Het scheppingsverhaal! - Page 5

 • O ooow....

  Ik kreeg net een telefoontje van school. Fien voelt zich niet lekker: hoofdpijn en buikpijn.

  Geen idee of jullie daardoor gealarmeerd zijn, maar ik wel. Niet zozeer omdat ze ziek is, hoor. Gewoon omdat onze (voorlopig) jongste spruit er telkens in slaagt om ziek te worden op "speciale momenten". Voor wie het vergeten is, kan dat hier of hier of hier nog eens nalezen.

  Geen wonder dat ik me begin afvragen of ik dus allicht zou moeten bevallen. Met Fien haar bijzondere voorspellende gave weet je maar nooit ;)

 • Basje 8 jaar!

  Mijn allergrootste meid werd gisteren 8 jaar. Ongelofelijk hoe snel die tijd voorbij gevlogen is...

  Al 8 jaar lang tovert deze prachtmeid elke dag opnieuw een glimlach op ons gezicht (en vaak ook eens een frons of een boze blik, maar dat laten we even terzijde ;) )

  Woensdag had ze al een pré-verjaardagsfeestje met de meiden van de klas (cinema-uitje, kwestie dat mama met de dikke buik niet teveel zou afzien ;) ) en donderdag werd ze op school gevierd. Dit weekend nog een stuk taart met de grootouders en de festiviteiten worden afgesloten...

  Gelukkige verjaardag mijn lieverd!

  basje8.jpg

 • Stavaza 3 Flavie

  Hiep hoi, vandaag mochten we opnieuw voor controle langs bij de dokter!

  Op 35 weken doet onze jongedame het nog steeds keurig:

  - geschat op 2kg855, dus goed verdikt ;)

  - niet onbelangrijk voor mijn mentale gemoedsrust: mijn gewicht is krak hetzelfde gebleven! (en dat na de feesten hé)

  - haar hoofdje zit mooi naar beneden, ondanks het constante gefriemel en geschop. (die extra beweeglijkheid zou trouwens te maken hebben met het feit dat dit mijn derde zwangerschap is en dat de spieren in de baarmoeder veel slapper zijn geworden - ik moet dus nog niet meteen schrik hebben dat ze al te veel op haar vader zal lijken)

  - voor het eerst is de dokter er in geslaagd een kleine 3D echografie te doen. Bij Basje en Fien was dit nooit gelukt, dus wij waren dolgelukkig met dit wazige resultaat :

  2015-01-08 14.00.15.jpg

  - geschat geboortegewicht: 3kg700. Oempf.

   

  Wegens enkele daagjes verlof van de dokter kunnen we bovendien sneller dan verwacht terug op controle. 19 januari volgt dus een nieuwe update!

   

 • Stavaza 2 Flavie

  Vandaag mochten we opnieuw ons maandelijks bezoekje brengen aan de gynaecoloog! 

  Feiten:

  - 32 weken
  - 2,080 kg
  - hoofdje ligt al enigszins goed, de rest van haar lijf blijft lekker dwars in een bolletje liggen. Die gaat nekpijn hebben!
  - over mijn gewicht gaan we wijselijk zwijgen. Er werd een niet-zo-magische kaap overschreden en daar moet ik nog even van bekomen.

  Nog eens gepolst bij de dokter hoe het nu precies zit met de geplande werken op de materniteit in februari en die kon ons al wat meer gerust stellen: zou blijkbaar toch niet doorgaan of toch nog niet meteen. Halleluja. Ik zal dus een deftige kamer mét douche hebben.

  Kan ook opnieuw enkele puntjes van mijn to-do lijstje schrappen: beddengoed en eerste kleertjes werden gewassen én afspraak met de fotografe voor de geboortekaartjes is ook goed verlopen. 

  Next: doopsuikers en valiesje maken. Je weet maar nooit!

 • Het geheim van Sinterklaas.

  Hoewel ze nog maar 6 en 8 jaar 'jong' zijn, wisten ze enkele maanden geleden het "geheim van de sint" te ontfutselen bij één van hun oudere nichtjes. 

  Ik dacht dat de magie van de Sint dan ook volledig verdwenen zou zijn, maar niets blijkt minder waar :)

  Gisterenmorgen kwam de Sint op bezoek in school en de meisjes waren nog nooit zo snel op! Op amper 20 minuutjes waren ze er in geslaagd zich te wassen, hun kleren aan te doen en een ontbijt naar binnen te werken. De spanning blijft dus toch aanwezig en ze konden niet snel genoeg op school zijn om de goedheilige man welkom te heten.

  Enkele sfeerbeelden van het schoolbezoek vind je hier.

  Morgenochtend worden de cadeautjes (die ze eigenhandig kozen welteverstaan) ook uitgestald. Wedden dat ze er opnieuw helemaal in op zullen gaan ?

 • Binnenhuisactiviteit!

  Vandaag was het cyclocross in Koksijde. Niet mijn ding en aangezien het bijna onmogelijk was om buiten te komen (volk, maar volk!), heb ik me nog eens achter de naaimachine gezet. 

  Ik had Basje en Fien al een tijdje geleden beloofd om een pennenzak te maken en belofte maakt schuld. Ik heb ferm gezweet, want naaien zit me écht niet in het bloed. (ik zou het wel willen, maar de aanleg ontbreekt nu eenmaal -  dank moeder voor die "goeie" genen)

  Dankzij de gedetailleerde handleiding van Oontje ben ik er toch in geslaagd om een look-a-like van de pennenzak te maken. Enigszins krommer en ik heb er wellicht 10 keer zo lang over gedaan als bedoeld was, maar de meisjes zijn content. Wat een geluk dat ze zich niet storen aan een scheve naad of kromme stikking... Ze zijn gewoon gelukkig dat ze hun spulletjes erin kwijt kunnen.

   

  2014-11-22 18.46.35.jpg

  2014-11-22 18.47.06.jpg

  Ik heb wel nog maar één exemplaar, dus ik zal ook dringend werk moeten maken van een opvolger. Kwestie dat de meiden elkaar niet teveel in de haren vliegen. En ik stel het best ook niet te lang uit want anders zouden ze er wel eens enkele maanden op kunnen wachten. Kortom: ik weet morgen ook weer wat gedaan ;)

   

 • Stavaza Flavie

  Even een stand van zaken:

  Op 28 weken weegt ons madam bijna 1kg 300. Een stevige brok en mooi op schema.

  De voorbije weken heeft ze bewezen dat ze niet kan stilliggen en ging ze van de ideale hoofdligging over naar een dwarsligging. Links voel ik haar steeds hikken en rechts krijg ik de nodige stampen tegen mijn ribben. Om nog maar te zwijgen van die poep die een (bijna) constante bult vormt op mijn buik.

  Ikzelf mag niet teveel klagen : 'slechts' 6,5 erbij. De laatste weken wel weer te kampen met bekkeninstabiliteit: 's nachts vooral last van door continu pijn in de heupen. Mijn 'sossies aka zwangerschapskussen' werd al ferm genuttigd. 

  Kamer op de materniteit werd ook gereserveerd. Kreeg wel te horen dat verbouwingswerken in principe in februari starten op de kraamafdeling en dat de kans bestaat dat we op een ander verdiep moeten liggen :(

  Aan de voorbereidingen voor kaartjes en doopsuikers voorlopig ook nog niet veel verandering. Pogingen ondernomen, dat wel. Ach ik heb nog tijd (ehum)

  Volgende stavaza op 16 december!