Secret Santa

 • At last!

  Nu mijn jongste spook weer thuis is en ik weer wat tijd heb voor mezelf en dit blogje, wordt het ook de hoogste tijd dat ik verslag uitbreng over mijn secret santa pakje!

  En wat voor een pakje! Ik was er helemaal van gedaan. De lieve woorden in het begeleidend briefje in combinatie met een verzwakt moederhart (door die dochter in 't ziekenhuis, weet je wel) en ik werd op slag helemaal emo.

  Eventjes verduidelijken wat er allemaal in zat. Kristien had mijn moodboard helemaal doorgrond en zat er knal op met haar pakje(s). Ik kreeg zelfs een compleet stappenplan met de nodige uitleg hoe ik alle spullen kon gebruiken!

  't Was bovendien zo leutig geschreven, dat ik het hier gewoon overneem!

  secret santa,pakjes,kadootjes

  Stap 0: De handleiding dient gebruikt te worden op een moment dat er lastige zeurende kinderen in huis aanwezig zijn. Hopelijk gebeurt dat niet vaak/snel.

  Bah ja, zowat elke dag, dus ik heb al overwogen om het plan in actie te doen schieten ;)

  Stap 1: Neem een krijtje zwarte oventje is eigenlijk een minikrijtbord. Schrijf onder de woorden 'menu de jour' wat je straks graag wil eten. Plak deze magneet op een plaats die goed zichtbaar is voor uw wederhelft.

  Ideaal. Aangezien de andere helft van mijn trouwboek ook de kok in huis is, komt dit helemaal goed!

  Stap 2: neem de rest van het pakje mee en sluit je op de in de badkamer waar je het gezichtsmasker kan aanbrengen. Geniet. Relax.

  Klein obstakel. We hebben geen sloten op de deuren. Ik zal meteen maar voorzien om de boel te barricaderen. Ik zet wel een stoel onder de klink ofzo :)

  Stap 3: Kleef de polaroid op een goed zichtbare plaats. Zucht. Zeg: "wat kunnen ze toch lief zijn..."

  Ja écht, dat kunnen ze wel. In momenten :) En die foto die je erin stak, laat ik zitten, ik vind die ook zo mooi :)

  - afhankelijk van hoe lang je met vorige activiteiten bezig bent, je moet het masker er ook weer afhalen-

  Ook waar! Best dat je er me aan herinnert !

  Stap 4: Zet een tasje thee. Hier heb ik een gokje gewaagd. Geen idee of je een koffie- of een theepersoon bent? Maar ik neem even het risico om reclame te maken voor het goede doel. Samen met mijn tante reis ik eind maart naar Cambodja. We gaan naar daar omdat we vrijwilligen voor een Cambodjaanse NGO (www.soidngo.org) We steunen een schooltje en een weeshuis in Siem Reap en oa deze thee verkopen we voor het goede doel. Secret Santa steunt dus de kindjes ginder.

  Ik ben wellicht meer een koffiemens. Maar je verhaal hierboven is voor mij al motivatie genoeg om de thee minstens even te proeven! En als ik er niet helemaal ondersteboven van ben, dan zal mijn wederhelft dat wellicht wel zijn. Want da's een thee-mens. En aangezien hij dan zo naarstig zal staan te koken voor mij, heeft ie dat zeker verdiend!

  Stap 5: Nestel je in een knus hoekje met het boek. Lees. Maak je hoofd leeg. Geen zware lectuur, maar het boek past perfect in de categorie tacky stationsromannetjes.

  Za-lig. Ik ben daar dus echt zot van hé? Ik heb hier een kast vol van die dingen, tot grote ergernis van velen die dat de term lectuur niet waardig vinden... Ach wat zou het! Het moet niet altijd van dat heavy spul zijn, nietwaar?

  Stap 6: "An, 't eten is klaar" Hoor je je ventje roepen? Hij heeft lekker gekookt en toevallig net dat wat jij op de magneet geschreven hebt. Mmmm.

  Ik hoor het hem echt al roepen. Ik begin ondertussen ook al brainstormen over welk lekkers hij me mag maken!


  Is dat nu niet gewoonweg fantastisch? Kristien, je bent zo van harte bedankt voor al die leuke attenties. Ongetwijfeld maak ik er zeer binnenkort gebruik van!

  Al bij al opnieuw een zeer geslaagde Secret Santa editie! Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, als Tess het nog eens ziet zitten om er zoveel werk in te steken!

  O ja, en ik kreeg ook het verlossende berichtje dat Joke mijn pakje heeft ontvangen. Pak van mijn hart! Meer weten over de inhoud? Kijk dan zeker hier!

   

 • All I want for Christmas...

  ... Is een nachtje ziekenhuis. Of dat moet Fien toch gedacht hebben.

  Gisteren nogmaals naar de dokter geweest (derde bezoek op drie weken tijd) en omdat Fiens koorts al 12 (!) dagen aanhoudt, werd beslist om haar op te nemen. Onze zoveelste verblijf in het ziekenhuis op een feestdag. Fien heeft daar voorkeur voor. Volgens mij doet ze het voor die lekkere boterkoeken bij het ontbijt of dat extra voorgerechtje over de middag. Of misschien gewoon wel voor die extra lading kadootjes... Ondertussen brachten we hier al een verjaardag, moederdag, Pasen en nu ook Kerstmis door in de kliniek.

  Deze nacht was de koorts alvast verdwenen, ik hoop dat de Kerstman hem heeft meegenomen. Straks komen de dokters langs en met een beetje chance kunnen we de rest van deze kerstdag gewoon thuis doorbrengen...

  Gisteren zat ook mijn secret santa in de bus! Dank je wel Kristien, ik breng er gauw uitgebreid verslag over uit! Nu eerst even de dochter in de watten leggen ;) Mijn pakketje is volgens mij niet aangekomen, ik stuur straks even een mailtje naar de ontvanger...

 • Ongerust...

  Ik heb mijn Secret Santa pakje ongeveer een week geleden op de bus gedaan... en nog steeds geen aanwijzingen gekregen dat het goed werd ontvangen!

  Allerlei doemscenario's flitsen hier al door mijn gedachten! Stel je voor dat er bij de postbedeling iets verkeerd is gelopen en dat mijn enveloppe ergens ligt te verkommeren onder een berg oude post of dat de postbode de enveloppe in de verkeerde bus heeft gestopt en er nu iemand anders stiekem gebruikt maakt van die spulletjes!

  Kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de bestemmeling nog geen tijd heeft gehad om er iets over te posten of misschien gewoon een weekje met verlof is en dus nog de post niet heeft kunnen checken...

  Dus nog even de ademhalings-en relaxatietechnieken bovenhalen en de kalmte terugwinnen. Als er tegen kerstmis geen teken van leven is, dan zal ik pas goed beginnen flippen!!

 • Op de bus!

  Zo, straks gaat mijn Secret Santa pakje de deur uit!

  Ik verklap nog even niet wat er in zit: wellicht zal de ontvanger van het pakje daar wel in geuren en kleuren over berichten. En je weet toch maar nooit dat ze nu al zou meelezen, hé. Dan is de surprise er ook voor een stuk van af!

  Ben ondertussen ook reuzebenieuwd wanneer mijn pakje zal aankomen :) Daar doe ik het eigenlijk ook voor. Niet voor dat pakje, begrijp me niet verkeerd, maar voor die spanning en die verwachting en alles wat er rond hangt. Super vind ik dat!

  Meer weten over Secret Santa 2012? Kijk dan zeker eens bij Tess !

 • 't Gaat vooruit!

  Het gaat verbazend goed vooruit. Mijn kerstinkopen.

  Andere jaren wachtte ik meestal tot op 't laatste nippertje om iets te vinden, met als gevolg dat ik vaak niet bijster origineel uit de hoek kwam. Maar no longer!

  Zonet de kadootjes besteld voor Oma en Petje en ook voor tante F en nonkel S. Ook de spulletjes voor de kids liggen al veilig opgeborgen voor hun nieuwsgierige pollen.

  Zelfs mijn secret santa inkopen zijn al gebeurd!

  Blijft nog over: Bontje en Opa. Dat wordt nog even de hersens pijnigen. Da's het risico als je alles al hebt ;)
  Godzijdank dat ik geen broers of zussen heb, of ik mocht ook daar nog mijn hoofd over breken.

  Ik ben trouwens overeengekomen met de andere helft van mijn trouwboek om geen kado's meer voor elkaar te kopen. Da's kopen om te kopen en we genieten liever eens van een uitstapje of weekendje weg. Zijn we meteen allebei content.

  Dus binnen hier en enkele weken hoef ik me enkel nog zorgen te maken over het inpakken van al die inkopen. En met mijn twee linkerhanden is dat niet vanzelfsprekend. Maar hé, 't is de inhoud die telt, nietwaar?

 • 't Is beklonken (maal 3)

  Vandaag was een dagje van beslissingen nemen. 

  Drie belangrijke beslissingen passeerden vandaag de revue.

  1. we gaan in het voorjaar van 2013 nog een laatste keer op reis MET de kindjes. De reis naar New York met z'n tweetjes waar we al zo lang van dromen, stellen we uit naar 2014. (Basje moet volgend jaar naar het eerste leerjaar en dan is het gedaan met "brossen")

  2. we gaan opnieuw naar de Amara Dolce Vita in Turkije. Twee jaar geleden trokken we hier al eens naartoe en dat hotel was zo subliem dat ik geheel tegen mijn principes in voornam om hier toch nog eens terug te keren. En voila. Drie jaar later is het zover!

  3. ik heb mijn inkopen gedaan voor Secret Santa. Jawel, gekocht. Ik ben helaas niet begenadigd met een stel creatieve handen en om teleurstelling bij de andere partij te vermijden, ga ik veiligheidshalve voor de 'aankoop' optie. Maar ik ben er eigenlijk wel erg tevreden over. Volgens mij past die perfect in haar moodboard (een verzameling van foto's, prentjes en andere dingen die mijn 'slachtoffer' leuk vindt). Nu alleen maar hopen dat ze die spulletjes nog niet heeft ;)

   

 • Z'is gearriveerd!

  Joehoe. Gisterenavond zat het beloofde mailtje van Tess in de bus met de gegevens van mijn ‘slachtoffer’.  Ben uiteraard meteen gaan doorsurfen naar haar website (jawel, zo veel wil ik wel verklappen, geen kat die daar wijzer van wordt ;) )

  ’t Wordt geen makkelijke opdracht. Ik zal die hersenpan van me toch nog eens goed moeten laten werken om met iets origineels op de proppen te komen.  Maar die spanning vind ik net één van de leuke kenmerken van deze Secret Santa. 

  Ik vermoed dat ook mijn geheime pakjesbrenger ondertussen de nodige gegevens van Tess heeft gekregen en hier binnenkort ook komt piepen! Bij deze: hallo ;)