beestjes

 • Tompoes

  Papa vond dat er wel wat extra testosteron in huis mocht gehaald worden. Met vijf vrouwen (waarvan 1 teefje - en neen, ik ben het niet) in huis samenleven is niet evident!

  Dus werd het katertje Tompoes geïntroduceerd. Ook wel Spoetnik genaamd. Dat hangt er een beetje van af wie hem aanspreekt.

  Tompoes is echter net iets te schattig en te speels om veel weerwerk te bieden aan al dat vrouwelijk geweld. Papa zal er zich bij neer moeten leggen... 

  11231221_10153382295098398_5275745148011047707_o.jpg

 • Miereneter (m/v) gezocht!

  Na het zien van de Disneyfilm Antz had ik bijna sympathie gekregen voor die kleine noeste werkers. Sinds een paar maanden heb ik ze echter al meermaals naar de donkerste krochten van de hel gewenst. Mieren, je zou er verdorie mieren van pissen.

  Het begon zo’n 5 maanden geleden in de living: kleine hoopjes weggevreten voegen en silicone en een paar bezoekers die ik liever buitenshuis zag rondlopen. Met enkele lokdoosjes, roste euromuntjes en een verse laag silicone bleek het probleem (tijdelijk) opgelost.

  Tot we een tijdje later plots bezoek kregen in de keuken. Vanaf de keukenplint liep plots een spoor mieren recht omhoog mijn keukenkast binnen. Naar de honingpot vanzeneigens. Jekkes Berten. Ik was gedegouteerd. Toch niet in mijn keuken zeker! Maar bon, ’t werd snel opgelost. Met de stofzuiger werden al die sloebers opgezogen en er werd weer een goede speut silicone aangebracht. En een lokdoosje zou de overblijvers wel de das omdoen.

  Totdat het zo’n maand geleden weer van dattem was. In de badkamer, alstenblieft!
  Mijn aartsvijanden hadden zich blijkbaar ondergronds een weg gevreten richting badkuip en opnieuw werden de voegen vakkundig verbrijzeld en vond ik elke ochtend en elke avond een vers hoopje puin (en wat oorlogsslachtoffers) rond mijn bad. Aangenaam is anders. Enfin, je raadt het wel: we deden het marktaandeel van silicone weer duchtig stijgen.

  En toen waren we weer eventjes op ons gemak.

  Tot gisteren. Toen besloten die rotzakjes gewoon te gaan uitvliegen (jawel! Ze hebben nu nog vleugels gekweekt ook!) in Basjes slaapkamer. Die voetsoldaten zijn zich in de ondergrondse loopgraven gaan muteren tot ware vliegeniers! Ik kan er nog altijd niet van spreken zonder mezelf 20 keer in het haar gekrabt te hebben. Bweh.

  Gewapend met de stofzuiger, lokdoosjes en gist met poedersuiker (ontplof, jij onding! – thank you Google) gingen we ze weer te lijf. Enkele uren later bleven ze gewoon krioelen en heb ik maar weer mijn held met siliconepistool ingeschakeld. Geen idee waar ze nu zullen uitkomen, maar eigenlijk hebben ze nu zowat mijn hele huis doorkruist. Eigenlijk kan ik een rechte lijn trekken van ’t ene punt naar ’t andere. Logischerwijs zouden ze nu dus in ’t tuinhuis moeten belanden. Of meteen bij de buren. Laten we hopen voor Luna’s nachtrust op ’t laatste!

 • Maak kennis met Witje en Bruintje!

  Toen ik enkele weken een oproep op Facebook zag passeren van een vroegere schoolvriendin die een nestje cavia's had, kon ik het niet laten. Het heengaan van Bizon lag nog vers in mijn geheugen (en dat van de kids) en ik vond het best wel zielig dat Charlotte (die eigenlijk Charlie zou moeten heten) zo eenzaam was.

  Vandaag was de grote dag want de kleine mannen mochten het nest verlaten en kennis komen maken met hun nieuwe baasjes. De meisjes waren erg onder de indruk maar vooral héél blij met de nieuwe pluizebollen.
  Het vinden van een gepaste naam bleek even moeilijk tot Basje er uitfloepte dat het Bruintje en Witje zouden worden.

  Ter info: Bruintje en Witje zijn beiden bruin én wit. Alleen is bruintje bruiner en Witje witter. Waarom moeilijk maken als het ook ingewikkeld kan ;)

  De kennismaking met hun nieuwe grote broer verliep ook vlot.  Voorlopig lijkt alles goed te gaan. Buiten wat klappertanden en elkaar achterna hollen zijn er geen noemenswaardige incidenten te vermelden. Of toch.

  Witje (amper 4 weken oud) blijkt een zéér viriel exemplaar te zijn en deed direct zijn ding op de rug van Charlotte. 't Zal wel aan die misleidende naam gelegen hebben, anders had ie dat vast nooit gewaagd !

  foto(6).JPG

  Witje

  foto(7).JPG

  Bruintje

  foto(8).JPG

  foto(9).JPG