dag op met een ochtendhumeur. Grumpy kid.

De bijna 7 jarige daarentegen springt elke morgen spontaan en vrolijk uit bed.  Fluitje van een cent. Maar eigenlijk is dat maar best zo, want ze slaagt erin om zodanig te treuzelen in de badkamer, dat ze zich de meeste ochtenden laat inhalen door haar zus die pas 20 minuten later uit bed is gerold. Maar goed tegen 8u00 zitten ze in principe netjes samen aan het ontbijt. De ontbijtgranen, melk of boterhammen zetten ze zelf klaar, ik hoef enkel de zwijnenboel nadien op te kuisen.

Over onze jongste telg Billie (8 maanden) mag ik eigenlijk ook écht niet klagen. Ze slaapt mooi het klokje rond en roept ons in principe rond 7u00 wakker. Sinds enkele maanden gaat ze dan ook door voor onze wekker. Handig. Batterijen steeds opgeladen en je kan er van op aan dat ze géén dag mist. Ook niet in 't weekend.

Dat geeft me de tijd om Billie te wassen en aan te kleden en aan papa over te dragen voor een flesje zodat ik zelf ook gewassen en gestreken raak.

Om 8u30 ten laatste wordt iedereen het huis uit gejaagd. Papa voert de oudsten naar school en ik plooi Billie in de maxi-cosi om richting onthaalmoeder en vervolgens naar het werk te vertrekken.

Mijn ontbijt schiet er meestal bij in. Een snelle koffie met de wederhelft lukt soms, maar vaak is de eerste kop koffie er eentje op het werk... 

IMG_4304.jpg

In het weekend trekken we ons nergens iets van aan en rollen we pas uit bed als we er zin in hebben.

De meisjes dan toch.

Ik moet om 7u mijn natuurlijke alarmklok een flesje geven.

Geeuw.

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.